De bedste traditioner inden for fodbold

Traditioner er en vigtig del af fodbold, da sporten er nostalgisk og fejrer sin fortid sammen med sine fans. Der er nogle ting, som tilhængerne betragter som hellige, og det ville være utroligt smertefuldt at miste dem. Her kan du læse om de traditioner, der skiller sig mest ud.

Real Madrid – Cibeles-fejringen

Cibeles-springvandet blev bygget i 1782 i centrum af Madrid. Dengang kunne ingen have forudset, at det ville blive et samlingssted for Real Madrid-fans efter hver eneste trofæfejring. Under din fodboldrejse til Madrid skal du helt klart besøge dette springvand, som ligger lige foran det smukke rådhus. Fejringen ved Cibeles blev en udpræget Real Madrid-tradition i løbet af 1980‘erne, da Quinta del Buitre-generationen blev en vigtig magtfaktor i spansk fodbold. Her foregik der mange fejringen mellem 1985 og 1990, hvor holdet vandt fem LaLiga-titler i træk.

Kaptajnerne får æren af at klæde Cibeles i holdets farver efter en vigtig triumf, når Real Madrid fejrer det i Cibeles. Marcelo var den sidste kaptajn, der fik denne mulighed, omgivet af tusindvis af fans. Book din fodboldrejse til Madrid for at besøge dette springvand og de nærliggende attraktioner: El Retiro-parken eller El Prado-museet, ligger kun få meter derfra.

Atletico Madrid – Neptuno-fejringen

På samme måde som Real Madrids Cibeles-springvand fejrer Atlético Madrid sine sejre ved Neptun-springvandet, som er den berømte fodboldklubs springvand, hvor klubben fejrer sine største triumfer. Atléticos tilhængere begyndte at fejre deres sejre i Neptuno og døbte springvandet i holdets røde og hvide “rojiblanco”-farver i 1991 efter deres Copa de Rey-sejr over Mallorca.

Det er et af Madrids mest imponerende springvand i neoklassisk stil og er lavet af hvidt marmor. Pudsigt nok ligger det kun 500 meter fra Cibeles, da det ligger på Plaza de Cánovas del Castillo. Under din fodboldrejse til Madrid skal du sørge for at sætte Neptun-fontænen på din planlægningsliste! Og hvem ved, måske får du også lov til at fejre ved det!

Liverpool – You will never walk alone

Da Gerry and the Pacemaker blev udgivet, viste Liverpool-spilleren Tommy Smith singlen til holdets manager, Bill Shankly. Smith var intet mindre end “forbløffet” over det, han hørte. Derfor valgte klubben også at tage “You’ll Never Walk Alone” til sig med det samme efter den første gennemlytning. Desuden var Liverpools Anfield Stadium et af de første fodboldstadions, der dengang havde et PA-system, og som tidlig underholdning før kampene blev top 10 på hitlisten spillet over højttalerne. I 1963 lå “You’ll Never Walk Alone” i ca. fire uger på førstepladsen.

Der er intet som at se 40.000 mennesker holde tørklæder i vejret og synge den gamle Rodgers og Hammerstein-sang eller læse ordene, der står på Shankly Gates. Liverpool som næste fodboldrejse er uden tvivl oplevelsen værd. Liverpool-fans har fundet håb i sangen gennem nogle meget hårde tider – både på og uden for banen.

I øjeblikket findes sætningen “You’ll Never Walk Alone” på Liverpools våbenskjold, som blev inspireret uden for Anfield, med henblik på at tjene som en konstant påmindelse til fansene om, at fodbold er mere end blot en sport; det er en familie. Book din fodboldrejse til Liverpool for at opleve dette selv!

Boxing Day

Boxing Day har kun én betydning for mange fodboldfans: Premier League-kampe.

Eftersom turneringens kalender har været markeret med denne dato i så mange år, har den udviklet sig til en urokkelig tradition. Traditionen begyndte sandsynligvis i middelalderen, hvor engelske overklassefamilier donerede til de fattige den 26. december. Desuden er det en af de dage, hvor cheferne giver deres ansatte fri efter jul sammen med gratis fodboldbilletter. Traditionen lever videre den dag i dag, hvor mange engelske klubber sender julekort til deres fans.

Boxing Day er der tendens til at være et familievenligt miljø overalt i denne periode, så der vil være flere familier og børn på stadions. Disse tilskuere vil gå på pubberne uden for stadion før og efter kampen for at hygge sig med venner og familie og tale om deres yndlingsklubbers succes eller fiasko, mens de stadig er i feriestemning.

Traditionelle derbyer

Der er mange spændende kampe i fodbold, men intet slår et fantastisk derby, især ikke dem med en rivalisering, der strækker sig over årtier. Når der er en stor fodboldrivalitet, skaber det en fantastisk, elektrisk atmosfære, som alle bør opleve. Samtlige fodboldkampe mellem FC Barcelona og Real Madrid er kendt som El Clásico, hvor der er en intens rivalisering ikke kun på banen, men også uden for banen, da Barcelona og Madrid er de to mest berømte byer i Spanien.

Et af de største derbyer i engelsk fodbold er North West (Nordvest) Derbyet i Premier League. Denne kamp består af ærkerivalerne Manchester United og Liverpool. Bundesliga Klassikeren er også et intenst opgør, som spilles mellem Tysklands mest succesfulde klubber, Bayern München og Borussia Dortmund. Den første kamp mellem disse to klubber fandt sted i 1965, og rivaliseringen er kun vokset siden da. Sevilla-derbyet, der sædvanligvis kaldes det store derby, er et lokalby, der spilles mellem Real Betis og Sevilla FC. I Italien er der en håndfuld derbyer, der også berører politiske emner, hvilket gør dem utrolig spændende. Der er masser at vælge imellem!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *