Tip! Sørg for at du har en gyldig billet. + Læs videre for at få mere information

Hos Fodboldtravel er du garanteret ‘papir billetter’ eller ‘e-billetter’. Andre typer billetter kan give problemer.
Mere information.
 • Papir eller e-billetter
 • En stressfri oplevelse
Fodboldrejser og billetter til

AS Roma

AS Roma

Fodboldrejser og billetter til
AS Roma

AS Roma

Tip! Sørg for at du har en gyldig billet. + Læs videre for at få mere information

Hos Fodboldtravel er du garanteret ‘papir billetter’ eller ‘e-billetter’. Andre typer billetter kan give problemer.
Mere information.
 • Papir eller e-billetter
 • En stressfri oplevelse
1. Vælg din kamp
2. Planlæg din tur
3. Bekræft og book
Nem booking
Nummer 1 i fodboldture Eksperten siden 2008
Klar og præcis


personer har kigget på AS Roma de seneste 24 timer.

Fodboldrejser til AS Roma

stadium-football-turf-rome

Book din fodboldrejse til AS Roma med fire simple trin

Book en komplet arrangeret fodboldrejse til Juventus FC uden reservationsgebyrer. Arranger din rejse selv: vælg kampen du vil se, flyturen, hotellet du vil bo på, samt det sæde du vil sidde på, under kampen. Alt fra den samme tjenesteudbyder under ét tag, så du får en komplet oplevelse, du vil huske resten af livet!

Nyd italiensk fodbold i Verdensklasse på Roms historiske Stadio Olimpico med folkeklubben AS Roma i kamp. Oplev den fantastiske atmosfære skabt af de fanatiske fans, der sidder på Curva Sud og synger passioneret gennem alle 90 minutter. Et besøg hos AS Roma er bare en fantastisk fodboldoplevelse. Holdet er igen i toppen rent internationalt. AS Roma manglede blot et enkelt mål for at komme i Champions League finalen i 2018 og nåede til semifinalen i Europa League i 2020 efter at have slået Ajax i kvartfinalen. Klubben håber nu igen på at få europæisk success efter man har fået ny ejer samt ny cheftræner, i form af José Mourinho.

Det historiske Stadio Olimpico står til snart at skulle rives ned, så det er et passende tidspunkt at besøge stadionet, inden det bliver erstattet med et nyt stadion. Det er langt om længe også blevet muligt at se stadionet indefra, efter man introducerede stadionrundvisninger i november 2021!

Du har masser af muligheder for at se en række af Roms storby turistattraktioner, efter du har overværet en kamp, herunder Colosseum, Trevi-fontænen, de utallige museer og luksuriøse shoppingområder: valget er dit, så sørg for at få mest muligt ud af denne tur!

På denne side bliver du klædt godt på, til din kommende fodboldrejse til AS Roma. Du lære om klubhistorien, ‘Derby Della Capitale’ mod Lazio samt alt om Stadio Olimpico. Du får også alle de praktiske oplysninger omhandlende din fodboldrejse, lige fra den bedste måde at komme frem til stadion på, til de bedste spisesteder samt sangene, der synges inde på stadion. Du får også et overblik over turistattraktionerne i metropolen Rom. Kort sagt finder du alt, hvad du behøver at vide om din fodboldrejse til AS Roma!

Alt hvad du behøver at vide om din fodboldrejse til AS Roma!

 • Om AS Roma: klubhistorien, trofæskabet, logoet, dragterne og rivalerne
 • Om Stadio Olimpico: alt om stadionhistorien
 • Fanoplevelse: klubsange og fan-barerne
 • Ting du kan lave i Rom

Om AS Roma

AS Roma er kendt i den italienske hovedstad som folkets klub. Indbegrebet af klubben er naturligvis Francesco Totti. Totti var blot et ydmygt barn fra byen, som var en passioneret Roma fan i hans ungdom, og som endte med at spille næsten 800 kampe for klubben, inden han i Maj 2017 gik på pension. Romerne har vundet adskillige ligatitler og italienske pokaler, og man har også nået finalen i både Europa Cuppen og UEFA Cuppen.

