Groundhopping i Madrid – en guide til de bedste stadions at besøge

Madrid som en groundhopping-destination

Her er nogle af grundene til, at Madrid er en af de bedste destinationer i verden til groundhopping:

  1. Antallet af klubber – alle kender Real Madrid og Atletico de Madrid, men de to giganter er ikke alene i byen Madrid. Langt fra. Rayo Vallecano, Getafe og Leganes er tre klubber, der spiller eller har spillet i La Liga gennem de seneste år. Vi ved, at det ikke altid handler om kvantitet, men om kvalitet, men i Madrid får man altså også lov til at få fodboldkagen og spise den.
  2. Uforudsigeligheden – Los Blancos og Rojiblancos dominerer i Madrid, og det har de gjort i flere år. Og de får naturligvis de tre point i de fleste tilfælde, når de møder “de andre” hold fra byen. Men man skal ikke udelukke Rayo, Getafe eller Leganes for den sags skyld. De har alle evnen til at levere et show, og La Liga er et perfekt eksempel på, at David kan slå Goliat. Getafe er et godt eksempel på det, idet de kvalificerede sig til Copa Del Rey-finalen i 2007 (hvor de i sidste ende tabte til et formidabelt Sevilla-mandskab) og i 2008 (hvor de tabte mod Valencia).
  3. Atmosfæren – Madrid ånder fútbol. Overalt, hvor du tager hen, er der noget, der minder dig om den lange fodboldhistorie i Spaniens hovedstad. (Næsten) alle elsker sporten her, og alle har et hold, som de holder med (for det meste Real Madrid og Atletico). Atmosfæren ved kampene er noget helt særligt. Fra det enorme og historisk store Santiago Bernabeu til det lille, men charmerende Coliseum Alfonso Pérez, i Madrid er der noget for enhver smag.
  4. Byen – vi udfordrer dig til at nævne en bedre by at besøge. Madrid er let at rejse til med gode flyforbindelser og der er nem transport i selve byen. Mens du er i Madrid, kan du opleve en by fyldt med fantastiske restauranter, museer og parker. Det er virkelig en af de bedste byer i verden at besøge og gå rundt i.

 

Her er nogle tips til groundhopping i Madrid:

  1. Sørg for at planlægge i god tid – hvis du vil være i stand til at se så mange kampe som muligt i løbet af din tid i byen, skal du planlægge i god tid. Der spilles “altid” en fodboldkamp i Madrid, men hvis du f.eks. ønsker at kunne se både Real Madrid og Getafe i den samme weekend, så skal du planlægge ordentligt.
  2. Glem ikke at nyde byen – vi forstår godt, at dit hovedfokus vil være på det smukke fodboldspil, men i Madrid er der så meget mere at fokusere på. Er du vild med parker? Alle tiders, så tag til Retiro. Har du lyst til at se et museum i verdensklasse? Så er Prado et must, og det ligger desuden tæt på Retiro. Er du mere til at gå rundt i et fantastisk kvarter? Så gå en tur på Gran Via. Og glem for guds skyld ikke at smage alle de lokale delikatesser.
  3. Opfrisk dit spanske sprog – folk i Madrid taler generelt engelsk, så du vil ikke have mange problemer med de grundlæggende ting. Men hvis du vil imponere folk og være i stand til at indlede en samtale (måske en fodboldrelateret) med en lokal – så genopfrisk det smukke sprog.
  4. Prøv at få fat i billetter på forhånd – når det gælder Real Madrid og Atletico de Madrid, er deres kampe ofte udsolgt langt tid i forvejen, og derfor skal du være klar, når billetterne frigives. For det andet er det ikke altid let at få fat i billetter, mens man er i Madrid, så prøv at købe dine billetter til kampen på forhånd. Du vil takke os senere.

 

De bedste klubber til groundhopping i Madrid

Real Madrid – Santiago Bernabéu

Stadionet er opkaldt efter den legendariske klubpræsident Santiago Bernabéu og har plads til 81.044 tilskuere, hvilket gør det til det næststørste stadion i Spanien. Real Madrid har spillet her, siden stadionet blev færdiggjort helt tilbage i 1947. Et af de mest legendariske stadions i verden.

Atletico Madrid – Estadio Metropolitano

Beliggende i Rosas-kvarteret og stadig meget nyt og moderne. Atletico spillede deres første kamp her i 2017-18-sæsonen. Næsten 70.000 tilskuere kan se Rojiblancos spille her, og stemningen er blandt de bedste i hele Europa. Det er nemt at komme hertil, da der er en metrostation lige ved siden af stadionet.

Rayo Vallecano – Campo de Fútbol de Vallecas

De bedste klubber spiller på nyrenoverede og moderne stadions, der kan rumme et stort antal mennesker. Campo de Fútbol de Vallecas har ingen af delene. Det blev færdigbygget i 1976, og når det er fuldt pakket (hvilket det ofte er), er der lidt over 14.000 tilskuere her. Et meget charmerende fodboldstadion, og Rayos tilhængere gør altid et besøg her mindeværdigt.

Getafe CF – Coliseum Alfonso Pérez

Getafe har udrettet underværker her i årenes løb, og de lidt over 17.000 tilskuere har virkelig nydt det. Getafe har slået giganter som Real Madrid og FC Barcelona her, og de seneste sejre kom for blot et par sæsoner siden. Stadionet er opkaldt efter Alfonso Pérez, den tidligere spanske landsholdsspiller. Pérez blev født i Getafe, men spillede aldrig for klubben.

CD Leganes – Estadio Municipal de Butarque

Stadionet har samme navn som den vigtigste vandstrøm, der løber gennem Leganes (Arroyo Butarque), og den første kamp, der blev spillet her, var på Valentinsdag i 1998, da Leganes tog imod Xerez. Kapacitetsmæssigt er det det mindste stadionet af dem vi har nævnt. Når stadionet er fuldt pakket er der næsten 11.000 tilskuere på tribunerne.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *