De 5 bedste spillere i Liverpool FC’s historie:

Liverpool FC, som blev grundlagt i 1892, er en af de historiske og mytiske klubber i det engelske ligasystem. Klubben fra den østlige del af Storbritannien blev grundlagt af John Houlding, en engelsk forretningsmand, der tjente sin formue i ølbrygningsindustrien og senere blev valgt til kommunalbestyrelsen med henblik på at bevare det navngivne distrikt fra de rødes rivaler, Everton. I sine tidlige dage bestod klubben hovedsageligt af skotske spillere. Vi vil nu dykke ned i 5 af de største spillere, der har spillet for denne legendariske klub.

1- Ian Rush

  • Selvfølgelig skal vi starte med klubbens alletiders topscorer. Den walisiske spiller optrådte for Mersey-holdet fra 1980 til 1987, før han tog på et kort ophold hos Juventus i Torino og derefter vendte tilbage til The Reds fra 1988 til 1996. Han scorede hele 346 mål for klubben, men prægede også klubben som en angriber, der ikke tøvede med at gøre en stor defensiv indsats for at hjælpe sine holdkammerater. Han vandt fem engelske mesterskaber med klubben og to europæiske pokaler i 1980’erne. Det gør ham til en af de mest vindende spillere i klubbens historie. Han er medlem af den engelske fodbolds Hall of Fame og er en urokkelig figur i Liverpool.

2-Sir Kenny Dalglish

  • En spiller, der udviklede sig mellem 1977 og 1990, og var en af hovedarkitekterne bag klubbens succes i denne periode. Han blev hentet til Liverpool for et rekordstort beløb på daværende tidspunkt, og man forventede, at han ville spille en vigtig rolle for klubbens fremtid, og han var bestemt ikke bange for at påtage sig denne rolle. Han er den første spiller i historien, der har scoret 100 mål i både den skotske og engelske liga. Han blev kåret til årets spiller i Premier League i 1982-1983 og fik tilnavnet “King Kenny” af The Reds’ tilhængere, og i deres øjne stadig en af de største spillere i Liverpools historie.

3-Steven Gerrard

  • I Liverpools nyere historie er Stevie G den, der mest personificerer klubben. Manden med 710 kampe for Liverpool har vundet næsten alt med Mersey-holdet. Næsten… ja, for han har aldrig vundet det engelske mesterskab med sin klub gennem hele livet. Det skyldes blandt andet hans fejl mod Chelsea i en afgørende kamp om titlen, hvor Steven Gerrard gled på egen banehalvdel og lod Chelseas Demba Ba komme fri mod The Reds’ målmand for derefter at score, hvilket medførte, at Manchester City vandt mesterskabet det år. Meget barsk for klubbens symbolske kaptajn i 2000’erne. Han var dog en vigtig aktør i The Reds’ titel mod AC Milan i 2005 i Istanbul i en legendarisk finale, hvor Liverpool-spillerne var nede med 3-0 ved pausen mod et som sædvanlig effektivt Milan mandskab. Men Steven Gerrard og hans holdkammerater leverede en fantastisk præstation i anden halvleg og formåede at udligne på et mål af bl.a. Stevie G, inden Liverpool vandt på straffespark. Steven Gerrard er stadig en af de største spillere i klubbens historie, selv om han aldrig vandt Premier League med Liverpool.

4-Luis Suarez

  • ‘El Pistolero’ kom til Liverpool efter et ophold i Ajax, og man kan roligt sige, at Liverpools fans skylder Luis Suarez en del af æren for, at klubben fik nyt liv i en svær periode. Den uruguayanske angriber var med sin ekstraordinære evne til at score mål fra alle positioner en stor bidragyder til den sæson, der næsten gav The Reds mesterskabstitlen i 2013-2014-sæsonen. Efterfølgende skiftede han til FC Barcelona, men han forbliver uden tvivl i The Reds’ tilhængeres bevidsthed som en af de største angribere i klubbens moderne historie, hvor hans effektivitet og snilde spillede en meget vigtig rolle.

5- Mohammed Salah

  • Mohamed Salah er en fodboldspiller af en anden støbning, en eliteatlet, der er blandt de bedste, når det gælder dedikation til sin profession. Efter at have mistet alt håb om at komme til Liverpool i 2014 på grund af en katastrofal transfer til Chelsea, udnyttede egypteren denne skuffelse og erobrede Serie A, før han triumferende vendte tilbage til Anfield. Han har vundet alt med klubben og hjemført en Champions League samt en længe ventet Premier League-titel i 2019-2020. Han er også blevet topscorer hele tre gange i Premier League i 2018, 2019 og 2022. Han er uden tvivl blandt de største spillere i denne symbolske klubs historie.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *