Sevilla i Europa League – historie, interessante fakta, hvad man kan opleve i Sevilla

En rejse til Sevilla: En utrolig oplevelse

Søger du en enestående mulighed for at kombinere din passion for at rejse og fodbold? En rejse for at se Sevilla spille i Europa League er et must for enhver ægte fodboldfan.

De seksdobbelte Europa League-vindere skal spille i semifinalen mod Juventus for at kvalificere sig til finalen og forsøge at vinde deres syvende titel. Sevillas kampe i denne turnering er altid spændende, og scoringerne er uforudsigelige. De er kendt for at tage initiativet fra starten og sætte et højt tempo i kampene. Holdet har en meget offensiv spillestil og geniale spillere som Eric Lamela eller Ivan Rakitić, hvilket garantere topklassefodbold med mange flotte mål.

Derudover er Sevillas fans meget passionerede og støtter deres hold under hele kampen fra første til sidste fløjt, så stemningen på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán er altid enestående. Med denne slags fans er det ikke underligt, at de er i stand til at dominere deres kampe og vinde mod topklubber som Manchester United eller Inter Milan.

Men det handler ikke kun om fodbold. Lad os ikke glemme selve byen. Sevilla er faktisk en af de smukkeste byer i Spanien. Det er ikke så underligt, at den også kaldes Andalusiens perle. Byen har meget at byde på: fra fantastisk gotisk arkitektur og unikke kulturfestivaler til meget billige, men ekstremt lækre lokale tapas. Denne by sover aldrig, så entusiaster af nattelivet vil føle sig hjemme her. Desuden er Sevilla ikke så overfyldt og turist-præget som Barcelona eller Madrid. Her er atmosfæren mere afslappet og rolig.

De bedste steder i Sevilla

Katedralen

I Sevilla kan du se verdens største katedral (ikke at forveksle med den højeste). Den imponerende bygning blev bygget på stedet, hvor der tidligere var en moské. Den har et storslået, gotisk alter af træ, Columbus’ grav og et imponerende skattekammer. Gulddekorationerne og de smukke skulpturer gør et stort indtryk. Desuden kan du klatre op på toppen af tårnet, hvor du kan beundre udsigten over Sevilla.

Setas de Sevilla

“Sevilla-svampene” er den største træstruktur i verden. Siden begyndelsen af opførelsen har den vakt stor interesse. Bygningens form og udformning tillader ikke, at man passerer den uden videre – den usædvanlige sti, der fører langs “Sevilla-svampenes” hatte, tiltrækker mange mennesker. Den brede trappe er altid fyldt med lokale og besøgende, og det samme gælder det underjordiske marked. Desuden er der barer og restauranter på forskellige niveauer af bygningen. Du kan også bestige udsigtsplatformen på toppen mod et mindre gebyr.

En gåtur ved floden

Selv om Sevilla ligger ved Guadalquivir-floden, finder det kulturelle, sociale og turistmæssige liv sted lidt længere væk fra havnefronten. Men hvis du ønsker at tage en pause fra byens travlhed og menneskemylder, er det dog bedst at tage derover. Ruten fra Torre de Oro, det gyldne tårn fra det trettende århundrede, til Alamillo-broen er lidt over 4 kilometer lang, så det er et perfekt forslag på en lang gåtur.

Desuden er selve broen en sand attraktion, da den er designet af Santiago Calatrava, stjernen inden for spansk arkitektur.

Peña Sevillista Al Relente

Det er den bedste fan-café i Sevilla FC-stil, som ligger tæt på stadion. Ud over at se kampe kan du beundre unikke gadgets og historiske fotos af Sevilla-holdet og de største begivenheder i klubbens historie. Dette sted ånder bogstaveligt talt Sevilla-holdet. Du bør især besøge stedet før en kamp, da en masse lokale fans samles der for at drikke og synge Sevilla-sange sammen. Men husk, at Sevilla har et andet hold: Real Betis er de lokale rivaler, så sørg for at heppe på det rigtige hold!

Natteliv

Oplev det pulserende natteliv i Sevilla

Oplev det autentiske “Sevillanske” natteliv ved at feste med dine nærmeste til de tidlige morgentimer i byens hemmelige farve og skjulte lys: gul. Aftenerne i denne storslåede by har deres helt egen stemning og stil, med mange indbyggere i byen og flere gadekunstneriske optrædener. Tag ud om aftenen og oplev livet, som det virkelig og naturligt udspiller sig her i denne smukke by.

De bedste steder i nattelivet:

Arenal

Et historisk kvarter langs Guadalquivir-floden, der er hjemsted for Maestranza-tyrenes arena, Torre del Oro og de fleste af Sevillas museer og seværdigheder om søfart og navigation, men det er nattelivet og klubkulturen, der giver stedet liv. Det, der kan være et overfyldt og turist-præget område, bliver centrum for Sevillas byliv og aktiviteter.

Alameda De Hercules

Dette er den mest populære plads i Sevilla til sociale sammenkomster og natteliv, og i weekenden er den altid fyldt med unge mennesker. La Alameda byder på en række taverner, der serverer tapas og drinks, samt diskoteker, der bringer liv til Sevilla’s aftener.

Triana

Triana, Sevillas mest traditionelle og autentiske kvarter, har et bemærkelsesværdigt antal barer og klubber, der kan underholde hele Sevilla fra de tidlige nattetimer til daggry. I Triana er der altid et sted at danse og drikke, og du kan feste i byens mest attraktive kvarter. Der er også mulighed for at overvære flamenco-optrædener!

Alfalfa

Selv om det er de små, intime, gammeldags gader i Sevilla, som du har hørt om og set på billeder, er Alfalfa et livligt og indbydende kvarter, især om aftenen, hvor grupper af unge mennesker sidder og drikker, har det sjovt og samles på hvert et hjørne. Selv en mandag aften, når andre kvarterer er rolige, er der altid noget at lave i Alfalfa.

Hvor skal man spise i Sevilla?

Når du tager til Sevilla, er det værd at prøve det lokale køkken, som anses for at være et af de bedste i Spanien. Mest værd at prøve: Iberisk svinekød, Carrillada de cerdo, Espinacas con garbanzos og Solomillo al whisky. Der er masser af barer, der serverer traditionelle retter, men de mest anbefalelsesværdige er

El Rinconcillo – Den ældste bar i Sevilla (grundlagt i 1670!)

Sal Gorda – Lille tapasbar + lokale håndværksøl og et godt udvalg af vine på glas.

La Campana – Når det gælder kager, er der ikke noget mere malerisk bageri end La Campana. De er kendt for deres traditionelle spanske kager og sæsonbestemt slik fra Sevilla og deres vinduesudstillinger er helt fantastiske.

Eslava – Af mange kendt som den bedste tapasbar i Sevilla

Bar La Fresqui – det perfekte sted for lokal morgenmad/middagsmad

Interessante fakta om Sevilla i Europa League

UEFA Europa League er en vigtig europæisk fodboldturnering, og Sevilla har en lang historie i turneringen. Her er nogle grundlæggende oplysninger samt historiske og interessante fakta om Sevillas præstationer i Europa League:

  • Sevilla er det mest succesfulde hold i Europa League/UEFA Cup-historien, idet man har vundet turneringen seks gange (2006, 2007, 2014, 2015, 2016 og 2020).
  • Kun Sevilla har formået at vinde Europa League tre år i træk (2014, 2015 og 2016).
  • Sevilla har nået Europa League-finalen 10 gange, hvor de har vundet seks finaler og tabt i fire finaler.
  • Unai Emery er Sevillas mest succesfulde træner i Europa League, efter at have ført holdet til tre titler i træk mellem 2014 og 2016.
  • Sevilla vandt Europa League uden at lukke et eneste mål ind i knockout-fasen i 2019-2020-sæsonen.
  • Sevillas mest bemærkelsesværdige Europa League-finalesejr fandt sted i 2014, da man besejrede Benfica på straffe efter en 0-0 kamp i ordinær tid.
  • Ramón Sánchez Pizjuán Stadion i Sevilla har været vært for flere Europa League/UEFA Cup-kampe end noget andet stadion i historien.
  • Sevillas succes i Europa League har givet dem tilnavnet “kongerne af Europa League” blandt tilhængere og medierne.

Sevillas bedste kampe i Europa League

Sevilla 4-0 Middlesbrough (2006 Finalen)

Sevilla 2-0 Valencia (2014)

Sevilla 3-2 Inter Milan (2020 Finalen)

Sevilla 3-0 Manchester United (2023)Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *