El Clásicos historie og tips

El Clásico er simpelthen en af de kampe, der tiltrækker et globalt publikum, når to af de globale sværvægtere støder sammen i et intenst rivaliserende opgør, som normalt også er en afgørende begivenhed i titelkampen. At opleve denne kamp mindst en gang i livet er noget, der må stå på enhver fodboldfans bucket list, og da de to hold spiller mod hinanden tre gange inden for en måned, har du en fantastisk mulighed for at opleve denne utrolige rivalisering live. Den 2. marts spiller de to hold mod hinanden i Copa del Rey-premieren på Santiago Bernabéu, mens returopgøret finder sted på Camp Nou den 5. april. I mellemtiden spilles der en ligakamp i Barcelona i weekenden den 19. marts. Forvent aggressivitet, lidenskab, dramatik og masser af underholdning i dette intense rivaliserende opgør mellem to af de bedste fodboldklubber på planeten!

Historisk overblik

Vidste du, at den allerførste kamp mellem disse to fodboldgiganter fandt sted i maj 1902? Real Madrid og FC Barcelona har spillet 228 kampe mod hinanden, hvoraf Real Madrid har vundet 92, Barcelona har vundet 89 og 48 gange er kampene endt uafgjort. Med hensyn til sølvtøj og trofæer har Real Madrid en lille fordel med 70 store trofæer til dato sammenlignet med 66 for den catalanske klub. Barcelona har flere Copa del Rey’er med 31 mod Reals blot 19, mens holdet fra hovedstaden har 36 La Liga-titler, hvilket er langt flere end de 26, som Barcelona har opnået. Den største forskel ses i Champions Leagues, hvor Real Madrid virkelig er Europas konger med en utrolig bedrift på hele 14 titler (mere end dobbelt så mange som alle andre hold), mens Barcelona har 5 i deres pokalskab.

Den store rivalisering er blevet udviklet gennem generationer, da det tidligt stod klart, at det ville være Spaniens og vel nok verdens to største klubber, der ville komme til at kæmpe om de største trofæer. Ud over dette er det de to største byer i Spanien, og det er også en kamp om identitet og region, da Barcelona er en klub, der først og fremmest identificerer sig som catalansk og har et stolt sprog og en stolt identitet, og da Madrid er hovedstaden, er det ikke underligt, at der både på og uden for fodboldbanen er en så stærk og lidenskabelig rivalisering mellem de to byer. Det er heller ikke så underligt, at det er en af de mest sete sportsbegivenheder i historien med over 700 millioner seere verden over, der streamer kampene.

Madrid rejsetips

Som Spaniens hovedstad er byen kendt for at have noget at byde på for alle turister, lige fra god mad til imponerende kunst og fantastiske parker. Overalt i Madrid finder du masser af tapasbarer, hvor du for en lille sum penge kan spise nogle små retter ledsaget af drikkevarer. Områder, der er kendt for god tapas-kultur, er kvarteret Malasaña og selvfølgelig omkring fodboldstadionet på en kampdag. For kunstinteresserede er Prado-museet et absolut must, da det indeholder nogle af de mest imponerende kunstværker, der findes. Fra et historisk synspunkt er det værd at besøge det kongelige palads, som blev åbnet i 1751 og er det største kongelige palads i Europa. Hvis du er på udkig efter lidt natur, mens du er i byen, så tag til den berømte Retiro Park, hvor du kan tage nogle fantastiske billeder og nyde lidt afslapning. Hvad angår shopping, har Madrids Gran Via alle de store butikker, du måtte ønske dig.

Hvad angår fodbold, er Santiago Bernabéu et ikonisk sted med mere end 81.000 tilskuere, der skaber en fantastisk atmosfære. Efter at have gennemgået en nylig forbedring af faciliteterne, herunder taget, nye sæder og en indtrækkelig bane, er dette et af de bedste og mest moderniserede stadions at besøge. Hvad venter du på? Book en fodboldrejse med os til den spanske hovedstad Madrid og få en fantastisk actionfyldt weekend, som du sent vil glemme!

Barcelona rejsetips

Barcelona ligger på Middelhavskysten i det nordøstlige Spanien og betragtes med rette som en af de bedste destinationer at besøge i Europa. For kunstelskere kan du overalt i byen se Gaudis indflydelse på arkitekturen, hvilket er et virkelig unikt syn. Et must, mens du er i den catalanske hovedstad, er at gå langs den berømte Las Ramblas og slutte af med at gå ind på markedet, som har et stort udvalg af forskellige produkter, som du kan smage og nyde. For dem, der er mere eventyrsøgende, kan du klatre op ad Tibidado, som byder på en spektakulær udsigt over byen og kysten. Hvis du stadig har lidt tid tilovers, skal du sørge for at få lidt sol på stranden og høre lyden af bølgerne.

Camp Nou stadion har en utrolig kapacitet på 99.354 tilskuerpladser og er det største fodboldstadion i Europa og det tredje største i verden. Som du kan forestille dig, skaber det en fantastisk atmosfære at have næsten 100.000 mennesker, der hepper på sit hold, og det er fantastisk at være en del af. Book et fodboldophold med os i dag til Barcelona!

Hvem er din favorit?

I skrivende stund har Xavis Barcelona-mandskab i øjeblikket otte point op til de største rivaler fra Real Madrid. Det står dog klart, at La Liga-opgøret vil få stor betydning for titelkampen. I Copa del Rey vil begge hold kæmpe for at slå hinanden ud af kampen om at løfte et trofæ. Kan Benzema og Vinicius gøre det onde mod Barcelona, eller vil Lewandowski og resten af Barcelonas angreb ødelægge Real Madrid? Find ud af det ved at bestille en rejse, hvor du kan se Barcelona spille mod Real Madrid!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *