Varm vinterferie til Spanien

Spanien er en fantastisk vinterdestination og byder på meget mere end blot at se fodbold.

Hvis man får besked om at tage på vinterrejse, tænker man ofte på lande som Norge, Finland eller Canada, men man tænker nok ikke på et af de bedste valgmuligheder, nemlig Spanien. Middelhavslandet kan give dig en anderledes og uforglemmelig rejse, og dertil gode kampe på disse datoer.

Nytårsaften og den første uge af det nye år er gode datoer for at rejse til Spanien, desuden tilbyder ligaen en række kampe, der er perfekte at nyde under dit ophold i det iberiske land, da der på disse datoer spilles kampe i Madrid, Barcelona, Valencia, Sevilla og Bilbao.

Generelt er der i disse uger mange traditionelle ting at lave, f.eks. at spise druer og drikke champagne nytårsaften, feste for at fejre det nye år i byens centrum, drikke varm chokolade med churros eller vente på Reyes Magos (de vise mænd) natten til den 5. januar ved at spise den berømte roscon-kage. Julen er en fantastisk og speciel tid, og landet lever med, med stor entusiasme. Du kan gå gennem gaderne, du kan nyde en mild vinter med sol og se børn med deres nye legetøj samt glade familier.

Udforsk de forskellige byer, som vi anbefaler dig at besøge, herunder de 5 favoritter, som er Madrid, Barcelona, Valencia, Sevilla og Bilbao, der alle har deres charme og traditioner:

Madrid, som er Spaniens hovedstad, er den mest aktive by i julen, med mange julelys i hele byen og en perfekt atmosfære på denne tid af året. Juleparader, dekorationer på alle gader og typiske søde sager som turrón eller mazapán vil få dig til at blive forelsket i denne by om vinteren. Desuden er steder som Puerta del Sol eller Plaza Mayor perfekte, og hvis du tilføjer fantastiske stadions og kampe som dem fra Atlético de Madrid (mod Elche og mod Barcelona), bliver oplevelsen helt unik. Sørg for at booke en fodboldrejse til Madrid for at opleve alt det, som den spanske hovedstad har at byde på.

Barcelona er en af de mest maleriske byer i verden, og det bliver den endnu mere, når julen indfinder sig. Hvis du ønsker at besøge så mange julemarkeder som muligt og spise alle former for typiske søde sager som suizos og churros, er din destination uden tvivl hovedstaden i Catalonien. I løbet af disse to uger har vi to spændende derbies i Catalonien, et nytårsaften på Camp Nou mellem Barcelona og Espanyol og et andet den 8. december på RCDE Stadion mellem Espanyol og Girona. Det er derfor det perfekte tidspunkt at booke din fodboldferie til Cataloniens hovedstad.

I Valencia er Belenes (en slags forestillinger, der viser Jesu fødsel i Betlehems med realistiske figurer og genstande) og det gode vejr højdepunkterne i byen. Det er en velsignelse at tage ud på Reyes Magos-dagen og mærke solen skinne, hvilket giver mulighed for at gå en behagelig tur på stranden. Steder som Oceanográfico med sine shows, skøjtebanen på Plaza del Ayuntamiento eller et besøg på Mestalla for at se Valencia mod Cádiz ( 8. december) vil gøre denne tur til en unik og sjov ferie.

På den anden side har vi i det sydlige Spanien, i Andalusien, Sevilla, en af de mest livlige byer i hele landet. Her vil du opleve masser af farver, god mad og frem for alt kunst. I Sevilla kan du nyde ting som julemarkederne og de berømte parader. Hvis vi taler om fodbold, kan du desuden nyde begge hold fra Sevilla, da Real Betis nytårsaften spiller på Benito Villamarín mod Athletic Club, og den 8. december møder Sevilla Getafe på Ramon Sánchez Pizjuan.

Bilbao, Baskerlandets hovedstad, fuldender de anbefalede byer og byder på en lidt mindre varm jul, men har masser af traditioner, da du kan gå rundt i den dekorerede gamle bydel, besøge Ría de Bilbaos julemarkeder eller bestige Gorbea-bjerget nytårsdag. Til alt dette kommer fodboldprogrammet, da du søndag den 8. december på San Mamés stadion kan nyde et nordderby, hvor Athletic Club tager imod Osasuna, på denne dato, så tøv ikke med at booke din fodboldrejse til Baskerlandet.

Vi har allerede gennemgået de fem storbyer, hvor du kan tilbringe din vinterferie i Spanien, alle med et strejf af fodbold og jul. De har hver især deres charme og særpræg, så du bliver nødt til at analysere, hvad du bedst kan lide, for at træffe det rigtige valg og nyde din rejse fuldt ud.

Vi er derfor overbevist om, at Spanien er et godt rejsemål for din vinterrejse, og hvad er bedre end at opleve det på egen hånd. Uanset om du er på udkig efter en stranddestination eller en by fyldt med kultur, har dette land alt at byde på.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *