Sådan får du mest ud af en fodboldrejse til Napoli

De er de regerende, ubestridte mestre i Italien. De spiller deres hjemmekampe på Diego Armando Maradona Stadionet, og atmosfæren i Napoli er en af de bedste i Europa. Se her, hvordan du får mest muligt ud af din fodboldrejse med Napoli.

Da Maradona spillede i Napoli, var det en kaotisk tid. Men midt i alt kaosset vandt Napoli ligaen to gange, og Maradona blev den mest elskede person i byen. Men efter ligatitlen i 1989/90 tog det over 30 år, før man vandt Serie A-titlen igen sidste år. Hvis man nogensinde skal besøge Napoli og se en Napoli-kamp, så er det nu, man bør gøre det.

 

Nyd festen, så længe den varer

Napoli var det bedste hold i Italien i sidste sæson. Ingen tvivl om det. Men det var første gang siden det berømte Maradona-hold tilbage i 1980’erne, at Napoli igen satte sig på tronen i Italien. Ikke Juventus, ikke Milan, ikke Inter, ikke engang nogen af holdene fra Rom kunne fravriste Napoli førstepladsen i sidste sæson. Da Napoli sikrede sig ligatitlen tilbage i maj, startede festen for alvor i Napoli – en fest, der stadig er i gang. Så nyd det, så længe det varer – der er måske over 30 år til næste gang, holdet vinder ligaen.

Stjernespillerne er der stadig

Napoli havde et fantastisk hold sidste år med en fantastisk træner i Luciano Spalleti. Men to spillere skilte sig mere ud end alle andre: superangriberen Victor Osimhem og den georgiske fløjspiller Kvicha Kvaratskhelia (prøv at sige det navn efter et par glas Barolo). Det fantastiske i Napolis tilfælde? Begge stjernespillere er fortsat i klubben og forventes også at få stor indflydelse i år.

Atmosfæren er helt unik

Besøg YouTube. Er du allerede på siden? Søg derefter på SSC Napoli supporters eller noget i den stil, og nyd det, der dukker op på din skærm. Har du gjort det? Okay, og hvorfor har du ikke bestilt en fodboldrejse til Napoli endnu? Atmosfæren på Diego Armando Maradona Stadion (tidligere kendt som San Paolo, før legenden tragisk gik bort) er blandt de bedste, hvis ikke den bedste, i Europa.

Diego Armando Maradona (plus alle de andre ting)

Hvis man er interesseret i romerske mindesmærker og udstillinger, må man ikke gå glip af Napolis nationale arkæologiske museum. Og alle, der tager til Napoli, bør selvfølgelig lægge vejen forbi de forskellige piazzaer, og hvorfor ikke tage en tur til Pompeji?

Det er alt sammen fint og godt, men hvis du elsker fodbold og forguder Maradona, så tag på pilgrimsrejse til Bar Nilo efter kampen for at besøge relikvieskrinet, der indeholder en tot af Maradonas hår. Uhyggeligt? En smule. Er det det værd? Ja, det er det. Og selvfølgelig er der masser af vægmalerier af legenden selv over hele byen. Og det bedste finder du i Quarteri Spagnoli.

Napoli er kendt for sin mad, og du bør prøve al den pizza og pasta, du kan overkomme. De lokale specialiteter omfatter napolitansk pizza, sfogliatelle (wienerbrød), pasta alla Genovese og mozzarella.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *