5 ting at lave i Barcelona

1- Se en kamp med Barcelona eller Espanyol

Både Camp Nou, hvor Barça spiller, og RCDE Stadion, hvor Espanyol spiller, er to fantastiske stadions med en god atmosfære og fremragende service. Desuden tilbyder begge klubber stadionrundvisninger og museer, som man kan besøge. Hvad angår Camp Nou, er det et af de stadions med den højeste kapacitet i verden. Stadionet er udsolgt mere eller mindre hver uge.

Hvis vi skulle anbefale nogle kampe, ville det være Champions League-kampe eller kampe mod store spanske rivaler (såsom Real Madrid, Atlético Madrid eller Athletic Bilbao). RCDE Stadion er et nyt og meget moderne stadion. Det skaber en fantastisk atmosfære på trods af, at klubben er meget mindre end byrivalerne. Hvis du virkelig vil have en på opleveren, anbefaler vi, at du deltager i Derbi Barceloní for at opleve den unikke rivalisering, der er mellem de to klubber, fra samme by.

2- Værdsæt byens arkitektur

Det er en kliché at sige, at Barcelona er en af de smukkeste byer i verden, men det er sandheden. Arkitektonisk set er byen enestående. Vi tør godt love, at du vil få svært ved ikke at forsvinde ind i skønheden af byens bygninger, parker og gader.

Arkitekten Antonio Gaudí er en af de personer, der er ansvarlig for den charme, som byen har at byde på. Som hjernen bag værker som Sagrada Familia, Park Güell og Casa Milà har han givet Barcelona en unik skønhed. Det er rigtigt, at man skal betale for en billet, hvis man vil have adgang til disse steder, men så snart man er indenfor, vil man uden tvivl føle, at det er penge, som er godt givet ud. Desuden har man mulighed for at tage nogle fantastiske billeder.

3- Oplev den catalanske kultur

En af de største fordele ved at rejse til Barcelona er at opleve den kosmopolitiske, men patriotiske kultur i byen. Fra indbyggernes skikke og sprog til kunst og folkefester er det et must, at opleve den catalanske kultur i Barcelona.

Skikkene og sproget vil du opleve på gadeplan. Kunst og litteratur er også noget meget karakteristisk for byen, og du kan se det i de mange boghandlere og museer i området, herunder monumenter og en række arkitektoniske kunstværker.

Endelig vil de populære festivaler efterlade dig med åben mund på grund af deres mangfoldighed, såsom Castellers, et unikt show og UNESCO’s-arvsted, hvor der skabes menneskelige tårne! Der er ingen tvivl om, at kulturen i dette område vil fascinere dig.

4- Drikkevarer og mad

Hvis du skal rejse til Spanien, og især til Barcelona, skal du være forberedt på, at du får en unik og sjov tur, som andre steder har svært ved at konkurrere med. Det skyldes til dels den spanske livsstil og det gode ry, som landet har for deres mad, drikkevarer og natteliv.

I Barcelona har du tusindvis af barer til din rådighed, hvor du kan smage de vidunderlige, klassiske retter samt de berømte tapas, ledsaget af en forfriskende sodavand eller øl. Under en dag i byen vil vi anbefale dig forskellige steder, hvor du kan spise morgenmad, frokost, middag og tage ud for at få en drink.

Om morgenen kan du bevæge dig hen til de berømte churros i Barcelonas centrum, eller hvis du foretrækker noget mere roligt, har du altid mulighed for at gå på caféer. Til frokost kan du tage til markedet La Boqueria på Ramblas og smage på de forskellige barers retter. Til aftensmad kan du altid tage til udkanten af Barceloneta-stranden, hvor du kan få velsmagende sorte ris. Endelig kan du, når mørket falder på, tage hen til en af de mange pubber, hvor du kan nyde Barcelonas natteliv og snuppe en drink.

5- Besøg parker, bjerge og strande

Der er mange forskellige landskaber i Barcelona. Hvis du er på udkig efter en by, der har absolut alt, så er Barcelona det rette sted at tage hen. Med endeløse strande som Barceloneta, utrolige bjerge, som giver dig mulighed for at se solnedgange som Montserrat-massivet, vil du blive lamslået af skønheden i området. Barcelona er uden tvivl en af de mest komplette byer i verden med hensyn til landskaber.

Det var de 5 ting, som vi gerne ville fremhæve, hvis du skal til Barcelona. Vi håber, at du har nydt din rejse lige så meget som vi har nydt at hjælpe dig.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *