Du er garanteret officielle billetter

Tip! Sørg for at du har en gyldig billet + Læs videre for at få mere information
FodboldTravel garanterer dig 'hospitality tickets' - de eneste billetter, der giver dig adgang til stadion som udenlandsk fan. Øvrige billetter (kun for hjemmeholdets tilhængere) er ikke tilladte og kan give problemer ved adgangskontrollen til stadion.
Mere information.
 • Officiellle billetter
 • Papir eller e-tickets
 • En stressfri oplevelse
Offical Club Partner
Fodboldrejser og billetter til

Manchester City

Manchester City

Fodboldrejser og billetter til
Manchester City

Manchester City
Offical Club Partner

Du er garanteret officielle billetter

Tip! Sørg for at du har en gyldig billet + Læs videre for at få mere information
FodboldTravel garanterer dig 'hospitality tickets' - de eneste billetter, der giver dig adgang til stadion som udenlandsk fan. Øvrige billetter (kun for hjemmeholdets tilhængere) er ikke tilladte og kan give problemer ved adgangskontrollen til stadion.
Mere information.
 • Officiellle billetter
 • Papir eller e-tickets
 • En stressfri oplevelse
1. Vælg din kamp
2. Planlæg din tur
3. Bekræft og book
Nem booking
Nummer 1 i fodboldture Eksperten siden 2008
Klar og præcis


personer har kigget på Manchester City de seneste 24 timer.

Fodboldtur Manchester City

Fodboldrejser Manchester Cityu

Book din fodboldrejse til Manchester City i 4 enkle trin

Book en all-inclusive fodboldrejse til Manchester City uden bookinggebyrer. Sammensæt selv rejsen: vælg kamp, hotel og sæde. Alt på én gang gennem den samme udbyder, en komplet oplevelse, der vil blive hos dig for evigt!

Manchester City bliver større for hvert år. Klubben betragtes nu som en af de vigtigste klubber i verden. Det er klubben med de store penge og med et kæmpe stadion, der kan rumme 55.000 tilskuere.

På denne side bliver du klædt godt på til din fodboldrejse til Manchester City. Læs om klubbens historie, lær om dens rivaliseringer og opdag alt, hvad der er værd at vide om stadionet. Derudover får du alle de praktiske oplysninger til din fodboldtur, fra den bedste måde at komme til stadion på og finde dit sæde på stadion, til de bedste supporterpubber og de klubsange, du skal kende. Vi fortæller dig også, hvad du ellers kan lave i Manchester som turist. Kort sagt: alt, hvad du har brug for at vide til din fodboldrejse til Manchester City!

Alle de oplysninger, du har brug for til din fodboldrejse til Manchester City

 • Om Manchester City: klubbens historie, trofæer, logo, spilledragt og rivaliseringer
 • Om Etihad Stadium: alt om Manchester Citys stadion
 • Fanoplevelser: Klubsange og supporterpubber
 • Ting at lave i Manchester

Om Manchester City

I de senere år er Manchester City blevet en af de største klubber i England. Siden Sheikh Mansours ankomst har klubben vundet mange priser, og de har også vokset sig større i Europa. Holdet fra Manchester deltager hvert år i Champions League, hvilket giver klubben flere fans fra hele verden hvert år. Her diskuterer vi klubbens historie, læser historien om klubbens logo, ser på trofæskabet og fokuserer på derbyet med Manchester United.

klubhistorie Manchester City

Klubbens historie

Manchester City, der blev grundlagt i 1880, har en rig historie, som gennem årene har formet sig til en fascinerende rejse fuld af op- og nedture. Klubben startede i de lavere divisioner og gjorde stadige fremskridt, men højdepunktet kom i 1968, da City vandt den engelske første division (nu Premier League) under ledelse af manager Joe Mercer og anfører Tony Book. Denne triumf markerede en glorværdig periode for klubben, som dog ikke varede længe.

I de følgende årtier nød Manchester City varierende grader af succes, men udviklingen vendte dramatisk i det 21. århundrede. Med overtagelsen af Abu Dhabi United Group i 2008, ledet af Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan, begyndte en ny æra for klubben. Manchester City voksede til en dominerende kraft i engelsk fodbold og vandt adskillige titler i Premier League og andre pokalturneringer. Denne bemærkelsesværdige genopblomstring markerede Manchester Citys klubhistorie som en historie om modstandsdygtighed, beslutsomhed og hidtil uset vækst.

Trofæskabet

Manchester City blev engelske mestre syv gange, heraf fem gange siden 2011. FA Cuppen blev vundet seks gange af The Sky Blues. Klubben vandt også Liga Cuppen otte gange; en delt rekord i England.

Uden for England har Manchester City haft mindre succes. Holdet har vundet én europæisk pris: Cup Winners Cup i 1970.

Manchester City logo

I Manchester Citys blå logo fanger sejlskibet med det samme øjet på en baggrund af hvid og mørkeblå. Skibet er flankeret af to røde roser, en hyldest til den blomst, der har en fremtrædende plads i Manchester Citys våbenskjold. Sammen udgør skibet og roserne kernen i emblemet. Over skibet står klubbens motto “Superbia in Proelio”, som kan oversættes til “Stolthed i kamp” og understreger klubbens beslutsomhed og stolthed. Under skibet står klubbens grundlæggelsesår, 1894, med hvide bogstaver på en mørkeblå baggrund.

De to symboler i midten af logoet er indrammet ved at placere ordet Manchester foroven og ordet City forneden på emblemet. Derimellem er der to diagonalt placerede sorte fodbolde, som understreger klubbens sportslige karakter. Det hele udstråler en følelse af stolthed, historie og dedikation, som er karakteristisk for Manchester City.

Manchester city logo
Manchester derby

Rivaler Manchester City

Manchester Citys store rival er selvfølgelig byrivalen Manchester United. De to klubbers stadioner ligger kun 6,4 kilometer fra hinanden.

Siden Manchester Citys fremgang har byderbyet vokset sig større. I årevis var United Manchesters største klub. I de senere år har City dog overhalet byrivalen. Siden Sir Alex Ferguson forlod Manchester United i 2013, er Man City endt over United hvert år.

Et af de mest berygtede derbies var det i 1974. Denis Law, en legendarisk tidligere Manchester United-spiller, scorede kampens eneste mål med en hæl lige før tid. Manchester City vandt 1-0, og Laws mål fik United til at rykke ned.

Fodboldrejse Etihad stadion

Etihad Stadion

Manchester City har spillet sine hjemmekampe på Etihad Stadium siden 2003. Stadionet er også kendt som ‘City of Manchester Stadium’. Find ud af alt, hvad der er at se og opleve på og omkring stadion. Vi fortæller dig også den bedste måde at komme til stadion på, og hvordan du finder din plads på stadion.

Kapacitet, historie og fakta

Den 10. august 2003 spillede Manchester City sin første kamp på Etihad Stadium. City vandt en træningskamp mod FC Barcelona med 2-1. Stadionet har plads til 55.000 tilskuere; kun fire klubber i England har et større stadion end The Citizens.

City of Manchester Stadium var ikke oprindeligt tænkt som et stadion for Manchester City. City byggede stadionet til Commonwealth Games. I 2003 blev stadionet lejet ud til Manchester City i 250 år. Til gengæld skulle klubben overdrage det gamle stadion ‘Maine Road’ til kommunen, og en del af indtægterne fra billetsalget skulle også overdrages til kommunen.

etihad kapacitet

Hvordan kommer man til Etihad Stadium?

Her kan du læse om den bedste måde at komme til stadion på, og hvordan du finder din plads, når du er inde på stadion; alt hvad du behøver for at finde vej til og inde på stadion under din fodboldrejse.

Offentlig transport

Der er mange forskellige måder at komme til stadion på. Fra byens centrum er den hurtigste vej med sporvogn. Her tager du metroen ved Piccadilly. Du står af ved Etihad Campus; det er Manchester Citys eget stoppested. Rejsen tager ti minutter, og der kører en sporvogn hvert sjette minut på kampdage.

Fra Piccadilly kan du også vælge at gå mod stadion. Det vil tage dig omkring en halv time til tre kvarter. Følg ‘City link’-skiltene fra Piccadilly station, og du vil ende ved stadion.

På kampdage er det også muligt at tage med (leje)bil. Du kører til ‘Blue Car Park’ og kommer hertil via gate 2. Du kan parkere på G&H-pladserne. Parkering koster £8, hvis du er mere end to personer, og £10, hvis du er alene.

Metrolink MAnchester

Adresgegevens Etihad Stadium

Ashton New Rd,
Manchester M11 3FF,
Verenigd Koninkrijk

Stadionkort og sidespor

Her kan du se stadionkortet. Der er fire forskellige sider:

Kort Etihad Stadion
 • Familietribune: Dette er den nordlige tribune. Var først kendt som ‘Gene Kelly Stand’, opkaldt efter den berømte skuespiller. Det skyldtes, at der ikke var noget tag over denne del af stadion, så fansene altid “sang i regnen”, ligesom Gene Kelly. I dag er afsnittet et rigtigt familieafsnit.
 • Østtribunen: afsnittet på østsiden. Det er en af de lange sider på stadion.
 • Sydtribunen: afsnittet på sydsiden. Her finder du de mest støjende tilhængere. Det er også her, udebaneafsnittet er placeret.
 • Colin Bell-tribunen: sektionen på vestsiden. I 2004 blev tribunen opkaldt efter klublegenden Colin Bell, som spillede næsten fire hundrede kampe for Manchester City.

Find din plads

Du er ankommet til Etihad Stadium, nu er det tid til at finde din plads på stadion. På din billet finder du alle de oplysninger, du skal bruge for at finde din plads. Hvis du bruger oplysningerne på din billet trin for trin, kan intet gå galt.

stadion forklaring Manchester City

Fodboldbilletterne fungerer på denne måde:

 • Stand: Dette er den side, du går ind på; nord, syd, øst eller vest.
 • Entrance: den indgang, du skal have. Dette er angivet med et bogstav.
 • Block: den boks, hvor du sidder. Det er den, du kigger efter, når du er inde.
 • Aisle: en gruppe af rækker sammen. Når du er kommet ind i din kupé, er det næste skridt at finde din “gang”. Igen er alt dette tydeligt markeret på stadion.
 • Row: din række. Inden for din ‘gang’ leder du efter din række. Den er angivet med et bogstav.
 • Seat: dit sæde. Når du ankommer til din række, er det ikke svært at finde dit sæde. Du har nu fundet din plads på stadion, og det er tid til at nyde kampen!
Stadion tur Manchester city

Rundvisning på Manchester Citys stadion

På denne tur får du den ægte Manchester City-oplevelse. Du går til Citys omklædningsrum. Gennem spillertunnelen går du mod udskiftningsbænkene. Så du kan se en masse på og omkring stadion. Derefter går du til presserummet, hvor du kan stille spørgsmål til en digital Pep Guardiola som en rigtig journalist. Du kan også se Manchester City-spillernes kamp live gennem en spillers øjne. Dette audiovisuelle show får dig praktisk talt til selv at deltage. Der er endda hologrammer til stede.

Der er endnu flere overraskelser at finde under turen. Så turen til Manchester Citys stadion kan varmt anbefales.

Voksne betaler 25 pund for turen, for studerende koster det 17 pund, og for børn mellem fem og 18 år er entréen 15 pund. Børn under fem år kommer gratis ind.

Fodbold tur Manchester city

Fan-oplevelse: Bliv en ægte Manchester City-supporter!

Din tur til Manchester City er bestilt, så nu er det tid til at føle dig som en rigtig supporter af klubben. Her finder du ud af, hvilke sange du skal kunne synge med på, og du bliver også introduceret til de bedste steder at få noget at spise og drikke før kampen.

Klubsange og -råb

Hvis du tager til Manchester City, er det sjovt at kunne synge sammen med fansene. Føl dig som en ægte Citizen, når du kan synge med på klubsangen og andre slagsange af fuld hals!

Klubbens mest berømte sang er ‘Blue Moon’. Det er den sang, der spilles, når spillerne træder ind på banen på Etihad Stadium. Sangen blev første gang sunget af City-tilhængere i 1980’erne, og siden da er sangen og klubben blevet ét.

Mange slagsange er også rettet mod den store rival Manchester United; City-fans nyder at drille byrivalen gennem sange.

Blue Moon

Blue Moon
You saw me standing alone
Without a dream in my heart
Without a love of my own

I said blue moon
You saw me standing alone
Without a dream in my heart
Without a love of my own

Singing the blues

Never felt more like singing the blues
City win, United lose
O City
You got me singing the blues

De bedste supporterpubber på din fodboldrejse

Det kan varmt anbefales også at besøge en af supporternes pubber på din tur til Manchester United. Disse pubber ligger i nærheden af Old Trafford. Du kan få en drink med dine rejsekammerater og andre supportere, måske spise noget og komme i den rette stemning. Vi anbefaler disse supporterpubber.

Tib Tavern Manchester

Tib Tavern

Dette er den pæneste og mest eksklusive pub, vi nævner her. Det er en hyggelig og ret stille pub; der er ikke meget sang, og på kampdage kan man se andre kampe på skærmene. Der er heller aldrig særlig mange mennesker. Så Tib Tavern er et sted, hvor du kan få en stille drink før kampen. Bemærk, at pubben ligger en halv times gang fra stadion, så tag af sted i god tid!

Mary D Bar Manchester

Mary D’s beamish bar

Denne pub ligger meget tættere på Etihad Stadium (fem minutters gang), hvilket også gør den meget mere travl. Udefra ser pubben utrolig grim ud, men når man kommer indenfor, er den meget hyggelig, og priserne er også gode. Baren er klædt i Manchester Citys lyseblå farve. Der er også en have, hvor man kan nyde sin drink. Før kampen samles mange City-fans på denne bar.

The Townley

The Townley

The Townley er en kvarterspub, der ligger syv minutters gang fra stadion. Øllet er billigt, og der er masser af steder at sidde udenfor. Indenfor er der masser af skærme, der viser sport. På denne pub er det også muligt at spille dart eller pool. En rigtig engelsk pub, men hvis du vil have en Manchester City-oplevelse, er det bedre at gå på en anden pub.

The Corner shop pub

The Corner Shop

Denne pub ligger et par hundrede meter fra stadion. Det er en meget populær pub blandt Manchester City-tilhængere. The Corner Shop er en utrolig grim pub, men på kampdage er stemningen her utrolig god. Der bliver sunget og drukket meget.

Hvad man kan lave i Manchester

På en fodboldrejse til Manchester er der masser at lave uden for fodbolden.Oplev de bedste seværdigheder og sjove aktiviteter i denne pulserende engelske by!

Albert Square Manchester

Albert Square

Det pulserende hjerte i Manchester er Albert Square. Det er Manchesters største plads, omgivet af mange imponerende bygninger fra den victorianske æra. Turister og lokale samles her til alle mulige aktiviteter, og når Manchester United eller City bliver mestre, er det her, festen bryder ud. December er også en god tid, når Albert Square forvandles til et julemarked, og du kan nyde gløgg!

Northern Quarter

Natteliv i det nordlige kvarter

Manchesters Northern Quarter er et sjovt og hipt nattelivsdistrikt. Det er stedet at gå hen for at finde små pubber og trendy restauranter. Der er masser af levende musik, gadekunst, komedieklubber og natklubber i Northern Quarter. Kan varmt anbefales til ekstra underholdning på din fodboldtur til Manchester.

Bådtur til Manchester

Hvis du vil se så meget af Manchester som muligt på din fodboldrejse, skal du booke en Manchester Boat Tour. Udforsk hjertet af byen med et City Cruise, eller dyk ned i fortiden i havneområdet. Der er masser af udbydere, nogle inkluderer middag om bord, og der er endda rigtige partybåde, der tilbyder en uforglemmelig oplevelse.

National football museum

Det nationale fodboldmuseum

Som fodboldfan må du ikke gå glip af National Football Museum på din tur til en fodboldklub i Manchester. Her kan du opdage den engelske og internationale fodbolds historie gennem talrige historier og museumsgenstande. Få taget et billede med Premier League-trofæet, eller beundre den imponerende samling af mere end 200 fodboldtrøjer, inklusive den, som det hollandske hold havde på i Europa Cup-finalen i 1988. Kom ind i kampen med den virtuelle straffesparkskonkurrence!

Dørprisen for voksne er £11 og £6 for børn, og der er rabat på billetter, der bestilles online.