Tip! Sørg for at du har en gyldig billet. + Læs videre for at få mere information

Hos Fodboldtravel er du garanteret ‘papir billetter’ eller ‘e-billetter’. Andre typer billetter kan give problemer.
Mere information.
 • Papir eller e-billetter
 • En stressfri oplevelse
Fodboldrejser og billetter til

Paris Saint-Germain

Paris Saint-Germain

Fodboldrejser og billetter til
Paris Saint-Germain

Paris Saint-Germain

Tip! Sørg for at du har en gyldig billet. + Læs videre for at få mere information

Hos Fodboldtravel er du garanteret ‘papir billetter’ eller ‘e-billetter’. Andre typer billetter kan give problemer.
Mere information.
 • Papir eller e-billetter
 • En stressfri oplevelse
1. Vælg din kamp
2. Planlæg din tur
3. Bekræft og book
Nem booking
Nummer 1 i fodboldture Eksperten siden 2008
Klar og præcis


personer har kigget på Paris Saint-Germain de seneste 24 timer.

Fodboldrejse Paris Saint-Germain

Book din fodboldrejse til Paris Saint-Germain med disse 4 simple trin

Book en vellykket og organiseret fodboldrejse til Paris Saint-Germain uden reservationsgebyrer. Sammensæt din rejse: vælg kamp, hotel og siddeplads. Alt på én gang, gennem den samme udbyder. Få en fantastisk oplevelse, du aldrig vil glemme!

Paris Saint-Germain har skabt sig et sandt dream team gennem de senere år, hvor man kan opleve et væld af internationale stjerner, herunder, Donnarumma, Mbappé, Neymar og Messi på ét og samme hold. På det atmosfæriske Parc des Princes vil du kunne opleve verdensstjernerne på tæt hold.

Nedenunder gør vi vores, så du er helt forberedt på din fodboldrejse til Paris Saint-Germain. Læs alt om klubbens historie, lær klubbens største rivaler at kende, og lær alt om Parc des Princes stadion. Du finder også al praktisk information til din fodboldrejse her. Den bedste måde at komme til stadion på og finde din plads på er ved, besøge de mest populære fancaféer og synge de sange, fansene synger. Kort sagt: alt hvad du behøver at vide om din fodboldrejse til Paris Saint-Germain!

fodboldtravel-paris-saint-germain

Alt hvad du behøver at vide om din fodboldrejsetil Paris Saint-Germain

 • Om Paris Saint-Germain: historie, trofæer, logo, kampe og rivaliseringer
 • Om Parc des Princes: alt om stadionets historie
 • Fanoplevelse: klubsange og supporterpuber
 • Ting at lave i Paris

Om Paris Saint-Germain

Selvom Paris Saint-Germain er blevet en stor mastodont i international fodbold, er klubbens historie knap så gammel. I de halvtreds år, klubben har eksisteret, har man ikke haft den store success. Ligesom mange andre klubber fra hovedstaden, har fodboldlivet aldrig rigtig levet i Paris, imodsætning til klubberne fra provinsbyerne. Men efter ankomsten af sponsoren, Qatar Sports Investments og verdensstjerner som Neymar og Messi, er PSG’s popularitet vokset markant i hovedstaden.

Klubhistorie

Paris Saint-Germain har ikke nogen lang historie…endnu. Klubben blev stiftet i 1970. Dengang var man et par professionelle klubber i hovedstaden, men man var røget i glemmebogen, så der var brug for en succesfuld, kapitalværdig klub. Derfor startede man et nyt projekt under navnet Paris FC, og for at kunne starte i den næstbedste række med det samme, blev der skabt en fusion mellem 2-divisionsholdet, Stade Saint-Germain, lige uden for Paris.

I Starten var man ikke succesfuld: Selvom klubben rykkede op, kom der store ridser i lakken, allerede efter et par få måneder. Paris FC beholdt sin status som professionel klub, mens PSG måtte starte forfra i tredje divisionen. Inden for to år rykkede den nye klub op i Ligue 1, hvorfra Paris FC netop var rykket ned. Der gik dog yderligere ti år, før succesen fulgte med det nye PSG.

I 1982 og 1983 vandt Paris Saint-Germain klubbens første titler: Den Franske Cup. Og i 1986 lykkedes det endda klubben at bringe den nationale titel til Paris. Det var blot anden gang, at en klub fra Paris vandt titlen, efter RC de Paris i 1936. Derefter fortsatte klubben med at spille i toppen af Ligue 1, dog uden at vinde trofæer eller have success i Europa.

I begyndelsen af 90’erne blev Paris Saint-Germain overtaget af Canal+, som ønskede, at investere i klubben for at konkurrere med de urørlige Olympique Marseille. Dette lykkedes til dels: PSG blev mester igen i 1994 og vandt sit første europæiske trofæ i 1996: Europa Cup 2. I 1997 nåede man endnu en gang finalen, men Barcelona viste sig at være for stærke for franskmændene. I den franske liga startede æraen med de uovervindelige Olympique Lyon, som fra 2002, bragte den nationale titel hjem, intet mindre end syv gange i træk. Paris Saint-Germain vandt pokalen et par gange, men opnåede ingen noterbare resultater.

Det ændrede sig i 2011, da klubben blev købt af Qatar Sports Investments, ejet af Qatars statsoverhoved. Klubben investerede voldsomt i holdet, hvor det første køb var Javier Pastore for 42€ millioner fra Palermo. Derefter fulgte Lucas Moura, Zlatan Ibrahimovic og Edinson Cavani. Med ankomsten af disse verdensstjerner, satte PSG sig på tronen i fransk fodbold: Fra 2013 til 2020 vandt man den nationale titel syv gange og pokalen fem gange.

Det største ønske var dog hele tiden, at vinde Champions League. I 2016 blev Kylian Mbappé hentet i Monaco for 175€ millioner, efterfulgt af Neymar fra Barcelona for 222€ millioner. På trods af disse indkøb, formåede man stadig ikke, at hive europas største trofæ hjem. I 2017 blev Barcelona besejret 4-0 i kvartfinalen på Parc des Princes, men man endte med, at tabe udekampen 6-1 i Spanien. I 2020 nåede pariserne for første gang i finalen, men Bayern München viste sig, at være for stærke og vandt med 1-0.

I 2021 har emiren og hans følge igen gravet dybt ned i sine lommer. Georgino Wijnaldum (Liverpool) og Ginaluigi Donnarumma (AC Milan) blev i august hentet sammen med ingen ringere end Lionel Messi, der var nødsaget til, at forlade Barcelona. Med dette All-Star-hold kan den eftertragtede pokal med de store ører måske endelig havne i Paris.

Paris Saint-Germains logo

Den tiende udgave af klubbens logo dukkede op i 2013, to år efter at klubben blev opkøbt af Qatar Sports Investments. Den runde form er afledt af en fodbold. Eiffeltårnet repræsenterer selvfølgelig Paris, ligesom de blå og røde farver. Deraf klubbens kælenavn, ‘Les Rouges et Bleu.’ En fleur-de-lis (fransk lilje) er afbildet under Eiffeltårnet. Denne lilje er taget fra Saint-Germain-en-Laye’s våbenskjold, hvor klubben blev dannet.

logo-psg

Spillertrøjerne

Selvom forgængeren, Stade Saint-Germain, spillede i hvidt, valgte man efter fusionen med Paris FC, Parisernes røde og blå farver. Også de hvide farver fra Saint-Germain bruges stadig i PSG-farverne.

Siden da, har klubben hovedsageligt spillet helt i blåt med en lodret rød stribe på trøjen, inspireret af Ajax-trøjen. Siden 2021-2022 sæsonen er denne røde stribe forsvundet. Trøjen er nu helt blå med to tynde lodrette, lyse striber og nogle røde nuancer på kraven og ærmerne. Inspirationen kommer fra Chicago Red Bulls trøjer.

Spillertrojerne-psg

Trofæskab

Siden investeringerne fra Qatar er trofæskabet blevet fyldt betydeligt op. Paris Saint-Germain har vundet ni titler, herunder syv inden for de seneste ti år. Coupe de France er også blevet vundet fjorten gange, hvoraf seks af trofæerne er vundet i det seneste årti. Høsten halter dog noget med hensyn til de europæiske trofæer: Man har kun 1996 European Cup 2 trofæet udstillet i trofæskabet. Der er allerede reserveret en plads til Champions League trofæet. Med ankomsten af superstjernen Lionel Messi, skulle det første trofæ gerne snart komme i hus.

Rivaliseringer

Paris Saint-Germain har hovedsageligt en ærkerival, Olympique Marseille; PSG – OM-klassikeren er kampen mellem de to mest succesrige klubber i Frankrig. Denne rivalisering kan dateres tilbage til 1990’erne og blev oprindeligt skabt noget kunstigt af ejerne af begge klubber. Canal+ købte PSG og blev enig med Marseilles ejer Bernard Tapie, om at sætte gang i fjendskabet mellem de to klubber for at pifte konkurrencen lidt op.

Der er dog også en reel rivalisering: Syden (provinsen) mod den hovmodige hovedstad. Grundet spændingen mellem de to fangrupperinger, tages der mange sikkerhedsforanstaltninger under denne klassiker, og hooligans fra begge klubber ryger jævnligt i clinch.

Der mangler et derby i den parisiske hovedstad. Alligevel havde Paris Saint-Germain en voldsom rivalisering med AS Poissy tidligere, især da forgængeren Stade Saint-Germain og Poissy spillede mod hinanden. Kampene var kendt som Yvelines-derbyet. Dette derby vil dog ikke blive gentaget lige foreløbig, da Poissy spiller i League National 2 (den fjerde bedste række).

Parc des Princes

Paris Saint-Germain har siden 1974 spillet på Parc des Princes. Stadionet ligger i et rigtigt sportsdistrikt, hvor det nationale rugbystadion Jean-Bouin og tennisparken Roland Garros kun er et stenkast væk.

parc-des-princes

Kapacitet, fakta og historie

Parc des Princes havde eksisteret siden 1897, da man besluttede sig for, at bygge et nyt stadion på stedet til cykelløb. I 1932 blev stadionet erstattet af en større udgave med en kapacitet på 45.000 tilskuerpladser. Stadionet blev jævnligt brugt af storklubbens Stade français-Red Star og Racing Paris.

I 1972 blev det tredje og nuværende Parc des Princes bygget. Et år senere spillede PSG sin første kamp på dette stadion. Efter at klubben rykkede op i Ligue 1 et år senere, blev stadionet klubbens permanente hjemmebane. Det var det største stadion i Frankrig, og derfor spillede Frankrigs landshold også deres hjemmekampe her. I 1984 blev Les Bleus bl.a. Europamestre for første gang ved at slå Spanien på det udsolgte stadion. Der er også blevet spillet flere Europa Cup-finaler på dette stadion.

Da VM i 1998 blev tildelt Frankrig, stod det klart, at stadionet ville være for lille til de store internationale kampe. Et nyt stadion blev bygget i Paris, Stade de France, med plads til 80.000 tilskuere. Siden har man næsten ikke spillet landskampe på Parc des Princes.

Paris Saint-Germain er dog forblevet loyale over for deres stadion, selvom man snart ønsker at udvide til 60.000 pladser. I øjeblikket har Parc des Princes plads til 48.583 tilskuere.

Kapacitet-fakta-og-historie

Hvordan kommer man frem til stadion?

Da Paris er et turisthotspot, har man et fremragende offentligt transportsystem. Derfor er det ikke noget problem, at nå frem til Parc des Princes. Stadionet ligger fire kilometer fra Eiffeltårnet.

Offentlig transport

Paris har som bekendt et fremragende metrosystem. Dette er den bedste måde at nå frem til Parc des Princes på.

 • Metrolinje 9 (grøn). Du kan stige på i centrum af Paris (for eksempel ved Trocadéro stationen) og stå af ved Porte de Saint-Cloud stationen. Derfra er der 400 meter til stadion.
 • Metrolinje 10 (gul). Tag denne linje i retning mod Boulogne Pont de St-Cloud. Stå af ved Porte d’Auteuil og derfra er der ti minutters gang, før du rammer Paris Saint-Germain anlægget.

Adresse Parc des Princes

Rue de Commandant Guilbaud 24

75016 Paris

Frankrig

Det er også nemt at nå frem til stadion via bus:

 • Bus 22, 62 og 72 stopper ved Saint-Cloud station, ligesom med metroen. Derfra er der fem minutters gang til stadion.
 • Med bus 32 og 52 kan du kører til stoppestedet Porte d’Auteuil. Herfra er der ti minutters gang til stadion.

At tage til stadion i bil eller med taxa er ikke nogen god idé. Alle er bekendt med de endeløse trafikpropper, der kan opstå i Paris. Din taxaregning kan snildt nå op på 50€. De penge er bedre brugt på en drink og noget mad ved stadion.

Kort over stadion og tribunerne

Som du kan se på kortet, består Parc des Princes af fire forskellige tribuner.

Kort-over-stadion-psg
 • Tribune Paris: Dette er den aflange tribune langs den østlige side af banen. Tribunen har to ringe: på den første ring er sektionerne 101 til 110 (med røde sæder), på den anden ring er sektionerne 301 til 310 og 404 til 407 (med blå sæder).
 • Tribune Borelli: Hovedtribunen på den vestlige side af banen, også kaldet Præsident Tribunen. Her finder du bænkene og spillertunnelen samt tv-kameraer, der filmer kampen. Tribunen er opkaldt efter Francis Borelli, klub præsidenten fra 1978 til 1991. Her finder du sektionerne 115 til 125, 218 til 222, 315 til 325 og 417 til 223.
 • Tribune Auteuil: tribunen bag målet ved nordsiden af stadion, opkaldt efter metrostationen bag tribunen. Den indeholder tribune 111 til 114 (ring 1), 311 til 314 samt 411 og 414.
 • Boulogne Tribune: Tribunen bag målet på Det er her klubbens mest passionerede fans samles. Sektionerne er 126 til 129, 326 til 329 og 426 til 429.

Opefter og ned sidder tilhængere i stadionets nordvestlige hjørne, mellem Tribune Auteuil og Tribune Borelli.

Hos Fodboldrejser.dk, er du altid sikret billetter ved siden af den person, du tager med under dit besøg på Parc des Princes!

Guidet rundvisning

Selvfølgelig er din fodboldrejse ikke komplet uden en stadionrundvisning. Hos Paris Saint-Germain er det muligt at tage på en rundvisning alene og udforske hele stadionet, inklusiv banen.

Stadionrundvisningen

Dette er en smuk rundvisning, som du tager på egen hånd via en lydguide på ni sprog, hvor tysk, engelsk, spansk og arabisk blandt andet er indkluderet. Denne lydrundvisning er en del af PSG-appen og kan downloades på forhånd i App Store eller Google Play.

Under rundvisningen besøger du tribunerne, omklædningsrummene, VIP-loungerne, presserummet og selvfølgelig banen og trænerbænkene. I Historierummet finder du en udstilling med klubbens historie, herunder trofævæggen. Selve rundvisningen vil varer en time ca.

Stadionrundvisningen er åben hver weekend fra kl.10.00 til 17.00 (sidste tidspunkt for entré) og i skoleferierne, samt på hverdage. Under en kampdag og dagen efter kamp er det ikke muligt at tage på denne rundvisning. Vi anbefaler, at man bestiller rundvisningen online på forhånd.

En billet til denne rundvisning koster 24,90€ for en voksen. Seniorer (65+) skal betale 14,90€, og børn under 13 skal betale 14,90€.

Stadionrundvisningen-psg

Fanoplevelse: Bliv en ægte Paris Saint-Germain-tilhænger!

For at komme i den rette stemning før din rejse til Paris Saint-Germain er det vigtigt at forberede sig godt. Her kan du læse, hvilke sange du bør kende til, så du kan synge sammen med de fanatiske tilhængere. Du kan også læse, hvor de inkarnerede PSG-fans går hen, for at få snacks og drinks før og efter kampen.

fodboldrejser-psg

Klubsange og andre sange

Klubbens første officielle sang var ‘Allez Paris’, indspillet i 1971 af den belgiske sangerinde Annie Cordy. Hun var en blandt hundredvis af berømtheder, der arbejdede på, at bringe parisernes opmærksomhed hen mod den nye klub i 1970. I 1977 blev sangen erstattet af ‘Allez Paris-Saint-Germain! ‘ af Les Parisiens. Omkvædet er stadig populært blandt fansene under kampene.

I 2010 blev klubbens nuværende officielle sang udgivet. Les Parisiens blev sat på til musikken fra “Go West” af Village People, og teksten blev omskrevet ved hjælp af forslag fra fans.

Derudover har der været andre populære sange ‘Ô Ville Lumière’ (‘Åh lysets by’, ‘Paris est magique!’ (‘Paris er magisk’), ‘Ici, c’est Paris!’ {‘Det her er Paris’) og ‘Le Parc est à nous’ ‘Stadion er vores’). Phil Collins-sangen ‘Who Said I Would’ er også meget populær og er blevet sunget siden 1992, før kampstart.

Allez Paris Saint-Germain!

PSG, ton nom nous unis.

PSG, ici c’est Paris

Tous ensemble, le cœur à jamais

rouge et bleu pour le PSG

Allez Paris-Saint-Germain!

Allez Paris-Saint-Germain!

PSG, le Parc est mythique

PSG, Paris est magique

Tous ensemble, unis pour gagner

Rouge et bleu pour le PSG

Allez Paris-Saint-Germain!

Allez Paris-Saint-Germain!

Ô Ville Lumière

Ô Ville Lumière
Sens la chaleur
De notre cœur
Vois-tu notre ferveur
Quand nous marchons près de toi

Dans cette quête, chasser l’ennemi
Enfin pour que nos couleurs
Brillent encore

Oh Ville lumière
Ville championne
Par la manière
Que les clairons sonnent
Que batte son coeur pour nos couleurs
Que batte son coeur
Pour chaque victoire
Et ses joueurs… couverts de gloire…

 

 

 

Paris est Magique

Allez paris

Paris est magique

Allez Paris, Allez PSG

Allez Paris

Boulogne est magique

Allez Boulogne

Allez PSG

 

 

 

 

 

Maskoten: Germain the Lynx

I 2010 stod pludselig Lossen Germain. Han blev præsenteret under klubbens 40 års jubilæum. Lossen anses for at være en fremragende jæger med et glimrende syn og er derfor ideel som maskot. Germain er i øvrigt en travl lille fyr, da han også støtter PSG’s fodboldkvinder, håndboldspillere samt judokaerne.

De bedste fancaféer

Hvis du også gerne vil møde PSG-tilhængerne udenfor stadion, er følgende cafeer stederne, du bør tage hen:

Bar des Familles

Under Paris Saint-Germains hjemmekampe sidder de rigtige fans på stadion eller på denne bar. Kampene vises altid på storskærm her. Atmosfæren er utrolig venlig, og priserne er rimelige. Du finder baren ved Rue de Lappe i Bastille-distriktet.

 

les-deux-stades

Le Deux Stades

Denne sportsbar har fået sit navn, fordi den ligger mellem Parc de Princes og Stade Jean-Bouin. Sidstnævntes stadion bruges hovedsageligt til rugbykampe. Ved PSGs hjemmekampe kommer mange fans her for, at få en hurtig omgang fritter eller smage på de meget prisvenlige specialiteter. Man kan også nyde udsigten over Parc de Princes på terrassen, mens man drikker en kold øl.

les-deux-stades-pub-paris

Rush Bar

Denne Sportsbar på Rue Saint-Sébastien drives af et irsk-engelsk par og er opkaldt efter fodboldspilleren Ian Rush. Kampe fra Frankrig, Tyskland, England og Italien vises på forskellige tvskærme. Efter kampene går de besøgende i kælderen og nyder en aften med karaoke. Udenfor på terrassen kan man også nyde lækre måltider fra køkkenet.

Ting at lave i Paris

Hvis du har tid tilovers efter dit besøg hos Paris Saint-Germain, er Paris en fantastisk by, at udforske. Her finder du museer, kirker, maleriske kvarterer og endda den mest imponerende kirkegård i verden. Med vores tips bliver din fodboldrejse en uforglemmelig storbyferie.

Eiffeltårnet

Eiffeltårnet er publikumsfavoritten i Paris med omkring seks millioner besøgende hvert år. Tårnet blev designet af to ansatte hos Gustave Eiffel og bygget til Verdensudstillingen i 1889. Med sin højde på 317 meter giver tårnet dig en fantastisk udsigt over Paris. Den bedste udsigt får man under en klar blå himmel eller om aftenen.

Eiffeltarnet

Louvre

Et af de største museer i verden, og med ti millioner besøgende hvert år, uden tvivl det mest populære. Verdensberømt er naturligvis Leonardo da Vincis Mona Lisa, men glem ikke at se de øvrige 35.000 udstillede værker.

louvre

Sacré-Cœur (Hellige Hjerte)

Denne storslåede basilika, bygget til minde om de døde i krigen mellem Frankrig og Preussen (1870-1871), er et af Paris’ største ikoner. Den første sten blev lagt i 1875, og hele byggeriet varede til 1914. Indvendig finder man et af verdens største billeder af Jesus.

Sacre-Coeur-_Hellige-Hjerte_

Cimetière du père Lachaise (Père Lachaise kirkegård)

Over tre millioner mennesker besøger hvert år denne enorme kirkegård. Det skyldes hovedsageligt den massive liste med berømtheder, der ligger her. Jim Morrison, Oscar Wilde, Karel Appel, Fréderic Chopin og Laurent Fignon er kun nogle af de berømtheder, der er begravet her på dette enorme sted med 69.000 gravsten og 5300 træer.

cimetiere-du-pere-lachaise