Tip! Sørg for at du har en gyldig billet. + Læs videre for at få mere information

Hos Fodboldtravel er du garanteret ‘papir billetter’ eller ‘e-billetter’. Andre typer billetter kan give problemer.
Mere information.
 • Papir eller e-billetter
 • En stressfri oplevelse
Fodboldrejser og billetter til

Borussia Dortmund

Borussia Dortmund

Fodboldrejser og billetter til
Borussia Dortmund

Borussia Dortmund

Tip! Sørg for at du har en gyldig billet. + Læs videre for at få mere information

Hos Fodboldtravel er du garanteret ‘papir billetter’ eller ‘e-billetter’. Andre typer billetter kan give problemer.
Mere information.
 • Papir eller e-billetter
 • En stressfri oplevelse
1. Vælg din kamp
2. Planlæg din tur
3. Bekræft og book
Nem booking
Nummer 1 i fodboldture Eksperten siden 2008
Klar og præcis


personer har kigget på Borussia Dortmund de seneste 24 timer.

Book din fodboldrejse til Borussia Dortmund med 4 enkle trin.

Book en komplet fodboldrejse til Borussia Dortmund, uden reservationsgebyrer. Skab din egen rejse: vælg kampen, flyet, hotellet og sædet, du vil sidde på, under kampen. Alt sammen på én gang gennem den samme udbyder, en komplet oplevelse, du vil huske resten af livet!

Borussia Dortmund er varme for tiden! De seneste år har klubben konsekvent ligget nummer et, hvad angår europæiske tilskuertal. Med et gennemsnit på omkring 80.000 tilskuere efterlader det klubber som FC Barcelona og Manchester United et godt stykke efter. ‘Die Gelbe Wand’, den største tribune i Europa, nyder legendarisk status blandt fodboldfans. Denne ‘mur’ med 24.500 fans skaber en sydende atmosfære på stadion under hver eneste kamp.

På denne side forbereder vi dig helt på din fodboldrejse til Borussia Dortmund. Lær mere om klubbens succesfulde historie, rivaliseringen med Schalke 04 og læs alt om historien bag det imponerende Signal Iduna Park. Du får også alle de praktiske oplysninger til din fodboldrejse. Fra den hurtigste måde at nå frem til stadion på, til de bedste spisesteder og de mest populære sange fra Südkurve. Du får også et overblik over, hvad du bør opleve i storbyen, Dortmund. Kort sagt: alt hvad du behøver at vide, om din fodboldrejse til Dortmund!

83449

Alt hvad du behøver at vide, om din fodboldrejse til Borussia Dortmund

 • Om Borussia Dortmund: klubhistorie, trofæskab, logo, spillerdragter og rivalisering
 • Om Signal Iduna Park: alt om historien bag dette stadion
 • Fanoplevelse: klubsange og fancaféer
 • Ting at lave i Dortmund

Om Borussia Dortmund

Borussia Dortmund har i årevis været en af ​​de 15 største klubber i verden. Med otte nationale titler, en Champions League, World Cup og UEFA Cup, har BVB også nydt stor succes. Klubben spiller på Tysklands største stadion og har også de mest fanatiske fans i landet. Stemningen på Signal Iduna Park er derfor helt unik i Bundesligaen. På grund af den korte rejsetid er kampe med Borussia Dortmund særligt populære blandt hollandske fodboldfans.

Klubhistorie

Borussia Dortmund blev grundlagt den 19. december 1909 i caféen Zum Wildschütz. En gruppe unge var uenige i den måde, holdet i deres katolske kirke blev ledet på. Den nye præst kunne ikke lide fodbold for unge troende. Derfor stiftede drengene deres egen klub: Ballspielverein Borussia. Navnet ‘Borussia’ betyder ‘Preussen’ på latin, men havde intet at gøre med denne gamle stat. Ifølge myten bemærkede de under en brainstormsession en emaljeplade på væggen. Det forestillede Dortmund-bryggeriet ‘Borussia’. I mangel af bedre muligheder blev dette navn valgt til den nye fodboldklub.

I starten var klubben en ret mislykket og diskret klub, og måtte endda tolerere en række andre klubber i Dortmund. Før Anden Verdenskrig vandt klubben ingen trofæer. Den første succes kom først i 1956, hvor Borussia vandt titlen for første gang. Et år senere gentog klubben denne bedrift. Dette blev efterfulgt af en succesfuld periode, hvor Europa Cup II blev vundet i 1966 efter at man havde vundet i Liverpool. I 1970’erne og 1980’erne gik klubben igennem svære perioder og røg endda ned i den næstbedste række.

I halvfemserne kom Borussia stærkt tilbage og oplevede sin bedste periode i klubbens historie. Under ledelse af træner Ottmar Hitzfeld vandt klubben både den nationale titel og den tyske Supercup i 1995 og 1996. Højdepunktet i klubbens historie fulgte i 1997. Her vandt Borussia Champions League ved at slå Juventus 3-1 i München. Et par måneder senere vandt klubben også VM for klubhold. I Tokyo blev Brasiliens Cruzeiro besejret med 2-0. For første gang var Borussia den bedste klub i verden.

Selvom klubben tabte UEFA Cup-finalen til Feyenoord i 2002, var Borussia sunket ned på et meget lavt niveau, grundet økonomiske problemer. Det ændrede sig ikke, før den unge Jürgen Klopp blev udnævnt til træner i 2008. Med spektakulær og offensiv fodbold vandt klubben den nationale titel i både 2011 og 2012. Et år senere blev finalen i Champions League atter en gang nået. Bayern München trak sig dog sejrrigt ud med et mål i det 89. minut. Siden da er Borussia Dortmund blevet nummer 2 i Tyskland af et par omgange, og er den eneste seriøse konkurrent til Die Bayern. Klubben nyder nu enorm sympati og er på forkant med sin popularitet. På trods af den enorme kapacitet på deres stadion er hver hjemmekamp udsolgt inden turneringen overhovedet er gået igang.

Borussia Dortmund’s logo

Picture-1

Borussia Dortmund logoet er stort set uændret siden den første version. Selvom mærket havde eksisteret før, blev det først præsenteret som det officielle klublogo i 1945. Det har altid den samme cirkulære form med sort omrids, bogstaverne BVB og tallene 09. Forkortelsen BVB står for Ballspielverein Borussia. Tallene refererer naturligvis til året 1909. Det var først mellem 1976 og 1978, at logoet så helt anderledes ud. I de år indeholdt det et stort løvehoved. Det skyldtes den daværende, nye hovedsponsor, et stort tobaksfirma.

Spillerdragterne

Borussia Dortmund har spillet i samme farvekombination siden umindelige tider: en gul trøje (med sorte accenter), sorte shorts og gule-sort stribede strømper. Ikke desto mindre spillede Schwarzgelben ikke i dette outfit i de første år af klubbens eksistens. Oprindeligt var klubfarverne i Borussia Dortmund blå og hvide. Dette skyldtes farverne fra den katolske kirke, som grundlæggerne tilhørte. En farvekombination, som fansene ikke bryder sig om at blive mindet om i dag, da det selvfølgelig er farverne fra den store rival, Schalke 04.

Da klubberne Rhenania, Britannia og Deutsche Flagge i 1912 fusionerede i Borussia, blev de nye farver valgt. Ifølge traditionen er disse farver baseret på kulindustrien i Ruhr-området. Den gule farve refererede til farven på de trøjer, som arbejderne bar. Sort skulle henvise til kul, med henvisning til minearbejderne i området.

Trofæskab

Borussia Dortmund er en af ​​Tysklands mest succesrige klubber med tyve nationale og tre internationale trofæer. Klubben har vundet otte mesterskaber, hvoraf de fem blev vundet efter 1995. Dermed skal man kun tolerere Bayern München og FC Nürnberg for sig selv. På den evige Bundesliga-rangliste indtager Borussia Dortmund andenpladsen efter urørlige FC Bayern. DFB Cuppen har man vundet fem gange og den tyske Supercup syv gange.

I 1966 vandt klubben Europa Cup II. Den helt store succes fulgte i 1997. Klubben vandt både Champions League og VM. Klubben tabte også tre europæiske finaler: i 1993 (til Inter Milan) og 2002 (Feyenoord) UEFA Cup-finalen, og i 2013 Champions League-finalen til Bayern München. Siden 2016 har Der BVB deltaget kontinuerligt i UEFA Champions League.

Rivaliseringer

Borussia Dortmunds ærkerival er naturligvis Schalke 04. Distriktsderbyet er kendt som’mor til alle derby’er’. Indbyrdes kampe bliver udsolgt med det samme og følges tæt af alle tyske fodboldfans. I de senere år blev derbyet, som den eneste turneringskamp, jævnligt sendt live af det nationale ARD. Opgøret hører dermed også til den nationale kulturarv.

Rivaliseringen mellem Borussia Dortmund og Schalke 04 er hovedsageligt et regionalt spørgsmål. Begge klubber kommer fra Ruhr-området og ligger kun 30 kilometer fra hinanden. Det betyder, at BVB-fans dagligt skal beskæftige sig med venner, familie og kollegaer, der er fans af rivalen. Religion, politik eller sociale forskelle spiller ingen rolle i dette. Perioder, hvor den ene klub er mere succesfuld end den anden, skifter. Siden Jürgen Klopp, har Borussia Dortmund haft betydeligt mere succes end deres rival. I 2021 rykkede Die Königsblauen endda ned i 2. Bundesliga. Heldigvis rykkede klubben med det samme op igen i 2022, hvilket betyder, at Rivierderbyet, til glæde for hele landet, er tilbage på dagsordenen.

Derudover er der også en sportslig rivalisering med Bayern Munchen, som er steget enormt gennem de seneste år. Det hænger også sammen med de mange spillere, der er blevet lokket fra Dortmund til München. Der er også en lokal rivalisering med VfL Bochum og en modvilje mod RB Leipzig. Opgørerne med den sidste klub her boykottes gerne af fansene.

Signal Iduna Park

Det berømte Signal Iduna Park er et af de mest berømte stadions i Europa. Atmosfæremæssigt kan selv Old Trafford eller Camp Nou ikke matche Arenaen i Dortmund. Stadionet har tiltrukket det højeste tilskuergennemsnit i Europa siden umindelige tider. I det frie marked er det næsten umuligt, at finde en billet til kampen med DieSchwarzgelben.

Stadionet, som af mange fans stadig omtales som Westfalenstadion, er verdenskendt for ”Den gule mur”. Ser Europas største tribune. De 25,000 fans på denne tribune skaber den fænomenale atmosfære, som stadionet er kendt for. The Times har af gode grunde kaldt Signal Iduna Park for det bedste fodboldstadion i verden. Efter en eftermiddag med BVB er enhver besøgende altid dybt imponeret.

waldemar-brandt-sgZ5uGdEJHA-unsplash-1

Kapacitet, fakta og historie

I 1974 blev VM i fodbold tildelt til Vesttyskland. Da der var behov for nye stadions til begivenheden, så Dortmund en glimrende mulighed i dette. I årevis havde Red Earth Stadium været for lille til de mange fans, der ville overvære kampene. Der var ikke penge til nye bygninger, men som legeplads til VM var der nok med offentlige penge. Det nye Westfalenstadion stod færdigt lige før VM og havde en kapacitet på 54.000 tilskuerpladser. Stadionet var vært for den legendariske kamp mellem Holland og Brasilien under turneringen.

Efter at pladserne blev udskiftet med siddepladser i 1990’erne, faldt kapaciteten til 42.000 tilskuerpladser. I samme periode opnåede Borussia Dortmund stor succes. I 1997 vandt klubben endda Champions League og VM. Som følge heraf var Westfalen Stadion blevet alt for lille. Indtil 2002 fandt flere udvidelser sted i etaper. Sydtribunen var igen en ståplads med knap 25.000 pladser.

Stadionet, der vil være kendt som Signal Iduna Park indtil 2031, har ialt 81.365 tilskuerpladser. Dette antal er opdelt i 53.028 siddepladser og 28.337 ståpladser. Dette gør det til det største stadion i Tyskland. I europæiske opgør falder kapaciteten til 65.829 tilskuere, da stående pladser ikke er tilladt der.

Med sin enorme stående tribune taler Signal Iduna Park enormt til fantasien hos fodboldfans. De gul-sorte beklædte fans skaber en fantastisk atmosfære i alle 90 minutter. Alle har lykkeligt glemt, at stadionet i begyndelsen af ​​dette århundrede nærmest betød klubbens konkurs. Ved hjælp af lån samt en navngiver til stadionet lykkedes det klubben at overleve denne krise. I dag er Borussia Dortmund tilbage ved godt mod og er endda den eneste seriøse udfordrer til Rekordmeister Bayern München.

Hvordan kommer man til stadion?

Her kan du finde ud af, hvordan du kommer til Signal Iduna Park fra Dortmunds centrum. Du finder også information om, hvordan du finder din egen plads på stadionet, uden at skulle vandre hjælpeløst rundt i lang tid.

Offentlig transport

Signa Iduna Park ligger omkring tre kilometer fra centrum af Dortmund. Det vil sige, at du nemt kan gå til stadion. Anslå omkring fyrre minutters gåtur fra centrum. Men der er også gode forbindelser med offentlig transport.

Metroen er den mest ideelle måde at komme til Signal Iduna Park på. På grund af de mange stop kan du stå af overalt i byen. Derudover kan du også rejse gratis mod fremvisning af din kampbillet. Linje 45 og 46 kører til stoppestedet Westfalenhallen.

Du kan også nemt komme til stadion med tog. Fra Hauptbahnhof i centrum af byen er der kontinuerlige regionale toge til Signal Iduna Park stationen. Fra denne togstation kan du gå til stadion på få minutter.

Signal Iduna Park adresseoplysninger

Signal Iduna Park

Strobelallee 50

44139 Dortmund

Stadion kort og tribuner

Herunder kan du se kortet over stadion.

Picture-2

Stadionet består af fire forskellige tribuner, som tilsammen danner en ‘skål’, da hjørnerne også er lukkede. Arenaen hos Schwarzgelben består af følgende tribuner:

 • Østtribunen (Ost Tribüne). Denne tribune er overfor hovedtribunen og har to ringe, adskilt af en række eksklusive bokse. Der er plads til 17.000 tilskuere i dette afsnit.
 • Vesttribunen (West Tribüne). Dette er hovedtribunen, hvor omklædningsrummene, spillertunnelen og bænkene er placeret.
 • Sydtribunen (Süd Tribüne). Denne tribune er det eneste med kun én ring. Det er med afstand den mest berømte tribune på stadionet. Her finder du den berømte ‘Gelbe Wand’ (Gule mur). Dette er den største tribune i Europa med 24.500 stående pladser.
 • Nordtribunen (Nord Tribüne). Denne tribune findes bag målet på nordsiden af ​​stadion. Den har et udkraget tag og er bygget sådan, at du er tæt på banen fra alle steder. Tribunen er derfor også ekstrem stejl. Hvor tilhængerne er placeret i en høj vinkel på de fleste stadions, sidder de her midt på tribunerne. Der er plads til 2.000 til 3.000 fans fra den besøgende klub.

Sådan finder du din plads

Når du er ankommet til Signal Iduna Park, kan du nemt finde din plads med oplysningerne på din adgangsbillet/kampbillet. På din billet finder du følgende information:

Picture-3

Tribune (Tribune):Her står hvilken af ​​de fire tribuner, du skal sidde på.

Blok (Sektion): Her finder du nummeret på den sektion, du sidder på.

Reihe (Række): Er du kommet ind i den rigtige sektion, er det her du finder, hvilken række du befinder dig i.

Platz (Sæde): Her finder du sædenummeret.

Guidede rundvisninger

Under din fodboldrejse til Borussia Dortmund besøger du naturligvis også det enorme klubmuseum. Du kan endda gøre dette indtil lige før kick-off. Du kan også tage et kig bag kulisserne under den individuelle stadionrundvisning.

Besøg på Borusseum Clubmuseum

Siden 2008 har Borussia Dortmund haft sit eget klubmuseum, Borusseum. I 2018 blev det 800 kvadratmeter store museum totalrenoveret. Det som er unikt er, at det ikke kun er klubhistorien som er central, men også klubbens fankultur. Klubbens fans har bidraget en hel del til indretningen af ​​rummet. Ganske velfortjent, da man under opførelsen af ​​museet var i store økonomiske problemer. Museet kunne kun bygges takket være donationer fra tilhængerne.

Der kan både ses permanente og midlertidige udstillinger. Højdepunktet er naturligvis trofæskabet, som omfatter mesterskabspokalen, DFB cuppen, Champions League pokalen samt World Cup og European Supercup pokalen. Der er også masser at lave for børn. Museet er åbent dagligt fra 9.30 til 18.30. På kampdagene er museet åbent fra klokken 9.30 til kick-off. Voksne betaler 9€ og unge under 18 betaler 7€.

Stadionrundvisning

Det er også muligt at se stadionet indefra. Til dette formål tilbyder klubben BVB-Stadionspaziergang. Du vil have en time til at udforske Borussia-helligdommen på egen hånd. Du kan bruge din smartphone til at scanne QR-koderne for at få en forklaring på alle områderne på stadion. Du besøger omklædningsrummet, går gennem den smalleste spillertunnel i Bundesligaen og tager plads ved bænkene. For at kunne deltage i stadionrundvisningen skal du først booke en tid online mellem 10:00 og 17:00. Prisen er 9€ for voksne og 6€ for børn.

Det er selvfølgelig også muligt både, at tage stadionvandringen og besøge klubmuseet. Kombinationsbilletter er tilgængelige for 15€ (voksne) 12€ (børn).

Fanoplevelse: Bliv en rigtig Borussia Dortmund-fan!

En fodboldrejse til Borussia Dortmund bliver endnu mere uforglemmelig med gode forberedelser. Derfor er vi her for at forberede dig til dit besøg på Signal Iduna Park. Vi fortæller dig, hvilke fansange du absolut skal lære at synge med på helt ned i lungerne. Vi fortæller også, hvor BVB-fansene samles på kampdagen. På den måde kan du udveksle de seneste nyheder om din yndlingsklub, mens du nyder en øl og en karrypølse.

pic-1-1024x972

Klubsange og tilråb

Når først du er landet i galleriet, ønsker du, at støtte Die Schwarzgelben på bedst mulig måde. Derfor har vi listet de mest populære sange for dig. Disse vil helt sikkert blive sunget under kampen.

Borussia Dortmunds officielle klubsang hedder ‘Wir halten fest und treu zusammen’ og går tilbage til 1934. Den er skrevet af tidligere BVB-formand Heinrich Kersten i anledning af klubbens 25 års jubilæum. Sangen synges traditionelt set på generalforsamlingen. Mange fans tror, ​​at dette er den officielle klubsang. Sangen er fra 1977 og er af Karl-Heinz Bandosz. Som backing vokalist rekrutterede han Borussias daværende spillergruppe. Sangeren var ikke den store fodboldfan og anede ikke, at sangen havde nået en legendarisk status blandt fansene.

En tredje klassiker, som du helt sikkert vil høre under dit besøg på Signal Iduna Park, er sangen ‘Abstiegskamp oder Pokale’. Ifølge de rigtige fans er der ingen anden sang, der afspejler klubbens identitet bedre end denne klassiker. Du kan i øvrigt også forvente den velkendte ‘You’ll Never Walk Alone’. Efter Liverpool FC og Celtic FC var Borussia Dortmund den tredje europæiske klub, der adopterede nummeret.

Wir halten fest und treu zusammen.

Ball Heil Hurra, Borussia!

Vor keinem Gegner wir verzagen.

Ball Heil Hurra, Borussia!

Wir zieh’n vergnügt und froh dahin

schwarzgelb ist unsre Tracht.

Wir haben stets einen heit’ren Sinn

sind lustig nie verzagt.

Wir kennen eine Feindschaft nicht

wir schaffen Hand in Hand.

Stets ruhig Blut ein froh Gesicht

ist jedem wohl bekannt!

Wir halten fest und treu zusammen

Ball Heil Hurra, Borussia!

Vor keinem Gegner wir verzagen

Ball Heil Hurra, Borussia!

Wohl auf dem ganzen Erdenkreis ist unser Sport bekannt

Borussia Spieler wie man weiß die halten dem Stärksten stand.

Und wenn die Fußballflöte schrillt, Borussia tritt hervor!

Zum Wettspiel sind wir stets bereit. Verteidigen unser Tor!

Wir halten fest und treu zusammen. Ball Heil Hurra, Borussia!

Vor keinem Gegner wir verzagen. Ball Heil Hurra, Borussia!

Aber eins, aber eins, das bleibt besteh’n: Borussia Dortmund wird nie untergehn!

Aber eins, aber eins, das bleibt besteh’n: Borussia Dortmund wird nie untergehn!

Ball Heil Hurra, Borussia!

Vi fortvivler ikke over for nogen modstander. 

Ball Heil Hurra, Borussia!

Vi går glade og lykkelige på vores vej

Sort og gul er vores dragter.

Vi har altid en munter ånd

 Vi er glade og aldrig modløse.

Vi kender intet fjendskab

Vi går hånd i hånd.

Altid roligt blod et glad ansigt

er velkendt af alle!

Vi holder fast og trofast sammen 

Ball Heil Hurra, Borussia!

Vi fortvivler ikke over for nogen modstander

Ball Heil Hurra, Borussia!

Vores sport er kendt over hele verden

Borussia-spillerne er kendt for at stå op mod de stærkeste.

Og når fodboldfløjten lyder, træder Borussia frem!

Vi er altid klar til kampen. Forsvar vores mål!

Vi står fast og trofast sammen. Ball Heil Hurra, Borussia!

Vi fortvivler ikke over for nogen modstander. Ball Heil Hurra, Borussia!

Men én ting, men én ting består: Borussia Dortmund vil aldrig gå ned!

Men én ting, men én ting består: Borussia Dortmund vil aldrig gå ned!

Heja BVB

Heja BVB, Heja BVB, Heja BVB

Heja BVB, Heja BVB, Heja BVB

Heute wollen wir siegen

Wir gehen mächtig ran

Borussia spielt heut ganz groß

bis zum letzten Mann!

Heja BVB, Heja BVB, Heja BVB

Heja BVB, Heja BVB, Heja BVB

Stürmen wollen wir das Tor,

ja das ist unser Pflicht!

Wir geben heut das Tempo an,

der Gegner stört uns nicht!

Heja BVB, Heja BVB, Heja BVB

Heja BVB, Heja BVB, Heja BVB

Und ist das Spiel gewonnen

dann kann man es verstehn

Der BVB, der BVB

wird niemals untergeh’n.

Heja BVB, Heja BVB, Heja BVB

Heja BVB, Heja BVB, Heja BVB

Heja BVB, Heja BVB, Heja BVB

Heja BVB, Heja BVB, Heja BVB

Heja BVB, Heja BVB, Heja BVB, Heja BVB

Heja BVB, Heja BVB, Heja BVB, Heja BVB

I dag ønsker vi at vinde

Vi går efter den helt store chance

Borussia spiller stort i dag

til den sidste mand!

Heja BVB, Heja BVB, Heja BVB, Heja BVB

Heja BVB, Heja BVB, Heja BVB, Heja BVB

Lad os storme målet

Ja, det er vores pligt

Vi sætter tempoet i dag

Vi er ikke generet af modstanderen

Heja BVB, Heja BVB, Heja BVB, Heja BVB

Heja BVB, Heja BVB, Heja BVB, Heja BVB

Og når spillet er vundet 

Så kan man forstå det

BVB, BVB 

Vil aldrig gå ned.

Heja BVB, Heja BVB, Heja BVB, Heja BVB

Heja BVB, Heja BVB, Heja BVB, Heja BVB

Heja BVB, Heja BVB, Heja BVB, Heja BVB

Heja BVB, Heja BVB, Heja BVB, Heja BVB

Abstiegskamp eller Pokale       

Borussia Dortmund

Schwarz und gelb ist mein Verein

Abstiegskampf eller Pokale

Will keinen Tag mehr ohne dich sein

Borussia Dortmund

Ich sing für dich damit du siegst

Weil’s für mich und meine Freunde

Auf der Welt nichts schöneres gibt

Borussia Dortmund

Sort og gul er min klub

Nedrykningskamp eller pokaler

Jeg vil ikke være en dag uden dg

Borussia Dortmund

Jeg synger for at du vinder

For for mig og mine venner

Der er intet bedre i verden

Borussia Dortmunds maskot: Bien Emma

Efter sin ‘fødsel’ i 2004 var Bien Emma formand og maskot for KidsClub. Gennem årene voksede Emma sig til den officielle maskot, som også er til stede ved kampene for at underholde offentligheden. Emma er opkaldt efter klubikonet Lothar ‘Emma’ Emmerich. Bien er selvfølgelig valgt på grund af de gul-sorte klubfarver. I 2008 var Emma en lige så stor nyhed, da hun blev kidnappet fra en Borussia-bar af hollandske piloter og tog på en årelang verdensturné. Pubben modtog jævnligt billeder, der viste Emma på feriebilleder i Irland, Panama, Indonesien og Mexico. I 2019 var Emma gæst på ZDF-sportsprogrammet, hvor hun tog imod den tidligere Schalke 04-træner, David Wagner, til et mini-Revierderby i den legendariske ‘Torwandschießen’.

Mad og drikke

Det er svært at vælge mellem det store udvalg af spisesteder og drikkevarer i Dortmund. Arbejdet i mineindustrien bragte tusindvis af italienere, grækere og tyrkere til Ruhrområdet i det forrige århundrede. Deres ankomst gav en stor gastronomisk variation. I byens centrum, omkring Alter Markt, er der masser af pubber og restauranter. Halvvejs mellem centrum og Signal Iduna Park, i Kreuzviertel, finder du også et stort udvalg af steder. Endelig kan du også gå rundt om stadion på forskellige steder. Vi har listet de bedste steder for dig.

pate

Gaststätte und Kioske i Stadionet Rote Erde (Red Earth Stadium)

På dette sted finder du måske den hyggeligste, og i hvert fald den mest romantiske Biergarten i Tyskland. For det første er det mindre end 30 meter fra Signal Iduna Park. Derfor er denne ølhave et ideelt sted, at snuppe en drink lige før og efter en kamp. Endnu mere interessant er det, at restauranten ligger i Red Earth Stadium. Stedet, hvor Borussia Dortmund spillede deres hjemmekampe med plads til 25.000 tilskuere, fra 1937 til 1974. I 1963 var 42.000 mennesker vidne til den legendariske 5-0 sejr over Benfica i Europa Cup 1.

I dag spiller Andet holdet i 3. ligaen, deres kampe her. Fra dit bord har du frit udsyn over banen og tribunerne. Biergarten Rote Erde har åbent fra 16:30 til 21:30 i løbet af ugen. På kampdagene åbner stedet kl. 11.30 og om søndagen kl. 13.00.

nobre

Wenkers am Markt

I hjertet af byen finder du Wenkers am Markt. Dette Brauhaus på Alter Markt er særligt populært blandt BVB fans på kampdagene. Stedet serverer fremragende lokale retter, såsom Pfefferpotthast eller de store schnitzler. Den hjemmebryggede øl fuldender oplevelsen. Indenfor er stedet fyldt med retro fodboldtrøjer og skærme, hvor man kan se fodbold. På kampdagene serverer personalet i BVB-trøjer. Også praktisk: Stedet ligger lige ved siden af ​​BVB fanshoppen.

ladrar

Zorbas

På ruten fra byens centrum til stadion finder du denne fænomenale græske fastfoodrestaurant. Dette sted ved Kleine Beurhausstraße 12 er derfor særligt populært som sidste stop på vejen til kampen. Mens du nyder fodbold på en af ​​tv-skærmene, kan du smage forskellige græske snacks her. Vinderen er wrap, fyldt med gyros, fritter og ost. Priserne er beskedne og portionerne er store. På kampdagene kan der godt være proppet med mennesker.

ajwd

Brevkasse

Denne traditionelle BVB-café ligger mindre end 500 meter fra Zorbas og er byens foretrukne mødested for at se en fodboldkamp. Forvent masser af BVB-minder på væggene, lokal øl fra hanen og de bedste frikadeller i Ruhr-området. Pubben er åben seks dage om ugen fra 15:00 til 02:00. Spiller Borussia Dortmund om søndagen, er pubben også tilgængelig den dag.

dortmund-7194149_1280-1024x345

Ting at lave i Dortmund

Et besøg i Borussia Dortmund er særligt populært blandt mange hollandske fodboldfans. Inden for tre timer kan du med bilen eller toget være i den største by i Ruhr-området. Dortmund har dog mere at byde på end et lynbesøg hos Der BVB. Det tyske fodboldmuseum er et absolut must. Der er også masser af andre seværdigheder, der retfærdiggør et længere besøg i Dortmund. Vi har udvalgt et par attraktioner for dig.

Det tyske fodboldmuseum

Overfor hovedbanegården i Dortmund finder du det imponerende DeutscheFußballmuseum. Ved at bruge 1.600 genstande og 25 timers videooptagelser kan du lære alt om tysklands fodboldhistorie her. På stedet kan du se de trofæer, som Die Mannschaft har vundet, blandt andet det berømte VM fra 1974. Med en 3D-biograf, et 360 graders Bundesliga-show og en restaurant kan du nemt bruge en hel dag her. Ligesom alle andre museer er Fodboldmuseet lukket om mandagen. Alle andre dage kan du besøge stedet fra 10.00 til 18.00. Onlinebilletterne er billigst, og du undgår, at stå i kø.

Industrimuseet Zollern

I det store LWL-museum kan du lære alt om minedriftens historie i Dortmund. Indtil 1960’erne lå den store Zollern-kulmine på det sted, hvor museet ligger. Du får lov at opleve tømrerværkstedet, smedjen og mineskakten, klatrer op i de gamle tårne og lærer alt om de elendige forhold, som minearbejderne måtte arbejde under. Komplekset er åbent dagligt fra 10:00 til 18:00, undtagen mandag. Indgangen koster kun 5€, og med offentlig transport er du der på 40 minutter. Fra Dortmund Centrum tager du metro U47 til Huckarde Bushof. Der skifter du til bus 462 og står af ved stoppestedet An der Brandheide.

headframe-709208_960_720

Westfalenparken

Westfalenparken er en kæmpestor og velholdt bypark, lige uden for byens centrum. Den er bedst kendt for sit enorme tv-tårn, som dominerer Dortmunds skyline. Med liften kommer du til udsigtsplatformen, hvorefter du har en fantastisk udsigt over Ruhr-området. Du kan også tage flotte billeder af det nærliggende stadion ved Borussia Dortmund. Derudover er der et tog, en legeplads og en rosenhave med 3,000 slags roser. Du skal betale for indgangen til parken. En samlet billet til parken og tv-tårnet koster 5,50 €.

asf-1024x768

Dortmund Zoo

I Dortmund Zoo finder du omkring 1.600 dyr, fordelt på 173 forskellige dyrearter. I de senere år er der gennemført en større renovering for at forbedre dyrenes levevilkår. Prisen er en del lavere, end du er vant til i Holland. Voksne betaler 8,50€ og børn under 18 år betaler kun 5€. Tag kontanter med eller bestil online, for pudsigt nok er det ikke muligt at betale med kort.