De største transferflops i fodboldhistorien

Harry Maguire fra Leicester til Manchester United

Efter at have gjort sig bemærket i Leicester i det centrale forsvar med nogle gode præstationer tiltrak Maguire sig interesse fra en række klubber, herunder De Røde Djævle. Efter man afviste det første bud på 70 millioner pund, overbeviste Manchester United Leicester om at sælge ham ved at byde astronomiske 80 millioner pund, hvilket gjorde ham til den dyreste forsvarsspiller i verdenshistorien, foran Virgil Van Dijk, der havde kostet 75 millioner pund. Selvom den engelske landsholdsspiller blev udnævnt til klubbens kaptajn i januar 2020, er mange fagfolk, eksperter og fodboldmiljøet alle stort set enige om, at Maguire har været en ekstrem skuffelse i forhold til hans udbudspris. Udover dette har hans manglende tempo og langsomme beslutningstagning betydet, at han er blevet et let offer for modstanderens angribere at gå efter. Old Trafford er altid en unik oplevelse, så sørg for at booke en fodboldrejse med os.

Phillipe Coutinho fra Liverpool til Barcelona

Da han i 2013 skiftede til The reds fra italienske Inter Milan for et beskedent beløb på blot 8,5 millioner pund, var der meget få, der vidste, hvem brasilianeren var. I løbet af sin femårige periode på Anfield skabte Coutinho sig dog noget af et navn ved at operere til venstre i en fronttrio eller ved at indtage tier-rollen. Udover spektakulære mål og masser af assists var den lille adrætte angriber også kendt for sine dribleevner. I 2018 var mange klubber interesseret i Coutinho, herunder Barcelona, som endte med at få hans underskrift, og det lykkedes man med, ved at give Liverpool et beløb, der steg til 142 millioner pund. Desværre fik han efter sin ankomst kun lidt spilletid og havde svært ved at tilpasse sig den spillestil, der blev krævet af ham, og holdets dynamik. Efter at være blevet udlånt til både Bayern München og Aston Villa, blev han senere hen solgt permanent til Aston Villa, hvilket gjorde ham til en af de dårligste investeringer i historien.

Jack Grealish fra Aston Villa til Manchester City

Den fascinerende og dygtige venstrefløj havde været i sin elskede hjemstavnsklub i næsten ti år fra 2012 til 2021, inden Manchester City skrev under med ham på en seksårig kontrakt for et beløb i omegnen af 100 millioner pund, hvilket gjorde ham til den dyreste engelske spiller i fodboldhistorien. Grealish var en veletableret Premier League-spiller og blev med rette beundret for sine evner, som han havde bevist ved at være den vigtigste mand for Aston Villa. Indtil videre vil selv Grealish dog være enig i, at hans præstationer har været under standarden, med blot fire mål i 34 optrædener, hvilket har betydet, at han har haft svært ved at holde en startplads for Pep Guardiolas mandskab.

Kepa Arrizabalaga fra Athletic Bilbao til Chelsea

Den spanske målmand havde tiltrukket sig interesse fra mange store europæiske hold i sommeren 2018, grundet sine imponerende og stabile præstationer for den baskiske klub Athletic Bilbao. Udover at være en fremragende shotstopper med hurtige reflekser, var en af Kepas største styrker hans evne til at bruge sine fødder samt hans tekniske evner. Hans skifte til Chelsea gjorde ham til verdens dyreste målmand og kostede den enorme sum af 72 millioner pund. Efter en op- og nedadgående start, da Lampard kom ind som manager, dykkede hans form for alvor, og han blev sat på bænken som andet valg i stedet for Willy Caballero. Derefter blev Édouard Mendy hentet ind for mange penge, hvilket gjorde ham til den nye nummer et og skabte stor tvivl om spanierens fremtid i Chelsea. Selvom han stadig kan nå at rejse sig, er transferen bestemt ikke gået, som Chelsea eller spilleren selv havde håbet.

Paul Pogba fra Juventus til Manchester United

Manchester United lod Paul Pogba skifte til Juventus i 2012 for ingenting, og ti år senere skete præcis det samme. For at føje ondt til værre brugte United 89,5 millioner pund på den franske centrale midtbanespiller i 2016 med store forventninger, da han i Serie A for Juventus viste, at han kunne blive til en af de bedste midtbanespillere i fodboldverdenen. Mens Pogba i en fransk trøje konsekvent har leveret kvalitetspræstationer, kan det samme ikke siges på klubniveau, hvor han ofte har fået kritik for at virke ugidelig og udvise for lidt engagement, hvilket også betød, at mange fans var glade for at se ham rejse tilbage til Italien. Desværre for Old Trafford-klubben har Pogba været et af de største transferflop i klubbens historie.

Romelu Lukaku fra Inter Milan til Chelsea

Lukaku vendte tilbage til sin tidligere klub Chelsea i 2021 med et mål for øje, nemlig som han selv sagde det, grundet “unfinished business”. I og med Thomas Tuchel søgte at tilføje mål som den sidste brik til sit puslespil, og Lukaku havde en dokumenteret målscorerrekord i Premier League, da han tidligere havde spillet for Chelsea, Manchester United og West Brom, lignede det et oplagt match. Desværre gik tingene ved hans tilbagevenden ikke efter planen for Chelsea eller den belgiske angriber. Femten mål i fireogfyrre kampe for en spiller, der kostede 119 millioner dollars, var simpelthen ikke godt nok. Spilleren var helt sikkert selv skyld i det, da han midt i sæsonen foretog et interview til Sky Italia, hvor han udtrykte sin kærlighed til sin tidligere klub Inter og på forbløffende vis kritiserede sin træner Thomas Tuchels taktik. Herefter var der ingen fremtid for ham i London, og Lukaku røg på udlån, tilbage til Inter Milan.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *