Sådan kommer du rundt i London

Guide: Sådan kommer du rundt i London

London er en fantastisk by. Det siger du ikke, Sherlock. Men det er også en fantastisk by, når det gælder om at finde rundt. Undergrundsbanen, overgrundsbanen, taxaer, Uber. London har bare det hele. Og det er egentlig ligegyldigt, om du er i byen for at se en kamp med Arsenal, Tottenham, Brentford, Fulham, Chelsea, Crystal Place eller West Ham. Transportmulighederne er både mange og fantastiske i denne smukke fodboldby.

Men for at hjælpe dig med at navigere i denne transportjungle, som London er, har vi gjort vores bedste for at give dig de vigtigste oplysninger.

Undergrund

Undergrundsbanen, eller The Tube, som den almindeligvis kaldes, er opdelt i 9 forskellige zoner. Det centrale London ligger i zone 1, og du vil sandsynligvis kun rejse i zone 1 og 2 i løbet af dit ophold i hovedstaden. Zonerne 6-9 er byens udkanter. Tube-netværket har 11 linjer (et tilfælde, da et fodboldhold har 11 spillere?), og billetprisen afhænger af, hvor langt du rejser, tidspunktet på dagen, hvilken type billet du vælger og din betalingsmetode. Generelt bør du undgå at rejse i morgen- (hverdage fra kl. 7.00 til 8.45) og aftentimerne (kl. 16.30 til 18.45). Morgenræset er naturligvis ikke noget problem, når det drejer sig om fodboldkampe, men du kan blive nødt til at udholde aftenræset, når du rejser til et fodboldstadion. Heldigvis skal du aldrig vente mere end 5-10 minutter på, at et tog køre.

Men hvorfor hedder metroen The Tube? Navnet skyldes formen på tunnellerne i dette metrosystem, som er et af verdens ældste, idet det åbnede helt tilbage i 1863.

Den billigste måde at betale for din billet på er ved at købe et Oyster-kort. Du er sikkert bekendt med konceptet, men her kommer det alligevel. Du kan købe et Oyster-kort, inden du rejser til London, eller du kan købe et i et TfL-besøgscenter, på forskellige stationer eller i en Oyster-billetbutik. De er meget enkle at bruge, du skal blot røre kortet på den gule læser ved portene, når du går ind og afslutter din rejse. Prisen for et Oyster kort er 169kr for en hel dag med ubegrænset rejse, og med dette kort er det nemt at tage til alle de forskellige fodboldstadions (mere om det senere). En af de gode ting ved Oyster kortet er, at det kan bruges i metroen, overgrunden, med de fleste nationale togforbindelser i London, busser osv.

Et sidste tip: Tube-kortet vil blive din bedste ven. Du kan finde dem på alle stationer.

Overgrundsbane

Hvorfor ikke prøve den ikoniske dobbeltdækker? Hvis du ønsker at kombinere en tur rundt i London med sightseeing, er dette en perfekt mulighed. Billetprisen lyder på 14,81kr, og inden for en time efter rejsens start kan du skifte til andre busser eller sporvogne et ubegrænset antal gange.

Taxa/Uber

Her er det bedst at tage en sort taxa. De kan tilkaldes på gaden, men kun hvis det gule taxiskilt er tændt (hvis ikke, er taxaen ikke tilgængelig). Sorte taxaer har taxameter, og minimumsgebyret er på 27kr.

Du kan også prøve en Uber. Men sorte taxaer er oftest det billigere alternativ, når du skal på en kort tur. Men sammenlign altid priserne, når det er muligt.

London er en fantastisk by at gå rundt i. Mange steder finder du en park, en have eller en pub, hvis du har brug for at stoppe op og hvile dig.

Fodboldstadions

Som tidligere nævnt er det ikke svært at komme til en af de mange Premier League-stadions i London. I de fleste tilfælde har du flere muligheder, uanset om du foretrækker undergrundsbanen, overgrundsbanen eller måske ønsker at gå til stadion.

Emirates Stadium (Arsenal): Meget let at komme til. Med offentlig transport er der kun få minutters gang til stationen, og Piccadilly Line er den nærmeste metrostation. Stå af toget ved Arsenal.

Tottenham Hotspur Stadium (Tottenham): Stadionet er let tilgængeligt med offentlig transport. White Hart Lane er stoppestedet, uanset om du bruger undergrundsbanen eller overgrundsbanen.

Gtech Community Stadium (Brentford): 8 stationer ligger inden for 20 minutters gåafstand. Den nærmeste undergrundsstation er Kew Bridge.

Craven Cottage (Fulham): Når det kommer til The Tube, er der flere linjer at vælge imellem. Men du kan også vælge at tage hertil med bus.

Stamford Bridge (Chelsea): Den nærmeste metrostation er Fulham Broadway på distriktslinjen.

Selhurst Park (Crystal Palace): Her har du flere forskellige stationer at vælge imellem: Selhurst, Thornton Heath og Norwood Junction ligger alle tæt på dette klassiske stadion.

London Stadium (West Ham): Du kan stige af toget i Stratford. Både undergrunds- og overgrundsbanen kører her.

Uanset hvilket stadion du er i byen for at besøge, er det meget nemt at komme derhen. Nyd din tid i en af de bedste fodboldbyer i verden.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *