Topscorere i engelsk fodbold

Der har været adskillige fremragende målscorere i engelsk fodbold, som har sat deres præg på historien for altid. Disse fremragende spillere har imponeret tilskuerne med deres målscoringsevner, slået rekorder og efterladt deres navne i fodboldens historiebøger. Vi vil dykke ned i de mest scorende spillere i engelsk fodbold gennem historien:

1. Alan Shearer

Med 260 mål har Alan Shearer rekorden for flest mål i Premier Leagues historie og med 34 mål havde han også rekorden for flest mål i en Premier League sæson i mange år. I 1994 udnævnte Football Writers’ Association ham til årets spiller, og i 1995 blev han tildelt PFA Player of the Year.

2. Harry Kane

Harry Kane har uden tvivl været den mest kontinuerlige angriber i Premier League gennem de seneste ti år. Efter at være blevet udnævnt til Englands anfører i 2018, har VM og EM i 2020 været udstillingsvinduer for Kanes lederskab og værdier for holdet. Med 213 Premier League-mål i 320 kampe er Kane alene på andenpladsen og overgår også Wayne Rooney.

Den 23. marts 2023 skabte han historie, da han omsatte straffesparket i Englands 2-1-sejr over Italien i EM-kvalifikationskampen for 2024.

3. Wayne Rooney

Han er anerkendt som en af de dygtigste og mest betydningsfulde spillere i engelsk fodbolds historie. Han tilbragte 13 år i Manchester United, hvor han tiltrådte i 2004 og hvor han scorede 253 mål i 559 kampe, hvilket skabte mange uforglemmelige øjeblikke. Derudover har han spillet flere landskampe for England end nogen anden markspiller. Han blev også optaget i Premier League Hall of Fame i 2022 efter at have vundet Golden Boy-prisen i 2004.

4. Andrew Cole

Med 187 mål og ingen af dem på straffe er Andy Cole den fjerde mest scorende Premier League-målscorer nogensinde. Som 22-årig vandt han også Premier Leagues Gyldne Støvle. For sin klub, Newcastle United, har han stadig rekorden for flest scorede mål på en sæson, nemlig 41 mål i 1993/94.

5. Sergio Aguero

Med 184 mål ligger han på femtepladsen over flest scorede mål i Premier League nogensinde og er den mest scorende ikke-engelske spiller. Rekorden for flest Premier League-mål scoret af en spiller for samme klub blev sat af ham, indtil den blev overgået af Harry Kane i 2022. Et af højdepunkterne i hans karriere var, da Agüero i 2012 scorede det titelvindende mål i de sidste sekunder og sikrede Manchester City den første Premier League-triumf i 44 år.

6. Frank Lampard

West Ham United var Lampards første klub, hvor han finpudsede sine evner og viste sit enorme potentiale. Men det var i Chelsea, at han virkelig begyndte at udvikle sig til den fodboldspiller, han blev til. I løbet af sine tretten år i Chelsea blev Lampard Chelseas mest scorende spiller nogensinde med 211 mål i alle turneringer.

7. Thierry Henry

Han scorede i alt 228 mål i sin Arsenal-karriere, 175 af dem i Premier League. Thierry Henry har vundet Den Gyldne Støvle oftere end nogen anden i Premier League-æraen og har i alt vundet den fire gange. Han var en vigtig faktor i det franske landsholds sejre ved VM i FIFA i 1998 og EM i UEFA i 2000.

8. Robbie Fowler

Den mest bemærkelsesværdige del af hans karriere fandt sted i Liverpool, fra 1993 til 2001. I Premier League scorede han i alt 183 mål for Liverpool og fik kælenavnet “Gud” af egne fans. Hans berømte “sniffing the line”-fejring blev synonymt med hans navn og gav hans allerede overbevisende præstationer lidt ekstra lir.

9. Jermain Defoe

Defoes karriere begyndte i West Ham United, hvor han udviklede sine evner og viste sit målscoringstalent i en ung alder. Men det var hos Tottenham Hotspur, at han virkelig blev til en kæmpe succes og etablerede sig som en af de mest produktive angribere i sin generation. Med sine mange scoringer på tværs af otte ophold i seks forskellige Premier League-klubber, vandt Defoe publikums gunst. Hans 162 Premier League-mål, herunder 91 i 276 kampe for Tottenham Hotspur, er det niende højeste i ligaens historie.

10. Michael Owen

På ranglisten over de mest scorende spillere i engelsk fodbold ligger Michael Owen på 10. pladsen. I alt scorede han 158 mål i 297 optrædener for Liverpool, herunder 118 mål i 216 Premier League-kampe. The Reds har også anerkendt ham som en af de bedste spillere i engelsk fodbold for hans præstationer.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *