Stadions, som du snart bør besøge

Vidste du, at nogle af de mest berømte og ikoniske stadions for Europas største fodboldklubber vil blive revet ned i de kommende sæsoner? Sørg for, at du ikke fortryder, at du gik glip af muligheden for at se disse store historiske stadions i egen person. Da denne artikel har dækket dig med alle de must see stadions, har du ingen undskyldninger for ikke, at se dem, mens du stadig kan. På trods af at de ikke er i perfekt stand eller ses som passende, er disse spillesteder rige på historie, følelser og passion og er et tilbageblik på fortiden.

AC Milan/Inter Milan – San Siro

San Siro i Milano vil blive revet ned efter vinter-OL Milano-Cortina i 2026. Dette ikoniske stadion, der deles af to af Italiens største fodboldhold, er et sted, som du skal sætte på din bucket list og som du bør opleve mindst én gang i dit liv. Begge hold har spillet kampe her siden 1926, og stadionet har oplevet nogle utrolige øjeblikke, herunder kampe ved VM i 1990 og et par Champions League-finaler, og det vil uden tvivl blive savnet af fansene fra begge hold. Med en kapacitet på lidt over 80.000 tilskuer, er det det største stadion i Italien og blandt de største i Europa. Der er planer om, at begge klubber skal dele et nyt topmoderne stadion med en reduceret kapacitet på 65.000 tilskuerpladser. Der skabes altid en utrolig atmosfære på San Siro, så gå ikke glip af din mulighed mens du stadig kan, og book en fodboldrejse med os til Milano for at se en kamp på det ikoniske San Siro med AC Milan eller Inter Milan.

Valencia – Estadio Mestalla

Stadionet i det sydøstlige Spanien åbnede i 1923 og har en kapacitet på 48.600 tilskuerpladser, hvilket gør det til et af de største stadions i landet. Det er kendt for sine ekstremt stejle tribuner, og udsigten fra sæderne er fremragende til at se kampen fra oven, hvilket giver et godt taktisk indblik. Stadionet stod for alle Spaniens åbningskampe under VM i 1982 og har afholdt 10 Copa del Rey-finaler, herunder fire El Clasicos. Desværre er stadionet ikke i den bedste stand, hvilket er årsagen til, at klubben er i gang med at flytte til Nou Mestalla i 2025. Hvis alt går efter planen vil det nye stadion have plads til 70.000 tilskuere. Dette stadion vil du ikke blive skuffet over, når du besøger det, så book en rejse med os til Valencia nu!

AS Roma/Lazio – Stadio Olimpico

Med en kapacitet på lidt over 72.000 tilskuere er dette spillested, der åbnede i 1953, virkelig et utroligt og unikt sted at overvære en fodboldkamp. Stadionet laver en utrolig støj, som du vil have svært ved at finde på mange andre stadions i Europa. Oprindeligt var der mere end 100.000 tilskuere på stadionet, før det blev et stadion med siddepladser i forbindelse med de olympiske lege i 1960. Der er blevet afholdt fire Europa Cup-finaler her i årene 1979, 1984, 1996 og 2009. Sørg for at booke en rejse til Rom for at opleve karnevalsatmosfæren ved at se en kamp med Roma eller Lazio, inden de flytter til det nye Roma-stadion i 2027 – eller endnu bedre: Oplev et Derbi di Roma!

Hertha Berlin – Olympiastadion Berlin

Dette er et af Europas mest bemærkelsesværdige stadions at besøge, da det har været involveret i mange historiske begivenheder. Det blev oprindeligt åbnet i 1936 for at indlede de Olympiske Lege, der fandt sted på dette tidspunkt, og ifølge beregninger var der over 100.000 mennesker indenfor. Siden det blev renoveret i 2004, har det en permanent kapacitet på 74.475 siddepladser. Andre bemærkelsesværdige begivenheder, der har fundet sted her, omfatter VM i fodbold i 1974 og 2006, hvor finalen mellem Italien og Frankrig, blev vundet af italienerne efter straffesparkskonkurrence. Man har planer om at flytte ud inden 2025 til et nyt stadion med en reduceret kapacitet på omkring 55.000 tilskuer. Sørg for at tage en tur til den tyske hovedstad, mens du stadig har mulighed for at besøge Olympiastadion.

Everton – Goodison park

Goodison Park er et af de ældste stadions i Europa og er simpelthen et must-see for enhver fodboldfan, der ønsker at opleve en gammeldags atmosfære. Selv om det måske ikke er det mest komfortable sted med lidt plads og en del steder med dårlig udsigt, er der en unik charme ved det. The blues flyttede hertil i 1892, da man flyttede fra Anfield, fordi klubben ikke kunne betale huslejen, som nu selvfølgelig er hjemsted for byrivalerne Liverpool. Med rækkehuse rundt omkring og masser af pubber i nærheden har området en traditionel følelse af en kampdagsoplevelse. Tiden er dog ved at løbe ud for dig mht. at booke en tur til Liverpool for at se Everton på Goodison Park, da de er ved at flytte til et stadion ved havnen med en kapacitet på 52.000 tilskuer fra næste sæson!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *