De mest inspirerende comebacks af fodboldspillere nogensinde

Som fodboldspiller er det altid en vanskelig opgave at komme tilbage fra enhver form for skade, især en langvarig skade. I disse fodboldspilleres tilfælde er de kommet tilbage efter en alvorlig sygdom eller lidelse for at konkurrere på højeste niveau, hvilket er inspirerende og viser, at man aldrig bør give op på sine drømme.

Arjen Robben

Den hollandske fløj var berømt for at trække ind fra sin højre fløj og scorer mål med sin venstre fod gennem karrieren. Den hollandske legende spillede i Chelsea, Real Madrid og Bayern München og havde en utrolig karriere i de største klubber i hele Europa, hvor han regelmæssigt terroriserede de forskellige forsvarsspillere. Robben trak sig for nylig tilbage fra fodbolden i FC Groningen, hvor han startede sin karriere og sluttede med en Premier League-, Bundesliga-, La Liga- og UEFA Champions League-titel i bagagen. Men på trods af, at Robben ikke var særlig kendt af mange i en alder af 20 år, blev Robben diagnosticeret med testikelkræft, hvilket han naturligvis dengang var i chok over og sagde, at fodbolden ikke længere var en prioritet for ham. Heldigvis kom han sig hurtigt efter denne tidlige sygdomskamp og var i stand til at fortsætte sin utrolige karriere på eliteniveau og dermed også var en inspiration for mange.

Christian Eriksen

Den offensive og kreative midtbanespiller er en af de største danske fodboldspillere og har repræsenteret sin nation over 100 gange, ligesom han har spillet for Tottenham og Manchester United, og han må siges, at have haft haft en karriere i topklasse indtilvidere. I juni 2021, hvor han var med i Danmarks åbningskamp til EM 2020, fik Eriksen et hjerteanfald i det 42. minut, hvor han måtte genoplives, hvorefter han blev kørt på hospitalet. Heldigvis overlevede Eriksen denne forfærdelige hændelse og seks måneder senere spillede han på forunderlig vis igen i Premier League for Brentford. Hans kvalitetspræstationer på banen betød, at Manchester United i august 2022 købte ham, og han er fortsat en vigtig del af Ten Hag’s hold. Eriksen repræsenterede også for nylig sit land i Qatar, hvilket er en utrolig præstation, taget i betragtning, hvad han har været igennem. Tag til Manchester for at se Eriksen live!

Erik Abidal 

Den alsidige franske central- og venstreback havde en fremragende karriere indtil sin pensionering i 2014. Han spillede hovedsageligt i Lyon og Barcelona og vandt 18 trofæer tilsammen, herunder 2 UEFA Champions League-titler med det catalanske hold. Det til trods for, at Abidal havde et livsændrende øjeblik, da Barcelona i marts 2011 meddelte, at han havde en leversvulst. I maj 2011 spillede Abidal hele Champions League-finalen, som Barcelona vandt 3-1 over Manchester United. Som et symbol på respekt overrakte Carles Puyol anførerbindet til Abidal og lod ham være den første til at løfte trofæet på Wembley. I marts 2012 måtte Abidal gennemgå en levertransplantation på grund af problemer fra den første operation. Han forlod efterfølgende Barcelona og spillede sin sidste tid i Monaco og Olympiakos. Abidal har udtalt, at denne rejse har gjort ham stærkere og givet ham mulighed for at lære mere om sig selv. Dette er virkelig en fantastisk og inspirerende historie, som man kun kan beundre.

Petr Čech

Čech havde en strålende karriere som målmand, inden han til sidst trak sig tilbage i 2019. Han skabte sig allerede et navn i en ung alder i 2004, hvor han sikrede sig et skifte til Chelsea, som han blev hos indtil 2015. Efterfølgende skiftede han til Arsenal, hvor han var indtil han stoppede med at spille fodbold. I sine bedste år blev han med rette betragtet som en af de bedste og mest fantastiske målmænd i verden, med fremragende reflekser og shot stopping evner. Den tjekkiske målmand har rekorden for at være den eneste målmand, der har vundet to gyldne handsker i mere end én Premier League-klub, og i sin tid i Chelsea vandt han fire Premier League-titler og en UEFA Champions League. I oktober 2006 mod nyoprykkede klub Reading ændrede hans liv sig dog for altid. Ved et sammenstød fik han et kraniebrud, led hukommelsestab, blev hasteindlagt på hospitalet og var heldig at kunne vende tilbage til fodbolden. Bemærkelsesværdigt nok var den ikoniske målmand allerede tre måneder senere, i januar 2007, tilbage i kamp for The Blues med en beskyttende hjelm.

Jonas Gutiérrez

Den argentinske midtbanespiller havde en alsidig karriere, hvor han spillede i mange forskellige lande, herunder i Spanien og i sit hjemland Argentina, men det var i hans tid i Newcastle United fra 2008 til 2015, at han gjorde sig bemærket som en hårdtarbejdende og pålidelig nøglespiller for The Magpies. I oktober 2013 var han igennem en svær periode, da han blev diagnosticeret med testikelkræft, hvor han en måned senere gennemgik en succesfuld operation. Han vendte efterfølgende tilbage i januar 2014, men blev ikke længere set som en nøglespiller på holdet og blev sendt på lån til Norwich City. I april 2016 vandt Gutiérrez en retssag om invaliditet mod Newcastle for ikke at være blevet udtaget til en række kampe grundet sin diagnose og for at have modtaget en uretfærdig behandling, da han ikke kunne modtage kampbonusser. Efter denne tid spillede han stort set kun for klubber i Argentina, inden han hængte støvlerne på hylden hos Club Almagro i Buenos Aires.

Sebastien Haller

I juli 2022 modtog angriberen fra Elfenbenskysten, der hidtil har spillet i klubber som Ajax, West Ham og i øjeblikket i Borussia Dortmund, den ødelæggende nyhed om, at han havde testikelkræft. Heldigvis har Haller efter en vellykket operation i begyndelsen af januar 2023 genoptaget førsteholdstræningen med de tyske giganter og håber at kunne være med igen i denne sæson. Vi ønsker Haller alt det bedste og opfordrer dig til at booke en tur for at se ham og de andre stjerner i Dortmund.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *