Du er garanteret officielle billetter
Du er garanteret officielle billetter
Book en fodboldrejse til Arsenal FC uden reservationsgebyrer. Skab din egen rejse: Vælg kamp, fly, hotel og pladser. Alt på én gang gennem den samme udbyder, en komplet oplevelse, du vil huske resten af livet!
Med en fodboldrejse til Arsenal FC er du sikret teknisk overlegen fodbold på et fantastisk stadion. En kamp på Emirates Stadium er en unik oplevelse. På trods af at det næsten er umuligt at komme ind i det frie billetsalg til Arsenal FC, finder du billetter til alle vigtige kampe på Emirates Stadium hos Football Travel. Derudover garanterer vi også, at du og dine medrejsende altid vil sidde ved siden af hinanden under kampen.
På denne side finder du alle de oplysninger, du har brug for, for at din fodboldrejse til Arsenal FC bliver en succes. Du kan naturligvis læse alt om klubbens store bedrifter og om rivaliseringen med den nærmeste nabo Tottenham Hotspur. Du får også de nødvendige oplysninger om det imponerende Emirates Stadium, som med mere end 60.000 tilskuerpladser hører til top-3 i Premier League. Endelig vil vi også lære dig de mest populære sange og fortælle dig, hvilke pubber du skal være på for at opleve den ultimative fodboldstemning. Kort sagt: Alt, hvad du skal vide om din fodboldrejse til Arsenal FC!
Arsenal oplevede en gylden æra omkring århundredeskiftet med topspillere som Dennis van Bergkamp og Thierry Henry, der under ledelse af træner Arsène Wenger fortryllede mange fodboldfans. Klubbens rige historie går dog meget længere tilbage. I dag kæmper The Gunners stadig flittigt efter at nå den absolutte fodboldtop med horder af fans fra hele verden bag sig. Læs videre og find ud af mere om historien bag Arsenal.
Da skotten David Danskin flyttede til London i 1885 for at søge arbejde, endte han på våben- og ammunitionsfabrikken Royal Arsenal. I sit eget land havde Danskin været en ivrig fodboldspiller. Da han hørte, at nogle spillere fra Nottingham Forest kom for at arbejde på fabrikken, besluttede han sig for at stifte sin egen fodboldklub. I 1886 blev 15 kolleger rekrutteret og Dial Square blev grundlagt, opkaldt efter værkstedets navn. Efter én kamp, en 6-0 sejr over Eastern Wanderers, blev navnet ændret til Royal Arsenal.
I 1891 blev klubben professionel og meldte sig ind i Football League. Selv om klubben rykkede op i den bedste række, var man aldrig i stand til at kæmpe med om titlen. Dette skyldtes hovedsageligt manglende indtægter. I 1913 flyttede man fra det tyndt befolkede Plumstead i udkanten af London til Highbury. Her blev klubben stille og roligt til en af de stærkeste klubber i landet. I 1930 blev det første trofæ vundet: FA Cup’en. Et år senere vandt man for første gang mesterskabet. Inden udbruddet af Anden Verdenskrig havde Arsenal vundet fem nationale titler, to FA Cups og fem Charity Shields.
Krigen blev en rædsel for klubben. Highbury blev hårdt ramt, så man måtte spille på banen hos konkurrenten Tottenham Hotspur. Genopbygningen af stadionet kostede mange penge, så klubben kunne i lang tid ikke tiltrække gode spillere. For at gøre tingene endnu værre overlevede ni spillere fra Arsenal FC ikke krigen. Det blev dog stadig til titler i 1948 og 1953, men herefter var storhedsårene forbi. Der skulle gå ikke mindre end 18 år, før der kom nye triumfer. I 1971 vandt klubben for første the double, og i 1980 blev Europa Cup II-finalen tabt til Valencia CF efter straffesparkskonkurrence.
Det virkelige vendepunkt kom i 1996, da den franske manager Arsène Wenger kom til. Træneren prædikede aggressiv og teknisk god fodbold og lagde stor vægt på ernæring og fitness. Med raffinerede fodboldspillere som Patrick Vieira, Thierry Henry og Dennis Bergkamp blev Arsenal FC en europæisk topklub. Klubben var garant for smuk offensiv fodbold, hvor fokus var på unge talenter, fremfor verdensstjerner. Robin van Persie, Marc Overmars og Mesut Özil var også typiske Arsenal-spillere. I 2006 flyttede klubben fra det alt for lille Highbury til det nye Emirates Stadium. Wenger blev indtil 2018 og vandt tre nationale titler, syv FA Cups og syv Community Shields. I 2006 blev klubben den første London-klub til at nå finalen i Champions League, men tabte til FC Barcelona.
I de seneste år er Arsenal FC blevet overhalet af velhavende klubber som f.eks. Chelsea FC og Manchester City. På trods af dette fastholder klubben sin egen vision om at dyrke offensiv fodbold og investere i unge talenter. I 2020 vandt klubben igen FA Cup’en og Community Shield.
Hvorfor er der en kanon på Arsenal FC-logoet? Siden grundlæggelsen i 1866 har dette stykke artilleri allerede indtaget en central plads på London-klubbens emblem. Billedet er en reference til Royal Arsenal våbenfabrikken, hvor klubben blev grundlagt af nogle ansatte. Det gav også klubben sit kælenavn The Gunners. I øvrigt er figurmærket blevet ændret flere gange; det første logo indeholdt f.eks. stadig tre kanoner, som pegede opad.
Den nuværende version er fra 2002. Her ser vi en gylden kanon på et rødt skjold med en massiv guldkontur. Det er en smule mærkeligt, at kanonen altid har peget mod vest siden 1922, men på logoet fra 2002 er kanonen pludselig vendt mod øst. Klubben har aldrig afsløret, hvorfor dette blev gjort. Mange mener, at det at vende kanonen var en markering af en ny periode i klubbens historie, som kulminerede med flytningen til Emirates Stadium.
Arsenal FC-uniformen består af en rød trøje med hvide ærmer, hvide shorts og hvide strømper. Klubbens farver blev overtaget fra Nottingham Forest. Da tre spillere fra denne klub flyttede til London for at arbejde på Royal Arsenal-fabrikken, spillede de fodbold på Dial Square, forgængeren til Arsenal FC. Det var trods alt den klub, der blev grundlagt af arbejderne fra våbenfabrikken. Da de tre Forest-spillere allerede havde en spillerdragt, blev det besluttet at klæde resten af holdet i samme farver. Det hævdes også, at det første sæt trøjer blev doneret af Nottingham Forest, men det er ikke bevist, at dette er tilfældet efter nyere undersøgelser. I de tidlige dage var trøjen en nuance mørkere, end den er i dag. Den oprindelige lilla-røde farve bæres stadig af Sparta Prag, som overtog farverne fra Arsenal.
Arsenal FC er en af Englands mest succesfulde klubber. Efter Liverpool FC og Manchester United, har the Gunners vundet flest trofæer. Arsenal FC har også spillet på højeste niveau siden 1919, hvilket er længere tid end nogen anden engelsk klub. Af de tretten vundne nationale titler er den fra 2003-2004 den mest specielle*. Det hold blev kaldt “The Invincibles”, efter at man vandt mesterskabet uden at tabe en eneste kamp. Denne titel er stadig den sidste, som det lykkedes klubben at vinde. Med 14 FA Cups er Arsenal FC endda rekordindehaver. Der er også 2 League Cups og 16 Community Shields i trofæskabet.
Internationalt set er udbyttet lidt mere magert. Selvom klubben har været i en europæisk finale seks gange, har man kun vundet én. I 1994 vandt Parma FC Europa Cup II-finalen.
* Trofæerne er blevet opdateret til og med for 2021-2022 sæsonen
Arsenal FC’s ærkerival er Tottenham Hotspur. I over hundrede år. Men hvordan opstod fjendtlighederne mellem the Gunners og Spurs egentlig? Årsagen ligger i to store konflikter mellem 1913 og 1920. Problemerne begyndte, da Arsenal FC flyttede fra Woolwich til Highbury i 1913. Dette område hørte til Spurs’ territorium, som pludselig stod over for en uønsket nabo. Pludselig var begge klubber konkurrenter i det samme distrikt.
I 1919 sprang bomben helt i luften. Da den øverste division skulle udvides fra 20 til 22 klubber det år, regnede nedrykkerne Chelsea FC og Tottenham Hotspur med, at de fortsat ville få lov til at spille i den bedste fodboldrække. Det lykkedes Chelsea FC, men Tottenham Hotspur mistede sin plads til Arsenal FC. The Gunners var dog kun sluttet som nummer fem i den næstbedste række. Tottenham talte om diplomati i baglokalet, og derfra gik det aldrig godt mellem de to klubber.
Arsenal FC har to rivaler, Chelsea FC og Manchester United. Gunners-fansene ser Chelsea FC som en ordinær, kontraspillende indkøbsklub, som også har overgået Arsenal FC sportsligt i de seneste år. Med Manchester United går bitterheden tilbage til årene 1995-2005, hvor begge klubber dominerede Premier League og var involveret i en hård kamp om trofæerne.
Emirates Stadium roses for sin høje kvalitet og komfort. Der er hverken sparet på omkostninger eller kræfter på at bygge et stadion af højeste kvalitet. Det var ikke for ingenting, at klubben måtte spænde livremmen ind efter flytningen for at dække byggeomkostningerne. Fra de mere end 60.000 tilskuerpladser på stadion har du en fantastisk udsigt over banen. Atmosfæren på stadionet er også medvirkende til, at Emirates Stadium af mange anses for at være en af de mest imponerende fodboldarenaer i Premier League.
Emirates Stadium har været hjemsted for Arsenal FC siden 2006-2007-sæsonen. Før det havde klubben spillet på Arsenal Stadium, bedre kendt som Highbury, siden 1913. Dette stadion lå midt i et boligområde og havde en fantastisk atmosfære. Men da alle engelske klubber i 1995 var nødt til at omdanne deres baner til siddepladser, faldt kapaciteten fra 57.000 til under 40.000 tilskuerpladser.
På grund af de reducerede indtægter kom Arsenal FC mere og mere bagud i forhold til andre klubber. F.eks. var kapaciteten på Old Trafford dobbelt så stor. Da der ikke var plads til at udvide stadionet, blev det besluttet at bygge et nyt kompleks lige nede ad vejen. Byggeriet begyndte i 2002 og varede fire år.
I 2006 blev Emirates Stadium åbnet med kampen mellem Arsenal FC – Ajax, også som en afsked med klubikonet Dennis Bergkamp. Det topmoderne stadion har 60.600 tilskuerpladser. Det er det tredjestørste stadion i England efter Old Trafford og Tottenham Hotspur Stadium. Klubben har gjort alt for at få fansene til at føle sig hjemme. Rundt om stadionet er der f.eks. blevet opstillet en række seværdigheder, der fastholder klubbens historie. Du bør bestemt ikke gå glip af dette under dit besøg på Emirates Stadium.
‘The Spirit of Highbury’ blev grundlagt på den sydlige side af stadion. Dette er et vægmaleri med alle Arsenal FC-spillere og trænere, der har været i klubben mellem 1913 og 2006. Det vil tage noget tid, før du har spottet de mange hollændere, der har spillet for Arsenal. Rundt omkring på stadion finder du også 12 vægmalerier, der skildrer de største øjeblikke i Arsenals historie.
Lige så interessante er bronzestatuerne af klubikoner som Tony Adams, Dennis Bergkamp, Thierry Henry og den tidligere manager Herbert Chapman.
Endelig er der blevet malet otte store vægmalerier på selve stadionet, som forestiller fire Arsenal-legender i armene på hinanden. Sammen udgør billederne 32 klubikoner, der omfavner stadionet.
Ud over Arsenal FC’s kampe spilles der også flere internationale kampe på stadion. Mærkeligt nok har det altid været kampe med det brasilianske hold, mens det engelske hold aldrig har spilelt der.
Der arrangeres også koncerter med plads til 72.000 besøgende. Bruce Springsteen, Green Day og The Killers har eksempelvis optrådt på stadionet.
Emirates Stadium ligger i Highbury-kvarteret i det nordlige London, ca. fem kilometer fra det centrale London. Stadionet er let tilgængeligt med offentlig transport. De bedste løsninger er metroen og toget.
De nærmeste metrostationer i nærheden af Emirates Stadium er:
Selv om Arsenal Stationen er den nærmeste station, anbefaler vi, at du rejser via Finsbury Park eller Highbury & Islington. Disse stationer er betydeligt mindre overfyldte end Arsenal Stationen før og efter kampen. Desuden ligger de fleste fanpubs i nærheden af Finsbury Park.
Emirates er også let tilgængeligt med tog. Rejs fra London Kings Cross, i det centrale London, til Finsbury Park Stationen. Det er også her, at metroen stopper. Du vil være ved Arsenal Stadium på ti minutter.
Selv om metroen og toget er langt mere bekvemt at komme til Emirates Stadium med, er det også muligt at tage bussen. Du kan vælge mellem linjerne 29, 43, 153, 153, 259, 263, 263, 271 og 393.
Emirates Stadium
Hornsey Road
London N7 7AJ
Emirates Stadium adskiller sig fra det typiske engelske stadion, som normalt består af fire separate tribuner. Det er et skålformet stadion, hvor det er ligegyldigt, hvilken side af banen man befinder sig på. Fra alle pladser har du en fremragende udsigt. Alle stole er polstrede og yderst komfortable. Nogle kritikere synes, at det minder mere om et teater end et gammeldags fodboldstadion.
Der er forskel på de tre niveauer på stadionet. Det nederste afsnit og det øverste består af standardpladser. Den midterste række (Club Level) består af premium-sæder (8 rækker højt) med en række af 150 eksklusive bokse ovenover.
På det nederste niveau er stemningen bedst, da det er her, de mest fanatiske fans holder til. Fra Upper Tier har du den bedste udsigt over banen, mens Club Level byder på den bedste komfort.
Stadionets tribuner blev omdøbt i 2010 efter navnene på tribunerne fra det tidligere Highbury Stadium. Navnene er:
Når du er ankommet til Emirates Stadium, kan du nemt finde din plads med oplysningerne på din billet. Det første skridt er at finde ud af, hvilken indgang du skal bruge for at komme ind på stadion. Din billet indeholder følgende oplysninger:
Enter via (Indgang via): Når du er ankommet til stadion, kan du her læse, hvilken indgang du skal gå ind gennem. I dette tilfælde står der ‘Clock End Turnstile K ‘. Det betyder, at du skal sidde på Clock End-siden og kommer ind via turntile (tourniquet) K. Alle indgange er tydeligt angivet på stadion. Det vil ikke kræve mange anstrengelser at finde indgang K.
Block: Her finder du nummeret på den sektion, du sidder i. I dette tilfælde skal du hen til afsnit 21. Du vil også kunne se på din billet, at denne sektion er på den nederste række.
Række: Hvis du er kommet ind i den rigtige sektion, kan du her se, hvilken række du befinder dig i.
Sæde: Her kan du finde sædets nummer.
Hvis du stadig har problemer med at finde din plads, kan du henvende dig til en af de mange stewarder. Andre fans vil også gerne hjælpe dig med at vise dig vej.
Hvis du vil lære alt om The Gunners’ historie, er et besøg på klubmuseet et absolut must. Museet blev fuldstændig renoveret i 2016. På 20 store skærme finder du alle oplysninger om klubbens historie siden 1886. Her finder du originale trøjer fra legendariske turneringer. Forestil dig en slidt trøje fra FA Cup-finalen i 1936 og en trøje signeret af hele holdet fra finalen i 2015. Du kan selvfølgelig også beundre de mange vundne trofæer eller se unikke billeder i de to videoteatre.
Arsenalmuseet ligger over for indgang E i Northern Triangle Building, ved siden af Ken Friar Bridge. Museet er åbent hver dag fra 10:00 til 18:30 (søndag fra 10:30 til 16:30). På kampdagene lukker museet en time før kick-off. Besøget kan derfor nemt kombineres med kampen. For museet betaler voksne 10€, unge mellem 0 og 16 år betaler 7€.
Du kan kombinere dit besøg på museet med Emirates Stadium Rundvisningen. Derudover kan du foretage din egen udforskning af fodboldarenaen. Med de gratis høretelefoner kan du vælge at få kommentarer fra en Arsenal-legende, mens du i dit eget tempo kigger dig omkring i alle de interessante rum. Du kan dog også vælge en hollandsk lydtur. Du har adgang til direktørboksen, pressekonferencerummet og medielokalet, Diamond Club, spillernes indgang, begge omklædningsrum, spillertunnelen og bænkene. Prisen er 33€ for voksne og 22€ for unge op til 16 år. Dette inkluderer adgang til Arsenal-museet.
Hvis du ønsker at kombinere rundvisningen med et besøg til selve kampen, kan du vælge en Matchday Rundvisning. Så kan du se stadionet på selve kampdagen. Der findes flere varianter af Matchday rundvisningen. For eksempel er der Early Bird rundvisningen, hvor du kan se stadionet på egen hånd allerede fra kl. 9.00 om morgenen. Prisen er 35€ for voksne og 25€ for unge. Du kan også vælge en 60-minutters guidet rundvisning (€43/€31) eller en 20-minutters Whistle Tour (€19/€13).
For at gøre din fodboldrejse til Arsenal FC til en uforglemmelig begivenhed er det en god ide, at forberede dig inden afrejsen. Football trips gør det nemt for dig, ved at liste de vigtigste ting op. På denne måde lærer vi dig de mest berømte sange, der bliver sunget på Emirates, så du kan bidrage med din støtte til The Gunners. Vi afslører også, på hvilke pubber, du får den bedste stemning på kampdagen.
Hvis du har bestilt en fodboldrejse til Arsenal FC, kan du begynde at lære nogle populære sange med det samme. Ud over anti-Tottenham-sangene og klassikerne, der allerede blev sunget på det gamle Highbury, suppleres listen årligt med nye sange. De følgende sange, der er en kombination af klassiske og nye hits, vil med garanti blive sunget under dit besøg på Emirates Stadium.
Denne gamle marchsang fra den amerikanske hær fra 1917 er blevet overtaget af fansene og forsynet med egen tekst. Den er blevet en rigtig klassiker. Teksten henviser til Arsenals særlige forhold til FA Cup-trofæet. Ingen klub i England har vundet denne pokal så ofte som the Gunners. De bånd, der henvises til, symboliserer de bånd, der hvert år er knyttet til pokalen. Selv om den hovedsageligt synges i FA Cup-kampene, er den så populær, at den også kan høres under Premier League-kampene.
She wore! She wore! She wore a yellow ribbon!
She wore a yellow ribbon in the merry month of May,
And when I asked her why she wore that ribbon,
She said, “It’s for the Arsenal and we’re going to Wembley!”
Wembley! Wembley! We’re the famous Arsenal and we’re going to Wembley!
Hun bar et gult bånd i den glade maj måned,
Og da jeg spurgte hende, hvorfor hun gik med det bånd,
sagde hun: “Det er for Arsenal, og vi skal til Wembley!”
Wembley! Wembley! Vi er det berømte Arsenal, og vi skal til Wembley!
En klassiker, der har været sunget i årevis, og som er flyttet fra Highbury til Emirates Stadium. Kort, munter og især populær, hvis Gunners klarer sig godt i kampen.
Ooh to,
Ooh to be,
Ooh to be a,
Gooner!
Ooh at,
Ooh at være,
Ooh at være en,
Gooner!
Til ære for deres to store talenter, Bukayo Saka og Emile Smith Rowe, indførte fansene i august 2021 en ny sang, som er blevet utrolig populær. Begge spillere er blevet publikumsfavoritter og frontfigurer for det nye talentfulde hold. Teksten er sunget på sangen “Rockin all over the world” af Status Quo.
I like it, I like it, I like it,
I like it, I like it,
Hale End’s on a roll!
Saka and Emile Smith Rowe!
Jeg kan lide det, jeg kan lide det, jeg kan lide det,
Jeg kan lide det, jeg kan lide det,
Hale End er i gang!
Saka og Emile Smith Rowe!
Denne sang blev introduceret i maj 2022 på Emirates Stadium. I ugen før kampen mod Leeds United blev den allerede introduceret via de sociale medier. Før kick-off blev den først opført af fansene. Den er baseret på sangen “The Angel” af Louis Dunford, Arsenal-fan og søn af skuespillerinden Linda Robson (“Birds of a Feather”). Spillerne reagerede også meget positivt på sangen. Det ser ud til, at denne sang vil blive en sand klassiker.
North London Forever
Whatever the weather
These streets are our own
♪ And my heart will never leave you ♪
The Arsenal forever
Will be our home
Nordlondon for evigt
Uanset vejret
Disse gader er vores egne
Og mit hjerte vil aldrig forlade dig
Arsenal for evigt
Vil være vores hjem
I 1993 annoncerede Arsenal FC en ny maskot til klubben. Den 11-årige Peter Lovell vandt med en tegning af sin Gunnersaurus Rex. Den grønne Gunnersaurus har deltaget i alle kampe siden 1994 og har været til stede ved alle fejringer af en stor triumf. Gunnersaurus var også en regelmæssig gæst på børnehospitalet i London, hvor han aldrig kom tomhændet frem. Det var derfor et stort chok, da Arsenal FC i 2020 meddelte, at maskotten ville blive skrottet. Klubben måtte skære ned på grund af Covid-krisen, og hver en krone hjalp. Fansene var rasende. Tilsyneladende var der penge nok til stjernespillernes gigantiske lønninger, men ikke til Gunnersaurus. Mesut Özil tilbød endda selv at betale maskotens løn. Til sidst fik Gunnersaurus lov til at vende tilbage, men ikke manden, der havde været i dragten i årevis (ja, måske en skuffelse for mange, men der er faktisk en person i dragten). Derfor er der nu forskelligt, hvem der er inde bag Gunnersaurus, men man kan stadig nyde den populære maskots forskellige tricks.
Emirates Stadium ligger i et typisk engelsk multikulturelt kvarter, hvor du kan finde masser af mad og drikkevarer. De fleste fanpubs kan findes i nærheden af Finsbury Park stationen. Mange tilhængere ankommer hertil med metro og tog og gør et stop på vejen fra metroen til stadion. På en af de følgende pubber kan du suge den typiske engelske fodboldstemning til dig på kampdagene.
Denne klassiske pub ligger lige ved Finsbury Park undergrundsstationen og er et populært stop for de mange fans, der er på vej til Emirates Stadium. Seks tv-skærme sender non-stop sportskonkurrencer, og der er et bredt udvalg af fadøl samt lækre måltider. Ideel til at slukke tørsten inden kampen. Du finder pubben på 263 Seven Sisters Road.
Denne ikoniske pub ligger 10 minutters gang fra Emirates Stadium og har været elsket af Arsenal-fans gennem generationer. Fansene mødes for at synge (og drikke) eller se fodbold på de to storskærme. Fodbold kan også ses i haven på en stor udendørs skærm. Den eneste ting man måske kan udsætte pubben, som er dækket fra top til bund med Gunners-minder for, er at den godt kunne trænge til lidt maling. I mellemtiden er der påbegyndt en større renovering, hvor pubben er blevet udvidet og også har fået en kælder til musikforestillinger. Selv om renoveringen kan tage lidt tid, er pubben fortsat åben. Du finder Gunners Pub på 204 Blackstock Road.
The World’s End er kendt som en af de bedste pubber i London af besøgende til Arsenal FC-kampene. Pubben ligger i nærheden af Finsbury Park metro/togstation, på 21 Stroud Green Road. Det er en gammeldags, stilfuld café, hvor mange fans samles til kampene og nyder fadøl og fremragende burgere. Mange Gooners kommer også for at se kampen på en af skærmene, hvis de ikke har kunnet få fat i en billet. Ofte er der også livemusik.
The Faltering Fullback på 19 Perth Road (i Finsbury Park) er mere en irsk pub end en Arsenal-café. Men på grund af dens nærhed til Emirates Stadium er den fyldt med Arsenal-fans på kampdagene. Og det er ikke for ingenting, for det er en rigtig perle. Den tre etager høje have har overdækkede og opvarmede bænke, så selv i koldt vejr er det behageligt, at være der. Fra kl. 18.30 serveres der også lækker thaimad.