Klubhistorie

Associazione Sportiva Roma blev grundlagt den 22. juli 1927, da tre klubber fra Rom fusionerede: Fortitudo Pro Roma, Roman Football Club og US Alba Audace Roma. Fusioneringen skyldtes, at klubberne var under stort pres fra Mussolinis regerende fascistiske parti. Han håbede, at en fusion ville resultere i én klub, der kunne konkurrere med klubberne fra den velhavende nordlige del af Italien. Kun Lazio Roma afviste kravene og forblev uafhængige, mens de tre andre klubber fusionerede og blev til AS Roma. De store triumfer udeblev dog. Fusionsklubben blev nationale mestre i 1942 og vandt pokalen ved flere lejligheder, men det var også hvad det kunne blive til. Både Lazio og AS Roma var ude af stand til at konkurrere med de store klubber fra Torino og Milano. AS Roma spillede på det tidspunkt stadig sine kampe på det træbyggede stadion i arbejderkvarteret Testaccio, hvorfra de oprindelige tilhængere kom fra. AS Roma flyttede til Stadio Nazionale PNF i 1940, stadionet hvor VM-finalen i 1934 blev spillet.

Det var først i 1980’erne, at AS Roma blev et italiensk og europæisk tophold, med spillere som brasilianske Falcao, Roberto Pruzzo og Bruno Conti. Klubben vandt den italienske pokalturnering fire gange over seks sæsoner. I 1983 vandt man ligatitlen, som blot var den anden ligatitel i klubbens historie. Også nåede man endda Europa Cup-finalen et år senere, hvor man blev slået af Liverpool på straffespark.

Lige siden, har AS Roma været en del af den italienske elite, hvor det lykkedes klubben at vinde sit tredje nationale mesterskab i 2001.

AS Roma logoet

AS Roma logoet optræder stadig på lister over de mest attraktive emblemer i fodboldverdenen. Det består også af et meget specifikt billede. Billedet var allerede inkluderet på logoet hos to af de tre klubber, da de tre klubber fusionerede til AS Roma tilbage i 1927. Det forestiller en hun-ulv, der ammer to hvalpe. Dette er den velkendte myte om Roms oprindelse, hvor tvillingerne Romulus og Remus blev smidt i floden Tiberen af deres onkel. Hvalpene reddede tvillingerne og passede på dem. Til sidst i historien endte Romulus med at dræbe sin bror, og blev konge af Rom, som er opkaldt efter ham.

Logoet har også givet klubben navnet ‘I Lupi’: ulvene. De to farver er fra det romerske flag. Den gyldne gule farve står for guderne, og klaret farverne står for kejserne. Klubnavnet og året, hvor klubben blev stiftet er også angivet i logoet.

Picture9

Striberne

AS Roma-farverne er taget fra Football Club di Roma, en af de tre klubber, der fusionerede til AS Roma tilbage i 1927. Klubfarverne er klaret og gylden gul, hvilket er de traditionelle farver for byen Rom. Det er grunden til, at klubben spiller i klaret trøjer (med gyldengule striber) hvide shorts og hvide sokker. Nogle gange har shortsene og sokkerne de samme farver som hjemmetrøjen, især under vigtige kampe. AS Romas kælenavn ‘I Giallorossi’ (de gule og røde’) er grundet klubfarverne.

Trofæskabet

AS Roma blev dannet, for at konkurrere med de store klubber fra Norditalien. Klubben har dog aldrig været i stand til at konkurrere med de italienske supermagter, som Juventus, AC Milan eller Internazionale (Inter). Derfor er det ikke en selvfølge for den romerske klub, at vinde et trofæ.

Ikke desto mindre har klubben formået at blive italienske mestre tre gange og har vundet den italienske pokalturnering ni gange. Klubben fra hovedstaden bliver dog ofte set som den evige brudepige, som ofte kommer til kort, når det virkelig gælder. AS Roma er vant til at blive nummer to i Serie A. Man er endt på andenpladsen hele ni gange alene i dette århundrede.

På internationalt plan har klubben vundet Inter-Cities Fairs Cup, som var forgængeren for UEFA Cuppen.

Siden da, har man nået to finaler, hvor man begge gange har tabt. AS Roma var på nippet til at blive det bedste hold i Europa i 1984. Man nåede finalen i Europa Cuppen, som også blev spillet på Stadio Olimpico. Her tabte man dog på straffe til Liverpool. Man tabte også UEFA Cup-finalen i 1991 til rivalerne fra Inter.

I 2018 formåede klubben, at nå frem til semifinalerne i Champions League, men blev slået ud (igen) af Liverpool på målforskel.

Rivaliseringer

AS Roma deler en bitter rivalisering med den romerske klub Lazio. ‘Derby Della Capitale’ er en af de mest følelsesladede kampe i den italienske liga. Begge klubber kommer fra forskellige områder i Rom. AS Roma anses som en folkeklub, og klubbens fanskare kommer hovedsageligt fra arbejderkvartererne i den sydlige og østlige del af byen. Lazio trækker sine fans fra den nordlige del af byen, især fra det velhavende Prati-distrikt og de omkringliggende områder. Derfor er klubben også anset som en klub for borgerskabet. Lazio-fansene bliver af denne årsag også ofte omtalt af Roma-fans som ‘burini’, hvilket betyder bønderne og er ret så nedladende. Der er også meget ondt blod mellem tilhængere fra Juventus, Inter, Catania og Siena.

Stadio Olimpico

Det nuværende Stadio Olimpico blev bygget i 1927 under ordre fra den fascistiske diktator Benito Mussolini, så det kunne være vært for de olympiske lege i 1940. Det fik navnet Stadio del Cipressi og åbnede i 1932. Rom var dog ikke i stand til at være vært for de olympiske lege; Anden Verdenskrig brød ud, og stadionet blev alvorligt beskadiget. Under slutningen af krigen blev stadionet restaureret, og AS Roma og Lazio flyttede ind på Stadio dei Centomila i 1953, som det eksisterende stadion var kendt som på dette tidspunkt. På daværende tidspunkt var der plads til 100.000 tilskuere.

Rom blev senere hen alligevel tildelt de olympiske lege, og navnet på stadionet blev ændret permanent til Stadio Olimpico. Alle terrasserne blev lavet om til siddepladser, hvilket reducerede kapaciteten til 53.000 tilskuere. Udover fodboldstadionet er der også et svømmekompleks (Stadio Olimpico del Nuoto), et atletikstadion (Stadio dei Marmi) samt tennisbaner (Stadio del tennis di Roma). Sammen danner de sportskomplekset Foro Italico.

Det er uklart, hvor længe Romas stadion vil forblive i dets nuværende format. Der har i en årrække været tale om et nyt stadion ved navn Stadio della Roma, med 52.000 pladser. AS Roma besluttede i 2021, at lægge lidt låg på disse planer efter ni års planlægning. På trods af alt dette er der stadig planer om at bygge et nyt stadion på samme plads, som skal være mere moderne, mere miljøvenligt og mere bæredygtigt end det eksisterende Stadio Olimpico. Hvis du gerne vil nå at opleve Stadio Olimpico, er det bare med at få det gjort, mens det stadig er muligt.

rome

Kapacitet, fakta og historie

Stadionet har i øjeblikket en kapacitet på 70.634 tilskuere. Det blev virtuelt ombygget til VM i 1990. Tribunerne blev flyttet tættere på banen, og stadionet blev udstyret med et tag. Sidste gang stadionet blev renoveret var til Champions League-finalen i 2009 mellem Barcelona og Manchester United.

I 1986 blev Italien europamestre på Stadio Olimpico, hvor man slog Jugoslavien i finalen. Under EM i 1980 blev tre gruppekampe og finalen afviklet på stadionet. Italien røg dog ud i semifinalen. Vesttyskland endte med at vinde EM ved at slå Belgien med 2-1 på Stadio Olimpico.

Den mest historiske kamp på stadionet var naturligvis Europa Cup-finalen i 1984, hvor AS Roma på eget stadion, tabte til Liverpool på straffe foran 70.000 tilskuere.

I 1990 ved VM spillede Italien alle sine gruppekampe på Stadio Olimpico og selve finalen blev også afholdt her. Vesttyskland endte med at blive verdensmestre, ved at besejre Argentina 1-0.

Under EM 2020 blev der spillet fire kampe på Stadio Olimpico: Italiens tre gruppekampe og kvartfinalen mellem Ukraine og England. Kun 12.000 tilskuere blev lukket ind grundet COVID-19-restriktioner.

Sådan når du frem til stadionet

Stadio Olimpico ligger i sportskomplekset Foro Italico, som er cirka seks kilometer fra centrum af Rom. Vejret i Rom er ofte behageligt, så hvis du ønsker, at gå til stadion, tager det ca. 45 minutter. Dem, der foretrækker at rejse med offentlig transport, vil være bedre stillet ved at tage både undergrundslinje A samt en bus forbindelse.

Med offentlig transport skal du fra centrum af Rom tage metrolinje A til stoppestedet Ottaviano-San Pietro. Her skal du skifte til buslinje 32. Efterfølgende skal du stå af ved Piazzale della Farnesina efter femten minutter. Fra dette stoppested kan du gå til stadion på blot et par få minutter.

Du kan også rejse til stationen Lepanto via samme metrolinje A. Herfra vil bus 280 (retning Mancini) tage dig til De Bosis/Stadio Tennis stoppestedet på blot et kvarter. Herfra tager det otte minutter, hvis du er på gåben.

Endelig er det også muligt at kombinere metro og sporvogn. Tag den underjordiske linje A (retning Battistini) og stå af ved stationen Flaminio. Herfra skal du tage sporvogn nr. 2, og stå af ved det sidste stoppested (Piazza Mancini). Så kan du gå til stadion på blot få minutter.

Du kan også tage den underjordiske linje B i nærheden, hvis den er tilgængelig. Her skal du stå af ved stationen Termini, hvor du kan skifte til linje A.

Rom har også tre jernbanestationer. Her kan du fortsætte din rejse med metro eller bus.

 • Fra Termini togstation: her kan du tage den underjordiske linje A (rød linje).
 • Fra Tirburtina togstation: her kan du tage metrolinje B. Rejs med denne til stationen Termini og skift til metrolinje A.
 • Fra Ostiense togstation: her kan du tage metroen ved stationen ‘Piramide,’ hvor du efter 6 minutter vil ankomme til stationen Termini. Ved Termini kan du skifte til den underjordiske linje A.

Stadio Olimpico adresseoplysninger

Stadio Olimpico

Viale dei Gladitori

001935 Rom

Stadionkort og tribuner

Nedenunder er der et kort over stadion. Der er fire forskellige tribuner, som alle er forbundet med hinanden.

Picture10
 • Tribuna Monte Mario (14.266 pladser). Dette er hovedtribunen med de dyreste pladser. Her kan du vælge mellem områderne ‘Centrale’, ‘Lato Nord’ og ‘Lato Sud’. De to sidstnævnte er lidt billigere. Dette er også den tribune, hvor bænkene og spillertunnelen er placeret.
 • Tribuna Tevere (16.351 sæder). Denne tribune har den bedste udsigt over banen. Du har Tribuna Tevere (billigere billetter) og Monte Mario (dyrere billetter). Du vil have en god udsigt over hele stadion fra midtercirklen.
 • Curva Nord (7.500 sæder). Det er her pladserne bag målet er på den nordlige side af stadion. Boksene i Nord Est (5.636 pladser) og i Nord Ovest (5.810 pladser) kan findes både til venstre og højre for Curva Nord. Udebanetilhængerne er placeret i Nord Ovest sektionen under AS Roma kampe.
 • Curva Sud (7.500 sæder); Dette er tribunen bag målet på den sydlige side. Det er her du finder de mest fanatiske AS Roma-tilhængere. Du finder Sud Ovest-sektionerne (5.765 sæder) og Sud Est (5.702 sæder) på hver side af Curva Sud.

Sådan finder du dit sæde

Når du er ankommet til Stadio Olimpico, er du hurtig i stand til at finde dit sæde uden problemer, på baggrund af de oplysninger, der står bag på din billet. Din billet indeholder følgende oplysninger:

1920RomaSpal_ticket-300x148

Acesso: Dette er nummeret på indgangen, du skal igennem. Indgangsnummeret er tydeligt markeret over hver indgang på stadion.

Settore: Gå mod den rigtige sektion inde på stadion, når du er kommet ind. Du vil altid være tæt på det rigtige område, hvis du har passeret den rigtige indgang.

Fila:  Rækken i sektionen, hvor dit sæde er placeret.

Posto: Dette er dit sædenummer.

Stadionrundvisninger

Besøg Stadio Olimpico og Lazio Museum

Indtil for nylig var det totalt umuligt at besøge det olympiske stadion, medmindre det var under en kampdag. Dette ændrede man dog endelig på i slutningen af 2021, og du kan nu se Stadio Olimpico indefra. Du er (på grund af rivaliseringen) nødt til at efterlade din trøje på hotellet, hvis du ønsker, at besøge ærkerivalernes museum i Lazio. Når du besøger Forza Lazio-museet, vil du også have mulighed for at besøge omklædningsrummene, trænerrummet og massageområdet, og som en ekstra bonus kommer du til at se banen og bænkene. Forza Lazio-museet er åbent dagligt fra kl. 10.00 til 18.00 og ligger på Monte Marios hovedtribune på Stadio Olimpico. Entrégebyret er på 15€. Hvis du som AS Roma-fan ikke kan få dig selv til at besøge rivalens museum, kan du gå en tur rundt på stadion.

La Magica Land

I 2017 åbnede AS Roma op for en ny fanoplevelse, La Magica Land. Denne interaktive Giallorossi Fanzone på Piazza del Foro Italico støder op til stadion og er gratis at besøge ved hver hjemmekamp. Her kan du møde Romolo maskotten, tage et spil bordfodbold, samt opleve Fulvio Bernardini træningskomplekset i 360 grader med virtual reality-briller. En fin ekstra bonus under dit kampbesøg!

Fanoplevelse: bliv en ægte Giallorossi!

Når du har bestilt din fodboldrejse til AS Roma, er der stadig en eller to ting, du kan forberede. Og Fodboldrejser vil også hjælpe dig med dette. Vi fortæller dig, hvilke sange du skal lære at synge med på, inde på stadion, og hvor du skal gå hen for at finde de bedste caféer og restauranter tæt på stadion.

as-roma

Klubsange og andre sange

Det er selvfølgelig først rigtigt sjovt, når du har fundet din plads, hvis du kan synge med på tilhængernes sange på Curva Sud. Vi har lavet en liste med et par ’tilråb’, som du helt sikkert kan forvente at høre gennem hele kampen.

Den officielle klubhymne hedder ‘Roma Roma Roma’. Den blev første gang spillet den 1. december 1974 under derbyet mod Lazio. I den efterfølgende hjemmekamp blev den også sunget af fansene. Lige siden er den blevet spillet før kampstart, og kan høres højt på hele stadion. Spillerne har ved flere lejligheder udtalt, at de ikke kan undvære denne sang. AS Roma valgte kun at spille de første tre takter af sangen, da det italienske fodboldforbund forbød klubber at spille klubrelaterede sange inde på stadion under COVID-19-restriktions-perioden. Det afholdte dog ikke tilhængerne for at synge sangen a cappella.

Sangen er skrevet af Antonello Vendetti, som også har skrevet sangen Grazie Roma; en sang, der ofte spilles inde på stadion efter en sejr. Vendetti appellerede for nylig om ikke at bruge hans materiale længere, da han ikke længere genkender sig selv som en del af klubbens eksisterende kommercielle struktur. “De nuværende ejere giver ikke ordet romaer eller byen den ære, som begge fortjener” har han udtalt. Men hos fansene vil sangen altid være af stor betydning.

En nylig sang, der altid synges, er ‘Camminerò insieme a te’ (jeg følger med dig). Den blev introduceret i 2019-2020 sæsonen og er blevet en sand Giallorossi klassiker.

En tredje sang, ‘Sei l’unica ragione’ (Du er den eneste grund), er en kort simpel sang, som er nem at synge med på. Den starter med ordet ‘Daje’, en romersk dialekt, som er afledt af det italienske ‘Dai’, der betyder ‘Kom så!’. ‘Daje Roma’ er en sætning, du alligevel bør kende til, for den optræder i næsten hver eneste sang.

Roma Roma Roma

Roma Roma Roma
core de ‘sta città
unico grande amore
the tanta e tanta ggente
che fai sospirà
Roma Roma Roma
lassace cantà,
da ‘sta voce nasce n’coro
so’ centomila voci
ciai fatto ‘nnamorà

Roma Roma bella,
t’ho dipinta io
gialla come er sole
rossa come er core mio

Roma Roma Roma
nun te fà ‘ncantà
tu sei nata grande
e grande hai da restà

Roma Roma Roma
core de ‘sta città
unico grande amore
the tanta e tanta ggente
m’hai fatto ‘nammorà

(Roma Roma Roma)
(hjertet af denne by)
(vores eneste ægte kærlighed)
(der er så mange af os!)
(der får folk til at hige efter)
(Roma Roma Roma)
(lad os synge)
(vores stemmer bliver til et kor)
(hundredtusindvis af stemmer)
(vi forelskede os i dig)

(Rom, smukke Rom)
(Det hele handler om dig)
(så gul som solen)
(så rød som mit hjerte)

(Roma Roma Roma)
(Ingen har kastet en forbandelse over dig)
(du blev født til at være speciel)
(og du skal forblive speciel)

(Roma Roma Roma)
(hjertet af denne by)
(vores eneste ægte kærlighed)
(med så mange af os!)
(vi er forelskede i dig)

Camminerò insieme a te

Camminerò insieme a te
L’ AS Roma è la mia vita
Quando giochi sento che
Crescono i brividi dentro di me
Roma, lottiamo per la Roma
Tifiamo per la Roma
Sarò sempre con te

Passano gli anni,
Cambiano i giocatori
E anche i presidenti
Ma noi saremo qua
Questa è la lupa
Che batte sul mio petto
La Roma è il nostro amore
E noi siamo gli ultrà
Dai ROMA!

(Jeg vil være ved din side)
(AS Roma er mit liv)
(Når du spiller)
(Vokser kuldegysningerne inde i mig)
(Roma vi kæmper for Roma)
(Vi hepper på Roma)
(Jeg vil altid være ved din side)

(Årene går)
(Spillerne skifter)
(Og det samme gør præsidenten)
(Men vi vil være her)
(Dette er ulven)
(Der slår på sit bryst)
(Roma er vores kærlighed)
(Og vi er ultras)
(Kom så ROMA!)

Sei l’unica ragione

Daje Roma ale
Io che amo solo te
Sei l’unica ragione
Del mio modo d’essere

(Kom så Roma)
(Du er min eneste kærlighed)
(Du er den eneste grund)
(Hvorfor jeg eksistere)

AS Roma maskotten: Ulven Romolo

AS Romas maskot kunne selvfølgelig ikke være andet end en ulv ved navn Romolo (‘Fra Rom’), det italienske for ‘Romulus’. Han fik sin debut i 1999 og gennemgik en total makeover i 2019 som fødselsdagsgave. Den nye version er designet af kunstneren Simone Legno, som er en indfødt romer og AS Roma fan. Romolo bærer altid en romatrøje med nummer 753 (efter år 753 f.Kr., da Rom blev grundlagt), og underholder offentligheden, ved at gå rundt i La Magica Land, hvor han besøger skoler og hospitaler i Rom-området. Du vil helt sikkert støde på ham under din fodboldrejse.

Mad og drikkelse

Selvfølgelig finder du masser af spisesteder rundt om Stadio Olimpico på kampdagen; en ideel måde at tanke op på lige før og efter kampen. Et stort antal fans hænger ud i området ved Ponte Milvio. Der ligger mange gode barer og restauranter i nærheden af broen og floden Tiberen. Der er cirka ti minutters gang til det olympiske stadion herfra.

Bar River

Dette populære spisested serverer en fremragende cappuccino med friskbagte croissanter, men skænker også øl til folk efter kampen. Du kan også spise morgenmad, frokost eller middag her. Bar River er åben 24 timer i døgnet og ligger ideelt, tæt ved floden Tiberen og mindre end 800 meter væk fra Stadio Olimpico!

Picture12

Roma Beer Company

Denne atmosfæriske restaurant ligger kun et stenkast væk fra Milvio-broen. Stedet er især populært for fodboldfans, som ønsker en øl både før og efter kampen. Der er et enormt udvalg af øl. Der er også et stort udvalg af fremragende fiske- og kødretter, også kan du også bestille en øl med et fad oste eller kød, som koster under 15€. Roma Beer Company har også en udendørs terrasse og ligger på Piazzale di Ponte Milvio 40/42.

roma-beer

L’Osteria di Birra del Borgo Roma

Dette populære bryggeri ligger i byens centrum tæt på Ottaviano metrostation.

Her kan du vælge mellem et stort udvalg af hjemmebryggede øl. Tjenerne er stolte af deres egne hjemmebryggede øl og vil med glæde fortælle om de forskellige varianter. Du kan også få et fremragende måltid der. Bybryggeriet ligger på Via Silla 26; og er åben dagligt (undtagen mandage) fra kl. 18.00 til 01.00 (inklusiv i weekenderne fra kl. 12.00 til 15.00).

borgo-roma

Giardini dell’Eden

Placeringen af denne restaurant er virkelig unik! Den ligger lige overfor stadion og midt i et naturreservat. Her kan du spise i magiske omgivelser midt i skoven. Det er det ideelle sted, hvis du gerne vil have en drink, mens du ligger i en liggestol. Du kan også spise middag om aftenen. Du må dog ikke møde op i din AS Roma trøje eller shorts, da du vil blive nægtet adgang til stedet.

eden-image

Ting du kan lave i Rom

Med over ti millioner besøgende om året er Rom med flere meters afstand den mest populære by i Italien. Der er masser at se og lave i hovedstaden. Historienørder vil elske det enorme antal templer, slotsruiner, kirker og museer. Det moderne Rom har dog også meget at byde på. Tænk bare på de berømte shoppinggader med butikker fra alle de store modekæder, de smukke springvand samt de fantastiske byparker. Det er umuligt at vælge. Vi har dog listet et par af hovedattraktionerne for dig.

trevifontain

The Trevi Fountain

Rom er fyldt med imponerende springvand. Det største og mest berømte er dog uden tvivl Trevi-fontænen. Her kan du se havguden Oceanus på en vogn, formet som en skal, der bliver trukket til havet af heste med vinger. Turisterne kaster omkring halvanden million mønter over skuldrene i springvandet i håb om, at de en dag kan vende tilbage til Rom. De bedste tidspunkter at besøge springvandet på, er tidligt om morgenen, når springvandets marmor er på sit flotteste, og om natten, når springvandet er oplyst.

colloseum

Colosseum

Stadio Olimpico er imponerende nok i sig selv, men kan på ingen måder konkurrere med det verdensberømte Colosseum. Det er et af verdens nye syv vidundere, og selv om dette stadion blev bygget i det 1. århundrede e.Kr., står det stadig. I gamle dage var mere end 50.000 besøgende i stand til at overvære gladiatorkampe her. Pausenummeret var også populært, hvor dømte fanger blev kastet ind til de vilde dyr. Det var først i 404 e.Kr., at disse ‘repræsentationer’ blev forbudt. Man kan besøge stedet på daglig basis. Billetterne er tilgængelige fra 16€, og er også gyldige til Palatinerhøjen og Forum Romanum. Vi vil helt sikkert anbefale at du bestiller dine billetter online på forhånd, grundet de lange køer. Du kan også booke en guidet tur eller et særligt aftenbesøg via hjemmesiden.

forum-romano

Forum Romanum

Dette var epicentret for verdensriget under Romerrigets storhedstid.

Du kan gå på det rektangulære forum (firkantet) mellem berømte triumfformede klippe, templer, ruiner og søjler. Forum Romanum var stedet tingene skete gennem århundreder, i den romerske borgers daglige liv. Det er her alle de berømte bygninger og templer stod, triumfer og prøvelser fandt sted, og markeder blev afholdt. Forummet kan besøges dagligt. Det eneste du skal gøre er at købe en dagsbillet, som også er gyldig til Colosseum og Palatinerhøjen.

Shopping

Rom er ikke kun kendt for sin historie, men også for sine moderne shoppingsfaciliteter.

I Roms gader finder du adskillige luksusbutikker fra alle de store modehuse, blandet med små butikker. De mest prestigefyldte gader er Via Condotti, Via Frattina og Via Borgognona.

Selvfølgelig finder der også mere prisvenlige shoppinggader. Via del Corso er byens mest berømte shoppinggade. Denne gade er mere end halvanden kilometer lang og har et stort udvalg med butikker, herunder boghandlere og isbarer. Og glem ikke markedet på Campo de Fiori, som ligger tæt på Pantheon. På dette friske marked finder du mange fremragende bagerier, espressobarer, restauranter og vinbarer.