Fodboldrejser og billetter til

Liverpool FC

Liverpool FC

Fodboldrejser og billetter til
Liverpool FC

Liverpool FC
1. Vælg din kamp
2. Planlæg din tur
3. Bekræft og book
Nem booking
Nummer 1 i fodboldture Eksperten siden 2008
Klar og præcis


personer har kigget på Liverpool FC de seneste 24 timer.

Fodboldrejse Liverpool FC

Fodboldrejse FC Liverpool

Book din Liverpool FC fodboldrejse med 4 enkle trin

Book en alt-inkluderet fodboldrejse til Liverpool FC, uden bookingomkostninger. Sammensæt din egen rejse: vælg en kamp, fly, hotel og siddeplads på stadionet. Hele pakken samles under samme udbyder, en fantastisk og komplet oplevelse, som du sent vil glemme!

Liverpool FC er én af ​​verdens største fodboldklubber. Det er en klub med en rig historie med fans fra verden over. Liverpool spiller deres hjemmekampe på det legendariske fodboldstadion: Anfield Road.

Her vil du blive klædt godt på til din fodboldrejse til Liverpool FC. Læs alt om klubbens historie, klubbens rivaliseringer og lær mere om hvad der er godt at vide om stadionet. Du finder også alle praktiske oplysninger knyttet til din fodboldtur. Alt fra den bedste måde at finde vej til stadionet og din siddeplads, samt de bedste fancaféer og fansange, så du kan synge med de lokale supportere. Kort sagt: alt hvad du behøver at vide for at blive godt udrustet til din fodboldtur til Liverpool FC!

Alt hvad du behøver at vide om din rejse til Liverpool FC:

 • Om Liverpool FC: klubhistorie, trofæskab, logo, uniform og rivaliseringer
 • Om Anfield Road: alt om Liverpools fantastiske stadion
 • Fanoplevelse: klubsange og fancaféer
 • Hvad man ellers kan opleve i Liverpool

Om Liverpool FC

På trods af at Liverpool FC gennemgik en tørkeperiode uden ligatitler, er holdet historisk set én af ​​de største klubber i England. Holdet har også slået sig fast som en fodboldmæssig stormagt i Europa, med en rig historie af sejre og trofæer. Her vil vi gennemgå klubbens historie, historien bag Liverpools logo, og tage et kig på klubbens fyldte pokalskab, samt fokusere på rivaliseringerne med Everton FC og Manchester United.

Klubbens historie

Liverpool FC er klubben fra byen Liverpool. Klubben har kaldenavnet ‘The Reds’. Liverpool FC blev grundlagt i 1892 af John Houlding. Han ejede stadionet Anfield Road, hvor Everton FC tidligere spillede sine kampe. Efter uenigheder med klubben, flyttede Everton væk fra stadionet, og Houlding grundlagde dermed sin egen klub: Liverpool FC. Klubben har således spillet alle sine hjemmekampe på Anfield Road, fra den allerførste dag i klubbens eksistens.

Liverpool FC har været klubben for mange fodboldlegender. Navne som Kenny Dalglish, Robbie Fowler, Jamie Carragher og klubhistoriens største målscorer, Ian Rush. Den mest berømte spiller fra nyere tid er naturligvis Steven Gerrard. Gerrard kom fra klubbens eget akademi, fik sin debut for The Reds i 1998, og fik over 700 optrædener for klubben. I 2005 vandt Gerrard Champions League trofæet med Liverpool som anfører.

Liverpool FC logo

Liverpool FC-logoet har været gennem forskellige forvandlinger. Klubben tilpasser ofte sit logo til særlige begivenheder. Klubhymnen “You’ll never walk alone” blev tilføjet, da klubben rundede sit 100-års jubilæum, og årene 1892 og 2017 blev tilføjet til logoet i anledning af 125-års jubilæet i 2017. Se udviklingen af ​​Liverpool-logoet i videoen forneden. Den eneste del, der altid har været en del af klubbens logo, er den mytiske fugl ‘the Liver-bird’, der allerede var indsyet i logoet i 1892.

Trøjen

Kælenavnet ‘The Reds’ stammer fra Liverpools uniform. Holdet spiller i helt røde trøjer, shorts og strømper. Indtil 1964 spillede Liverpool FC i hvide shorts, men den legendariske manager, Bill Shankly, ville have uniformen i helt rødt.

Trofæskabet

Liverpool FC har et efterhånden velassorteret trofæskab. The Reds har vundet det engelske mesterskab 19 gange. Det er kun Manchester United der har vundet flere (20 gange). FA Cuppen har været i Liverpools hænder syv gange. League Cuppen er vundet otte gange, og den engelske Super Cup er blevet holdt 15 gange af holdet fra West England.

Liverpool vandt også en masse præmier uden for de nationale grænser. I 2019 vandt Liverpool Champions League (tidligere European Cup l) for sjette gang i klubbens historie, UEFA Cuppen blev vundet tre gange, og UEFA Super Cuppen har fire gange været i Liverpools hænder. I 2019 vandt holdet VM for klubhold for første gang i klubbens historie.

Rivaliseringer

Liverpool FC har særligt to store rivaler i England. Her kan du læse om derbyet med Everton FC, og om rivaliseringen med den anden storklub fra England, Manchester United.

Derbyet i Merseyside

Byen Liverpool ligger i amtet Merseyside, derfor er kampene mellem Liverpool FC og Everton FC kendt som ‘The Merseyside derby’. Kampen er kendt som et venligt derby på grund af familieforholdene i Liverpool, hvor halvdelen af ​​familien ofte er fans af Liverpool og den anden halvdel er fans af Everton. I det 21. århundrede har Liverpool generelt udkonkurreret Everton, og oftere vundet derbykampene.

North West Derbyet

North West derbyet er konkurrencen mellem de to største klubber fra North West England: Liverpool FC og Manchester United. Derbyet er opstået på grund af den relativt korte afstand mellem de to byer (kun 56 kilometer), samt den gensidige økonomiske og industrielle rivalisering. Gennem fodboldhistorien har begge hold domineret i engelsk fodbold. Liverpool FC og Manchester United er begge kendt verden over, og har ofte kæmpet direkte mod hinanden om titler og trofæer.

Hadet til Manchester United er større blandt Liverpools fans og spillere, end det er mod Everton FC. North West derbyet spilles derfor ofte med ekstra høj intensitet. En sejr over rivalen fra Manchester giver anledning til en kæmpe fest på Anfield tribuner.

Anfield Road

Anfield Road Fodbold Tur

Liverpool FC spiller sine hjemmekampe på Anfield Road. Stadionet er et sandt fodboldtempel, og er måske lige så berømt som selve klubben. Læs mere om Liverpools særlige stadion her. Du kan også læse her, om hvordan du finder vej ind til stadionet, samt hvor du finder din siddeplads inden kampstart.

Kapacitet, fakta og historie

Liverpool og Anfield Road er tæt forbundne. Siden klubben blev stiftet i 1892, har klubben spillet sine hjemmekampe på Anfield. Efter den seneste renovering i 2014 har stadionet nu en kapacitet på 54.074, men klubben ønsker at udvide til 61.000 sæder i fremtiden. Stadionet ligger midt i Anfield-distriktet. Lyden af ​​publikum forbliver på stadion, takket være de kompakte tribuner og det store tag. Dette bidrager til en masse støj og atmosfære fra tribunerne.

Liverpool performer ofte lidt ekstra foran deres eget publikum på tribunerne. Der har været mange perioder, hvor holdet formåede at holde ubesejret stimer på eget stadion i længere tid. Mellem januar 1978 og januar 1981 gik Liverpool FC ubesejret i 85 kampe på Anfield Road, hvilket stadig er en rekord i dag.

anfield vejkapacitet

Hvordan finder du stadionet?

Her kan du læse mere om hvordan du bedst finder vej ind til stadionet, samt hvordan du finder din plads på stadionet. Her er alt hvad du behøver at vide for at finde vej til Anfield Road under din fodboldtur.

Offentlig transport

Da Anfield er placeret midt i et boligområde, er parkeringspladser ofte ekstremt vanskelige at finde. Du kan nå ind til stadionet meget lettere via offentlig transport. Én af mulighederne er at benytte bus. Fra centrum kan du tage ekspresbussen 917. På kampdagene afgår denne bus hvert tiende minut, og starter 3,5 timer før kampstart. Fra Liverpool ONE stationen kører bus 26 og 27 direkte til stadion. Hvis du tager bussen fra Queen Square, skal du tage bus 17.

Du kan også komme ind til stadion via tog. Tag toget til Sandhill stationen. Fra stationen kører der en særlig ‘fodboldbus’. Denne vil bringe dig fra Sandhill station og ind til Anfield.

Taxa

Det er også en mulighed at tage en taxa. Der er flere taxa “pick up”-områder ved stadionet. Omkostningerne ved en taxatur til stadion vil typisk ligge mellem £ 6 og £ 20, afhængigt af hvor i Liverpool du befinder dig.

Cykel

Du kan også leje en cykel og bruge den til at komme ind til stadionet. Du kan parkere din cykel gratis og bevogtet nær stadionet. Det gør du via Cycle Hub, ved Stanley-parkeringspladsen. Fra Cycle hub kan du gå det sidste stykke til stadionet på få minutter.

Adressedetaljer Anfield Road

Anfield Rd, Anfield,
Liverpool L4 0TH
United Kingdom

Stadionkort og tribuner

Her ser du kortet over Anfield Road, som du kan se, er det opdelt i fire tribuner:

 • Main Stand: Dette er den største tribune langs sidelinjen. Tribunen blev genåbnet i 2016 efter renovering, og har plads til ikke mindre end 20.500 tilskuere. Midt på denne tribune finder du også et VIP-afsnit.
 • The Kop: den østlige side af stadion. Dette er den mest berømte del af stadionet. The Kop blev oprettet i 1906 efter Liverpools anden ligatitel. Navnet kommer oprindelig fra en bakke i Sydafrika, hvor mange soldater kæmpede under Boerkrigen. I 1994 blev ståpladserne i sektionen erstattet med siddepladser. The Kop er mest kendt at danne rammen for den hårde kerne af Liverpools fans. Under kampene er dette afsnit dér hvor der skabes mest stemning.
 • Anfield Road: denne tribune er placeret overfor The Kop. Her finder du også udebanefansafsnittet.
 • Centenary Stand: denne tribune er bedre kendt som Kenny Dalglish tribunen, opkaldt efter den legendariske Liverpool FC spiller og træner. Der er også et VIP-afsnit på denne langside.
Kort Anfield Road

Find din plads

Du er ankommet til Anfield, den næste opgave er at finde din plads på stadionet. Den finder du via din billet. Den indeholder alle de oplysninger du har brug for for at finde din plads på Liverpool stadion. Følg alle trinene som beskrevet, og så burde intet kunne gå galt.

Fodboldbillet FC Liverpool
 • Side (tribune): Under informationen om kickoff-tidspunktet kan du se, hvilken af ​​de fire tribuner du er placeret. Hver af disse tribuner er opdelt i en høj (øvre) og en lav (nedre) tribune.
 • Turnstiles (vendekors): er de porte, du skal igennem først. Din billet vil have et bogstav der indikerer hvilken indgang, efterfulgt af et nummer, der viser hvor du kan komme ind.
 • Block (afsnit): afsnittet, hvor du finder din plads. Hvis du er kommet ind på din tribune, skal du kigge efter dit afsnit her.
 • Row (række): rækken i dit afsnit. Når du har fundet dit afsnit, er næste trin at finde den korrekte række.
 • Seat (sæde): Når du har gjort det, skal du bare finde det rigtige sæde, og så er du er klar til din Liverpool-kamp!

Rundvisninger

Du kan tage flere forskellige stadionrundvisninger på Anfield. Det kan klart anbefales, da en rundvisning vil tage dig spændende steder hen, du normalt aldrig vil opleve.

Stadiontur FC Liverpool

LFC Stadium Tour, Museum & Trofæ Rundvisning

Dette er en fantastisk tur, der vil vise dig rundt til mange forskellige steder på stadionet. Du kan klikke på billedet med de fire store trofæer, som Liverpool FC har vundet de seneste år: Premier League, Champions League, UEFA Super Cup og FIFA Club World Cup.

Du vil også blive vist rundt på Liverpool-museet. Udover information om klubbens berømte historie kan du se udstillingen ‘The Boom Room: The Epic Story of Jürgen Klopp’s Dream Team’. Dette handler om Liverpool-holdet i sæsonen 2019-2020, hvor klubben endelig genvandt Premier League titlen. Liverpool vandt også Club World Cup og UEFA Super Cuppen samme år. Turen inkluderer også adgang til det interaktive Liverpool-museum.

Derefter går turen til toppen af ​​Main Stand tribunen. Fra dette punkt har du udsigt over hele banen, men også over byen. Du nedstiger til Liverpools omklædningsrum. Forestil dig selv som Virgil van Dijk eller Steven Gerrard et øjeblik, mens du går gennem spillertunnelen og forbi det berømte ‘This is Anfield’-skilt. Du vil også få adgang til trænerbænken, hvor du kan få følelsen af at stå som træner for Liverpool FC for en stund.

En billet til denne tur koster 20 pund for en voksen. Studerende og pensionister betaler £ 15, og børn blot £ 12.

Anfield Historie Tour, Museum & Trofæ Rundvisning

Er du mere interesseret i klubbens historie, bør du booke denne tur. Det meste af turen foregår uden for stadionet. Også her bliver man vist rundt forbi de store trofæer og ‘The Boom Room’, dog ikke forbi omklædningsrummet og spillertunnellen.

I stedet kommer du rundt på stadionet med en guide. Denne guide fortæller dig blandt andet om grundlæggeren af ​​Liverpool FC: John Houlding. Turen slutter med en øl på The Sandon. Dette er selve pubben, hvor Liverpool FC blev grundlagt.

Fanoplevelse: bliv en ægte Liverpool-supporter!

