Tip! Sørg for at du har en gyldig billet. + Læs videre for at få mere information

Hos Fodboldtravel er du garanteret ‘papir billetter’ eller ‘e-billetter’. Andre typer billetter kan give problemer.
Mere information.
 • Papir eller e-billetter
 • En stressfri oplevelse
Fodboldrejser og billetter til

Inter Milan

Inter Milan

Fodboldrejser og billetter til
Inter Milan

Inter Milan

Tip! Sørg for at du har en gyldig billet. + Læs videre for at få mere information

Hos Fodboldtravel er du garanteret ‘papir billetter’ eller ‘e-billetter’. Andre typer billetter kan give problemer.
Mere information.
 • Papir eller e-billetter
 • En stressfri oplevelse
1. Vælg din kamp
2. Planlæg din tur
3. Bekræft og book
Nem booking
Nummer 1 i fodboldture Eksperten siden 2008
Klar og præcis


personer har kigget på Inter Milan de seneste 24 timer.

Book din Inter Milan fodboldrejse med 4 enkle trin.

Book en all-inclusive fodboldrejse til Inter Milan uden reservationsgebyrer. Vælg selv, hvordan rejsen skal se ud: du kan vælge kampe, flyet, hotellet og det sæde, du vil sidde på, under kampen. Alt hos én og samme udbyder, en komplet oplevelse, som du vil huske resten af livet!

Efter en række mindre succesfulde år er Inter Milan tilbage i toppen. Sammen med Juventus FC og AC Milan kæmper de sortblå endnu en gang om de store trofæer, hvilket den nationale titel i 2021 og Coppa Italia i 2022 er beviset på. Hertil kommer, at Inter Milan også spiller på det legendariske San Siro stadion. Du har dog ikke meget tid tilbage til at besøge dette fantastiske stadion, da det en gang for alle bliver revet ned i 2026.

På denne side finder du alle de oplysninger, du har brug for, til at forberede dig ordentligt på din fodboldrejse til Inter Milan. Læs alt om Nerazzurri’s historie og den hårde rivalisering med deres store rivaler, AC Milan og Juventus FC. Vi fortæller dig også, hvordan du hurtigst kommer til San Siro, og hvordan du finder din plads på stadion. Derudover har vi samlet en liste over de bedste fan-caféer og restauranter, og vi lærer dig også de mest populære fodboldsange. Endelig fortæller vi dig, hvilke andre turistattraktioner du skal sørge for at besøge under dit ophold i den pulserende by Milano.

83531

Alt, hvad du har brug for at vide, om din rejse til Inter Milan

 • Om Inter Milan: klubhistorie, trofæskab, logo, trøje og rivaliseringer
 • Om San Siro: alt om dette stadions historie
 • Fanoplevelse: klubsange og supportercaféer
 • Ting at lave i Milan

Om Inter Milan

Inter Milan er en af de mest kendte og succesfulde klubber i Europa. Klubben erobrede i sin tid verden med sit berygtede catenaccio-system fra 1960’erne. Gennem årene har Inter Milan også haft en lang række hollandske topspillere på kontrakt, såsom Faas Wilkes, Dennis Bergkamp, Clarence Seedorf, Wesley Sneijder og Denzel Dumfries. Derudover spiller klubben også på det hellige San Siro stadion, hvor de fanatiske Ultras altid står for en fantastisk stemning.

Klubhistorie

Historien om fodboldklubben Internazionale Milano begyndte den 8. marts 1908.

Den dag forlod 44 vrede AC Milan-medlemmer klubben. Det vigtigste stridspunkt var, om udenlandske spillere skulle have lov til at komme ind i klubben eller ej. Flertallet af AC Milan-medlemmerne var imod dette, og nogle medlemmer besluttede derfor at starte deres egen klub. Inter skulle ikke vente længe på deres første triumfer: I 1910 blev klubben kåret til Italienske mestre. Frem til 1950’erne vandt klubben ligaen i gennemsnit en gang hvert tiende år, hvilket gjorde dem mere succesfulde end byrivalerne AC Milan, men endnu ikke stærke nok til at konkurrere med datidens store klubber:Torino FC, Juventus FC og Bologna.

Den store succeshistorie begyndte i 1960 med træner Helenio Herrera. Argentineren var kendt for sine motiverende metoder og sin catenaccio-spillestil. På fire år vandt han tre ligatitler med Inter Milan. I 1964 lykkedes det ham endda at vinde European Cup (forgængeren til Champions League) ved at besejre de urørlige Real Madrid i finalen. I 1965 gentog Inter denne formidable præstation og vandt desuden den nationale titel to gange i træk. Fra det øjeblik var Grande Inter kendt i hele verden som en absolut topklub.

Efter 1965 var Inter ikke længere i stand til at opnå store resultater, og deres succes var begrænset til en enkelt national titel pr. årti. Man måtte modvilligt se på, mens de bitre rivaler fra AC Milan både overgik dem på nationalt og internationalt plan. Endelig, i 1990’erne, skulle der komme nogle flere internationale triumfer. Selv om det kun lykkedes Inter, at vinde den hjemlige titel en enkelt gang i det årti, vandt man UEFA Cuppen tre gange mellem 1990 og 1998.

Det var først i 2006, at Nerazzurri skulle få en ny succesperiode. Fra 2006 til 2010 blev Inter Milan mester i Italien i fem sæsoner i træk. De første tre år under Roberto Mancini, herefter under José Mourinho. Under sidstnævnte træner blev Champions League vundet for tredje gang i klubbens historie, og for første gang i 45 år. Da Mourinho også havde vundet Coppa Italia med holdet, var dette året, hvor Inter vandt the treble for første gang nogensinde.

Efter Juventus FC’s dominans, hvor Juve vandt ni titler i træk fra 2012 til 2020, lykkedes det Inter at bryde denne stime ved at slutte 2021 som vindere af den nationale titel og også som vinder af Coppa Italia i 2022. Dermed er klubben tilbage i toppen af den italienske liga, i en Serie A, der er mere spændende end nogensinde før.

Inter Milans logo

photo-1

Inter Milans logo fik en moderne opdatering i 2021, som blev skabt af et populært reklamebureau. Dermed fulgte Inter Milan i fodsporene på klubber som Juventus FC og AC Milan, som på det tidspunkt allerede havde indført en moderne version af deres logo.

Det nye logo er stadig baseret på det oprindelige logo fra 1908, men har nogle få ændringer. F.eks. er guldfarven blevet fjernet fra logoet, og den blå farve er blevet betydeligt mørkere i tonen. Den mest iøjnefaldende detalje er dog, at bogstaverne “FC”, der står for “Football Club”, er blevet fjernet.

Dette blev gjort, da klubben ønskede at gøre det klart, at Inter skulle betragtes som et mode- og livsstilsmærke. Selv folk, der ikke kunne lide fodbold, skulle kunne bære deres tøj med stolthed.

Klubben udtalte i en erklæring, at “Inter fornyer sin visuelle identitet for at åbne sig for et publikum, der bliver mere og mere digitalt og følsomt overfor æstetiske værdier, for at nå globale mål og forskellige aldersgrupper og for at etablere sig som et ikon for både kultur og sport”. Det er overflødigt at sige, at dette noget svage markedsføringssprog førte til megen foragt og kritik fra en stor del af fanbasen. Det vil dog kun være et spørgsmål om tid, før Inter Milans nye logo bliver taget fuldt ud til sig, ligesom det var tilfældet med Juventus FC’s i starten meget kritiserede logo.

Trøjen

phtoo-2-275x300

Da en gruppe af medlemmer i 1908 forlod AC Milan og grundlagde en ny Milano-klub, var der naturligvis også behov for at finde på nye klubfarver. AC Milan’s sorte farve forblev uændret, men der var brug for en anden farve til at erstatte AC Milan’s røde farve. Denne endte med at blive blå, da den blev opfattet som den naturlige, modsatte farve af rød. Desuden ville blå og sort også repræsentere farverne på nattehimlen, hvilket var relevant, da klubben officielt blev etableret klokken 23:30.

Der findes også mindre poetiske historier om valget af farve: Muggiani havde kun en rød og en blå blyant med sig, da han designede tøjet, og derfor besluttede han at farve striberne med blå. Farverne er også skyld i Inter Milans kælenavn: Nerazzurri (“De sortblå”).

Trofæskabet

Med sine 33 nationale og 9 internationale trofæer* er Inter Milan en af de mest succesfulde fodboldklubber i Europa. Milaneserne er blevet kronet som Italienske mestre 19 gange, hvilket placerer dem på lige fod med AC Milan på andenpladsen, dog et stykke op til rekordmestrene Juventus FC (36 titler).

I 2022 vandt Inter Milan Coppa Italia for ottende gang i deres historie, hvilket gør dem til den tredjemest succesfulde klub i den hjemlige pokal efter Juventus FC og AS Roma. Inter Milan er dog den eneste italienske klub, der siden Serie A’s start i 1929 har formået altid at spille i den bedste række. En rekord, som fansene er yderst stolte af.

På internationalt plan har klubben vundet Champions League, FIFA Club World Cup og UEFA Cup alle tre gange. Det sidste internationale trofæ, FIFA Club World Cup, blev vundet i 2010. Tifosi’erne venter spændt på nye europæiske triumfer.

* Trofæerne er opdateret til og med for 2021-2022 sæsonen

Rivaliseringer

AC Milan er naturligvis Inter Milans største rival, og det skyldes ikke kun, at Inter Milan blev grundlagt af oprørske medlemmer af AC Milan.

Begge klubber kommer fra den samme by og deler også det samme stadion. Desuden har begge klubber lige store fanbaser og er også fuldt ud lige store sportsligt set. Begge klubber har tilhængere fra alle samfundslag. Derbyet mellem de to klubber, Derby della Madonnina, er den største klassiker i italiensk fodbold og en stor begivenhed i byen Milano mindst to gange om året.

Der er også en voldsom rivalisering mellem Inter Milan og Juventus FC. Kampen mellem de to er kendt som Derby d’Italiaog er den mest afviklet kamp i italiensk fodbolds historie. Det er ikke kun en rivalisering i sportslig forstand, men også en kamp mellem de to største og rigeste byer i Norditalien. Der har altid været en traditionel følelse af konkurrence mellem de to byer.

San Siro

San Siro, som officielt hedder Stadio Giuseppe Meazza, er sammen med Camp Nou og Wembley et af de mest berømte fodboldtempler i Europa. Det kommer derfor ikke som nogen overraskelse, at mange legendariske kampe er blevet spillet på dette stadions hellige græsplæne. F.eks. var Feyenoord den første hollandske klub, der vandt Europa Cuppen, da de slog Celtic i finalen i 1970 på denne bane. Desværre vil vi snart være tvunget til kun at finde trøst i optagelser fra gamle dage, da San Siro vil blive revet permanent ned i 2026.

shutterstock_1616202133-1

Kapacitet, trivia og historie

San Siro blev åbnet i 1925 som stadion for AC Milan, som også ejede det nye kompleks. Inter Milan begyndte at bruge Arena Civica i 1930, et atletikstadion, som stadig er i brug, den dag i dag. Stadionets kapacitet (18.000) var dog ved at blive alt for lille for I Nerazzurri, som derfor var på udkig efter et nyt hjem. Efter at AC Milan havde solgt sit San Siro stadion til byen Milano i 1935, var mulighederne til at tage for hos Inter. Efter forhandlinger med byrådet og AC Milan blev der indgået en aftale i 1947. Fra det tidspunkt ville begge Milano-hold på skift spille en hjemmekamp på det legendariske stadion hver anden uge.

I 1955 blev der bygget endnu en ring, som øgede kapaciteten til 85.000 tilskuerpladser. Dette gjorde San Siro til et af de mest imponerende fodboldtempler i verden. Det var vært for EM i 1980, VM i 1934 og 1990 samt vært for fire Champions League-finaler. Til VM i 1990 blev der tilføjet en tredje ring, hvilket gav stadionet sine karakteristiske hjørnetårne. Det bragte den samlede kapacitet op på de nuværende 75.923 tilskuerpladser, hvilket gør San Siro til Italiens største stadion.

Og alligevel er enden nær. San Siro vil stadig være vært for åbningsceremonien til vinter-OL i 2026, men efter legene vil det være helt slut med dette fodboldtempel, da Inter Milan’s hjemmebane vil blive jævnet med jorden. Der vil dog blive opført et nyt fodboldtempel lige ved siden af. Når det så er sagt, skal du ikke vente for længe, hvis du stadig ønsker at se en kamp på San Siro.

Hvordan kommer man til stadion?

San Siro ligger i bydelen af samme navn, ca. syv kilometer vest for byens centrum. Stadionet kan nås på en halv time med offentlig transport, hvor metroen med afstand, er den bedste løsning.

Offentlig transport

Fra hovedbanegården eller Milanos centrum skal du først tage metrolinje MM2 og stå af ved Porta Garibaldi-stationen. Herfra skal du skifte til metrolinje 5 og køre til stoppestedet San Siro Stadio. Dette stop ligger ved siden af fodboldtemplet.

Bussen tager lidt længere tid, men er et godt alternativ til metroen. Buslinje 49 starter fra Piazza Tirana og kører mod San Siro. Stå af ved stoppestedet Via Harar. Fra andre dele af byen kan man også komme til stadion med buslinjerne 78, 64, 80 og 98.

På kampdage er der en shuttleservice fra Piazzale Lotto (stop MM1 – rød).

Endelig kan du også tage sporvognen for at komme til stadion. Sporvognslinje 16 starter fra Piazza Fontana og slutter ved Piazzale Axum, som ligger lige over for stadionet.

Adresseoplysninger San Siro Stadio

Piazzale Angelo Moratti

20151 Milano

Stadion indretning og tribuner

Nedenfor kan du se indretningen af San Siro.

photo-2

Stadionets forskellige tribuner kan tydeligt skelnes fra hinanden ved hjælp af de fire forskellige farver på sæderne. De fire tribuner kaldes for:

 • Curva Nord, eller den grønne tribune. Denne tribune er Ultras’ område. Stemningen her er fantastisk. Der bliver sunget sange i samtlige 90 minutter, og der er masser af fyrværkeri – både bogstaveligtalt og i overført betydning. Det vil være praktisk, hvis du selv kan nogle af sangene, og du skal vide, at denne tribune bestemt ikke er egnet for børn.

 

 • Curva Sud, eller den blå tribune. Dette er den tribune, hvor AC Milans fanatiske fans opholder sig under deres hjemmekampe. Under Inter Milan-kampe er de to øverste ringe forbeholdt udeholdets fans.

 

 • Rosso tribunen, eller den orange tribune. Dette er hovedtribunen, hvor omklædningsrummene og andre vigtige områder er placeret. Du kan også finde VIP-pladserne her. Det er derfor ikke så underligt, at billetterne til denne tribune er de dyreste.

 

 • Arancio-tribunen, eller den røde tribune. Dette er den mindste tribune. Hvor alle de andre tribuner blev forsynet med en ekstra, tredje ring for at give plads til VM i 1990, har Arancio-tribunen stadig kun sine oprindelige to etager.

Sådan finder du dit sæde

Når du ankommer til stadion, kan du nemt finde din plads ud fra oplysningerne på din adgangsbillet. Din billet indeholder følgende oplysninger:

photo-3

Stand/Tribune: Øverst kan du se, hvilken tribune du skal tage hen til. I eksemplet står der “Secondo Rosso Centrale“, hvilket betyder, at pladsen er placeret på den røde (rosso) tribune, i den anden (secondo) ring. Disse oplysninger er i øvrigt ikke nødvendigvis vigtige for, at du kan finde din plads, da du gør det på baggrund af de andre oplysninger.

Settore/Blok: Her kan du finde nummeret på den blok, du befinder dig i. I eksemplet er det 232.

Fila/Række: Når du har nået den rigtige blok, angiver dette nummer den række, du skal sidde på. I eksemplet er det række 4.

Posto/Sæde:  Her kan du finde dit sædnummer. I dette tilfælde er det sædenummer 5.

Ingressi Suggeriti/Foreslåede porte: Her finder du oplysninger om, hvilken indgang du helst skal bruge for at nå frem til dit sæde. I dette tilfælde er port 4, 6 og 9 tættest på dit sæde. Portnumrene er tydeligt angivet udenfor stadion.

Rundvisninger

Du vil naturligvis gerne benytte lejligheden til at få et sidste kig ind bag kulisserne, inden det legendariske San Siro bliver revet ned om få år. Alle ugens dage er der mulighed for at aflægge et besøg på San Siro Museet i kombination med en rundvisning langs alle områder inde på stadion.

San Siro stadionmuseum og rundvisning

Din rundvisning starter i San Siro museet. Ud over alle oplysninger om dette tempels historie kan du også finde et stort antal originale trøjer fra de største fodboldlegender, der har spillet i klubben.

Derefter vil du besøge både Inter Milan’s og AC Milan’s omklædningsrum med en guide. Ved at gå gennem spillertunnelen kommer du ind i hjertet af stadion, og du vil kunne beundre den bedste udsigt over banen og tribunerne fra VIP-tribunen.

Rundvisningerne finder sted hver dag mellem kl. 10.00 og 18.00. Prisen er 30€ for voksne og 23€ for børn. Du skal dog ikke forvente samme kvalitet som på en rundvisning i England, hvor du i nogle tilfælde får alle de anekdoter, der er værd at vide, af en af deres klubfanatikere. Forvent en varighed på omkring 45 minutter, med en kort forklaring fra den italiensk-talende guide. Det handler i virkeligheden kun om din egen personlige oplevelse af dette historiske fodboldtempel.

Fanoplevelse: Bliv en ægte Inter Milan-supporter!

Rejsen er bestilt, billetterne er klar, og du ved også allerede, hvordan du kommer til stadion. Nu sørger vi for, at du kommer ind på San Siro som en velinformeret Inter-fan. Du vil lære de mest populære fansange, så du kan synge med på supporternes sange for fulde gardiner. Vi fortæller dig også, hvor du skal være i byen for at få en drink og en bid mad sammen med de øvrige fans. Du vil være sikker på at være godt forberedt.

shutterstock_1221477256

Klubsange og tilråb

Fansene på Curva Nord-tribunen støtter Inter Milan-holdet i alle halvfems minutter med fyrværkeri, flag og sange. Du vil helt sikkert høre nogle af de foretrukne fansange under din kamp med Inter Milan. Og hvad kunne være smukkere end at synge med og dermed dirigere holdet fremad? Vi har samlet nogle af de klassiske sange her for dig, så du også snart er i stand til at bidrage med din del til holdets succes.

C’e Solo L’Inter er den officielle klubsang for Inter Milan. Sangen er stadig ret ung, da den i første omgang erstattede den tidligere klubsang i 2019, som i mange år havde været “Pazza Inter Amala“. Denne tidligere sang blev indspillet i 2003 af den daværende spillertrup og blev efterfølgende spillet på San Siro før hver hjemmekamp. Fra 2019-2020-sæsonen valgte klubben dog at vælge denne nye sang, som er en hyldest til den tidligere klubpræsident, Peppino Prisco. Sangen indeholder også nogle ret så markante drillerier, rettet mod rivalerne fra Juventus FC.

Derudover er Chi noi Siamo og Oh Mia Bela Madunina også ægte Inter-klassikere. Sidstnævnte sang er i øvrigt også meget populær blandt fans af rivalerne fra AC Milan. Det skyldes, at “Oh Mia Bela Madunina” er den uofficielle hymne for byen. Den henviser til den gyldne statue på tårnet på Milanos domkirke. Derbyet mellem Inter Milano og AC Milano, Derby della Madonnina, er også opkaldt efter den samme statue.

C’è Solo L’Inter

C’è Solo l’Inter  

E’ vero, ci sono cose piu’ importanti

di calciatori en di cantanti

ma dimmi cosa c’è di meglio

di, una continua sofferenza

per arrivare alla vittoria

ma poi non rompermi i coglioni

per me, c’è solo l’Inter

A me che sono innamorato

non venite a raccontare                                   

quello che l’Inter deve fare                               

perchè per noi niente è mai normale                 

nè sconfitta nè vittoria                                     

che tanto è semper la stessa storia                    

un’ora e mezza senza fiato                               

perchè c’è solo l’Inter…                                     

C’è solo l’Inter, per me, solo l’Inter

C’è solo l’Inter, per me

No, non puoi cambiare la bandiera

e la maglia nerazzurra

dei campioni del passato

che poi è la stessa

di quelli del presente

io da loro voglio orgoglio

per la squadra di Milano

perchè c’è solo l’Inter

E mi torna ancora in mente l’avvocato Prisco

lui diceva che la serie A è nel nostro dna

“Io non rubo il campionato

ed in serie B non son mai stato!”

C’è solo l’Inter, per me, solo l’Inter                  

C’è solo l’Inter, per me, per me                      

C’è solo l’Inter, c’è solo l’Inter,                       

c’è solo l’Inter, per me                               

C’è solo l’Inter per me   

(Der er kun Inter)

(Det er sandt, der er vigtigere ting)

(end fodboldspillere og sangere)

(men fortæl mig, hvad der er bedre)

(end, en vedvarende lidelse)

(for at opnå sejr)

(men stadig… lad være med at ødelægge mine kugler)

(for mig er der kun Inter)

(For mig, jeg er forelsket)

(lad være med, at komme og fortælle)

(hvad Inter skal gøre)

(for hos os er intet nogensinde normalt)

(hverken i sejr eller nederlag)

(så er det altid den samme historie)

(halvanden time uden åndedræt)

(fordi der findes kun Inter…)

(Der er kun Inter, for mig, kun Inter)

(Der er kun Inter, for mig)

(Nej, du kan ikke ændre flaget)

(og Nerazzurri-trøjen)

(af tidligere mestre)

(og det er stadig det samme)

(for de nuværende)

(fra dem vil jeg have stolthed)

(for Milan-holdet)

(fordi der findes kun Inter)

(Og jeg husker stadig “Advokaten” Prisco)

(han sagde, at Serie A er i vores DNA)

(“Jeg stjæler ikke mesterskabet)

(og jeg har aldrig været i Serie B!)

(Der er kun Inter, for mig, kun Inter)

(Der er kun Inter, for mig, for mig)

(Der er kun Inter, der er kun Inter, der er kun Inter)

(Der er kun Inter, for mig)

(Der er kun Inter, for mig)

Chi Noi Siamo 

“In ogni posto che andiamo                              

La gente vuol sapere                                     

Chi noi siamo                                                  

Glielo diciamo                                                

Chi noi siamo

Siamo l’armata nerazzurra                             

E mai nessun ci fermerà                                   

Noi saremo sempre qua                                  

Quando l’Inter giocherà                                  

Perché l’Inter è la squadra degli Ultrà

Nerazzurro è il colore che amiamo                   

Nerazzurro sei tutto per Noi                           

A San Siro, In Italia                                       

In Europa, Sei la fede di noi tuoi ultrà

(Alle steder vi går)

(vil folk gerne vide)

(hvem vi er)

(Vi fortæller dem)

(Hvem vi er)

(Vi er Nerazzurri-hæren)

(Og ingen vil nogensinde stoppe os)

(Vi vil altid være her)

(når Inter spiller)

(fordi Inter er et hold af Ultras)

(Sort og blå er de farver, vi elsker)

(Nerazzurro, du er alt for os)

(I San Siro, i Italien)

(i Europa er du håbet for alle os Ultras)

Oh Mia Bela Madunina

“O mia bela Madunina                                      

che te brillet de lontan                                    

tuta d’ora e piscinina                                    

ti te dominet Milan                                       

sota a ti se viv la vita                                        

se sta mai cui man in man                             

canten tucc “lontan de Napuli se moeur”           

ma po’ i vegnen chi a Milan”     

(Åh, min smukke Madonnina)

(lyser i det fjerne)

(helt gylden og lille)

(du overvåger Milano)

(under dig lever folk deres liv)

(de har aldrig tomme hænder)

(de synger alle sammen: “væk fra Napoli, der skal du dø”)

(men så kommer de her til Milano)

Inter Milans maskot: Ambrogio krokodillen

photo-4-300x266

Inter Milans symbol har altid været slangen, da den var symbolet på den adelige familie Visconti, som regerede i Milano fra 1277 til 1447. I lyset af dette optrådte maskotten “Spillo” i 1987, en sort-blå slange med hat på. Mærkeligt nok forsvandt Spillo fra den ene dag til den anden i 1990 og blev erstattet af krokodillen Ambrogio. Navnet er afledt af Ambrosius, byens skytshelgen. Ingen forstår, hvor krokodillen pludselig kom fra, da dyret aldrig tidligere har haft nogen forbindelse med Inter. Den eneste lighed er, at begge dyr tilhører krybdyrfamilien.

Mad og drikkevarer

Bortset fra de mange madvogne, der findes omkring stadion, er der ikke så meget at opleve i San Siro området i denne henseende. Derfor kommer de fleste fans kun til stadion ca. en time før kickoff, og efter kampen tager de direkte videre til centrum af Milano. Når man først er der, er især området omkring Largo la Foppa, nær Moscova metrostation, meget populært. Her vrimler det med spisesteder, og Chinatown ligger også i nærheden.

Madvogne

Som tidligere nævnt kommer de fleste fans først til San Siro en time før kampstart, hvor de så får noget at spise i en af de mange madvogne, der er spredt rundt om stadion, og som tilbyder paninis, hamburgere og selvfølgelig pizza. De mest populære er de lastbiler med en rigtig kulgrill – du kan genkende dem på den opstigende røg. Ifølge kendere er salsiccia calabrese med peperoni grigliati og mayonnaise på frisk brød det mest velsmagende valg.

photo-5
Baretto 1957

Denne bar-grill ligger lige ved siden af San Siro og har siden 1957 været det klassiske mødested for fans, før man går til kamp. Når det så er sagt, så ånder stedet fodboldhistorie, og der kan være meget travlt på kampdagene. Pizzaen, brødprodukterne og pastaretterne er af en overraskende høj standard for et sådant sted. Vær dog opmærksom på, at Baretto 1957 ligger langs Curva Nord og også er meget populær blandt Ultras, hvilket gør det lidt mindre indbydende for mindre børn på kampdagene. Et godt alternativ ville istedet være at spise en fremragende morgenmad her på hverdagene inden din stadionrundvisning. Det er i øvrigt ikke en ren Inter-bar, da stedet også er populært blandt AC Milan-fansene under deres hjemmekampe.

photo-6-1024x576
Botinero

Et absolut must sted for Inter-fans! Denne restaurant har specialiseret sig i velsmagende kød- og fiskeretter, men det er naturligvis ikke den vigtigste årsag. Stedet er ejet af Javier Zanetti, klubikon og nuværende vicepræsident i Inter Milan. Det bør derfor ikke komme som nogen overraskelse, at stedet er dekoreret med mange fodboldstøvler fra berømte Inter-spillere samt mange andre minder. De sælger også signerede anførerarmbind, hvis overskud går til en fond, der kæmper for udsatte unges rettigheder.

134463664_3475056469198950_1804200098120033150_n
Scott Duff Pub

Denne pub, der ligger på Via Alessandro Volta 13, er en af de mange pubber, der ligger omkring Moscova metrostationen i byens centrum. Scott Duff var oprindeligt en skotsk pub, men er i dag en kvalitetspub, der serverer mange unikke øl fra hele Europa. Skiltet med “No Heineken, Budweiser og Carlsberg” ved indgangen taler det sit tydelige sprog. Deres samling af rom og whisky er også enorm, og desuden skifter deres sortiment hele tiden. Stedet er meget populær blandt fodboldfans, der ønsker en bid mad og en drink efter kampen, og måske ønsker, at se endnu en fodboldkamp.

Ting at lave i Milano

Ud over San Siro har Milano mange andre unikke attraktioner at byde på – byen er ikke uden grund kendt som Europas modehovedstad. Du kan shoppe uden ende i de mange luksusshoppinggader, men Italiens næststørste by har meget mere at byde på. Følgende turistattraktioner bør helt klart inkluderes på dit besøg i Milano under din fodboldrejse.

Duomo di Milano

Milanos største attraktion er naturligvis den verdensberømte Duomo. Opførelsen af denne gigantiske katedral tog ikke mindre end 600 år at færdiggøre. Derfor har nye arkitekter kunnet sætte deres præg på denne enorme struktur i takt med at århundrederne gik. Et besøg på taget er et absolut must, hvorfra du har en fantastisk udsigt over byen. Det kan helt klart anbefales at booke på forhånd, så er du sikret en billet og slipper for at stå i kø i timevis. Tip: I det kongelige palads, som ligger lidt længere henne langs Piazza del Duomo, kan du finde Duomo-museet. Her kan du lære alt om opførelsen af Duomo.

photo-8
Castello Sforzesco

Kun en kilometer fra byens centrum ligger Milanos slot. Mange berømte kunstnere, bl.a. Leonardo da Vinci og Michelangelo, har bidraget til slottets udvikling og komplekset er fyldt med mange imponerende statuer og monumenter. Inde i slottet er der en lang række små museer, som du kan besøge for en samlet pris på 5€. Besøget på selve slottet og dets smukke haver er gratis. Det ommurede kompleks fungerer også som en oase af ro i hjertet af Milano.

castello-sforzesco-6249319_960_720
Galleria Vittorio Emanuele II

Tæt på Domkirken ligger det ældste indkøbscenter i hele Italien (eller, ifølge nogle, endda det ældste i verden). Det blev bygget i 1877 og er en sand fryd for øjet. Butiksgalleriet består af to indendørs gange, der mødes i en central hal, som er dækket af en glaskuppel. For 12€ får du adgang til den øverste etage, hvor du har en smuk udsigt over byen. Ud over de store luksusbutikker finder du også boghandlere, kunstgallerier, souvenirbutikker samt spisesteder.

architecture-3531655_960_720
Comosøen

Hvis du har lidt mere tid til overs, kan en dagstur til Como helt klart anbefales. Fra Milanos hovedbanegård kan du med tog RE80 til Mendrisio komme til Como på 40 minutter. I denne by finder du den vidunderlige sø med sit klare blå vand, bjerge og mange smukke villaer. Det historiske centrum er bestemt også et besøg værd. Ingen biler er tilladt inden for de gamle bymure, så du kan vandre uforstyrret rundt.

En anden ting, som varmt kan anbefales, er at tage på en bådtur rundt om søen, hvor du kommer forbi alle de mest bemærkelsesværdige attraktioner, som området omkring søen har at byde på. For stadionentusiasterne er hjemmebanen for Serie B-klubben, Como 1907, også et besøg værd. Dette stadion ligger smukt ved siden af søen, en kilometer fra hovedbanegården.

italy-3504006_960_720