Den engelske hovedstad er fyldt med seværdigheder. Big Ben, London Tower, Buckingham Palace og London Eye er verdensberømte. Men også i det nordlige London, hvor Arsenal FC er født, finder du nok attraktioner til at tilbringe et par dage. Følgende attraktioner må du bestemt ikke gå glip af.
Ud over stadionerne for Arsenal FC og rivalen Tottenham Hotspur finder du også Wembley Stadium i det nordlige London. Moderen af alle stadions er stadig hjemsted for FA Cup-finalen. Det oprindelige Wembley fra 1923, som blev gennemgribende renoveret mellem 2000 og 2007, er det største stadion i Europa med 90.000 tilskuerpladser efter Camp Nou. Mange store turneringer og begivenheder har fundet sted her. Som f.eks. den legendariske VM-finale mellem England og Tyskland i 1966. Eller hvad med Live Aid-koncerten i 1985? Med en kapacitet på 90.000 pladser er det det største stadion i Europa efter Camp Nou.
Under Wembley Stadium rundvisningen kan du se denne fodboldhelligdom indefra. Under ledelse af en guide vil du blive guidet gennem alle de unikke rum. Du kan f.eks. besøge presselokalet, den kongelige loge, omklædningsrummene og selvfølgelig spillertunnelen og bænkene. Du vil også se den originale FA Cup samt nogle unikke genstande fra Wembleys historie. Prisen for rundvisningen er på 22£ for voksne og 15£ for unge under 16 år. Rundvisningen gives flere gange om dagen. Den bedste måde at booke rundvisningen på er ved at vælge et tidsrum på Wembley-hjemmesiden. Så er du sikret en plads på den rundvisning, du foretrækker.
Man kan kalde dette imponerende hinduistiske tempel for et stykke af Indien i London. Neasden-templet var endda det største hindu-tempel uden for Indien, da det blev bygget i 1995. 8.000 tons marmor og bulgarsk kalksten blev fragtet til Indien, hvor håndværkere skar stenene til 23.000 forskellige stykker. Ved ankomsten til London blev stykkerne sat sammen som en byggeplade med hjælp fra mere end 1.000 frivillige. Der er gratis adgang til templet. Ved siden af templet finder du et kulturcenter med fitnesscenter og boghandel samt den permanente udstilling “Insight into Hinduism”. Templet ligger ikke langt fra Wembley og kan derfor kombineres med en stadionrundvisning. Neasden-templet kan nås via metro/togstationen Stonebridge Park.
London Zoo i Regent’s Park er et kendt navn i byen. Den enorme zoologiske have blev åbnet i 1847 og er stadig meget populær. Med sine 36 hektar er der plads nok til de 760 forskellige dyrearter. Du finder også verdens første krybdyrhus (1849), akvarium (1853) og insekthus (1881). London Zoo er hjemsted for unikke arter som Galápagos-gigantskildpadder og en komodovaran. Hvis visse steder ser bekendt ud for dig, så er den måske god nok. Den zoologiske have er ofte blevet brugt som location for spillefilm. Reptilhuset spiller f.eks. en stor rolle i Harry Potter og de vises sten.
Ca. 24km nord for London ligger Warner Bros. Studio. Dette sted er et must-see for Harry Potter-fans, da filmserien er blevet optaget i disse studier. Her finder du alle kulisser, kostumer og genstande fra de forskellige film. Du kan f.eks. besøge Griffoendors elevværelse, deltage i Snapes undervisning i magiske trylledrikke eller tage et kig på perron 9 ¾. Du kan tage en tre timers guidet rundvisning, men du kan også gå på opdagelse på egen hånd.
Prisen for en guidet studierundvisning er på 50£ for voksne og 40£ for børn. For 160£ får du et familiekort til to voksne og to børn. Det er en god ide, at reservere et tidsrum på hjemmesiden på forhånd, så du er sikker på at få en plads på rundvisningen. Hvordan kommer man dertil? Fra London Euston Station kører West Midlands-toget dig til Watford Junction Stationen på 18 minutter. Herfra kører der shuttlebusser hver halve time, som kører dig til stedet på et kvarter.