Nu hvor din rejse til Liverpool FC er booket, er det tid til at forvandles til en sand supporter af klubben. Her kan du læse om, hvilke sange der er gode at lære så du kan synge med de lokale, og læse om hvor du kan gå hen inden kampen for en snack og en øl, sammen med de lokale Liverpool-tilhængere.

Fodboldrejse Liverpool

Klubsange og slagsange

Liverpools optaktssang er naturligvis mest velkendt. ‘You’ll Never Walk Alone’ vil for altid blive forbundet med Liverpool FC. Titlen på sangen er endda at finde på klubbens logo. Logoet roterer altid, når spillerne går ind på banen. Når alle fansene starter med at synge: “You’ll Never Walk Alone” af deres lungers fulde kraft,  føles det som om Liverpool allerede er foran 1-0. Men der er også andre kampsange der bliver sunget af supporterne under kampen.

You’ll Never Walk Alone

When you walk
through a storm
Hold your head, up high

And don’t be afraid, of the dark
`Coz at the end of the storm
Is a golden sky

And the sweet silver song
Of the lark ‘

Walk on, through the wind
Walk on, through the rain

Though your dreams be tossed
And blown

Walk on, walk on
With hope, in your heart

And you’ll never walk alone
You’ll never walk alone
Alone

Walk on, walk on
With hope in your hearts
You’ll never walk alone

Allez Allez Allez

We’ve conquered all of Europe
We’re never going to stop

From Paris down to Turkey
We’ve won the f*cking lot

Bob Paisley and Bill Shankly
The Fields of Anfield Road

We are loyal supporters
And we come from Liverpool

Allez, Allez, Allez
Allez, Allez, Allez
Allez, Allez, Allez
Allez, Allez, Allez

When the Reds Go Marching In

Oh, when the Reds

go marching in

Oh, when the Reds

go marching in

 I wanna be in that number

Oh, when the Reds

go marching in

De bedste fanpubs

Har du lyst til at møde lokale Liverpool-supporter, bør du prøve at besøge én af disse steder.

The Sandon Liverpool

The Sandon

Dette er pubben, hvor Liverpool FC i sin tid blev grundlagt. Pubben er stadig et populært mødested blandt tilhængerne, og er blevet kåret som favoritbar blandt Liverpool-fans. Pubben, med hotel faciliteter, ligger få hundrede meter fra Anfield. Der er en traditionel engelsk atmosfære, og er prydet med ren Liverpool FC-atmosfære. Den er opdelt med en stor bar og flere opholdsrum. Kort sagt: en pub, du bør besøge, hvis du tager et smut forbi Liverpool!

The King Charles pub Liverpool

The King Charles

Hvis du vil nyde en stille og rolig øl før kampen, kan The King Charles bedre anbefales. Denne pub er placeret lidt længere væk fra stadion (dog blot otte minutters gang). Det er en lille pub, mere støjsvag end The Sandon, men stadig fuld af god Liverpool-atmosfære.

The Albert pub Liverpool

The Albert

Dette er også én af de større pubber. Albert er placeret lige bag ‘The Kop’ tribunen. I løbet af kampdage er stemningen her fantastisk, og der bliver virkelig sunget igennem. Hvis du lærer sangene udenad, vil du helt sikkert høre dem her!

The Park Liverpool

The Park

Beliggende overfor The Albert. Fra denne pub har du udsigt over Anfield. Der synges også igennem på The Park.

Andre oplevelser i Liverpool

Hvis du stadig har tid til at opdage byen Liverpool uden for fodboldturen, er her nogle højdepunkter, du kan besøge:

Royal Liver Building

Royal Liver Building

Royal Liver Building er én af ​​‘The Three Graces’, der udgør Liverpools havnefront. Fra toppen af bygningen har du en smuk udsigt over byen. De to klokketårne, der står næsten hundrede meter høje, har begge en såkaldt “liver bird” i bronze. Så symbolet på Liverpool vises også her.

The Baltic Triangle

Baltic Triangle

Dette er et bykvarter i Liverpool. Det er et hipt kvarter med mange gode steder til at få en snack eller drink. Baltic Triangle er mest berømt for at være pubben for ‘Peaky Blinders’. Hvis du er fan af tv-serien, er det klart et besøg værd at slå et smut forbi denne pub.

LFC City explorer

LFC City Explorer

Dette er en bustur til alle Liverpools hotspots, inklusivt Anfield. Turen foregår i en klassisk engelsk dobbeltdækkerbus. LFC City Explorer er en meget bekvem måde at komme til at se store dele af byen.

Royal Albert dock

Royal Albert dock

Royal Albert-kajen er en smuk og historisk del af byen. Hvis du er en musikelsker, bør du besøge Beatles-museet ved Royal Albert-kajen. For £ 16 kan du komme ind og opleve en del af Liverpools musikhistorie.